Medal Race Time voor de Flying Arubies!

Artikel - Medal Race Time voor de Flying Arubies!

veno Medal Race Time
voor de Flying Arubies!

Tekst: Hester Ozinga, Hestag Online Media

Nicole van der Velden (20) en Thijs Visser (25) vormen sinds december 2013 een zeilduo in de Nacra17 klasse, de enige gemixte klasse in het olympisch zeilen. Op het WK Nacra17 in Aarhus, Denemarken van 3 t/m 11 juli kunnen ze Aruba als land kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Thijs en Nicole zijn het enige Arubaanse duo in de mixed multihull klasse. Dit betekent dat wanneer ze deze zomer in Aarhus het land kwalificeren voor de spelen, ze ook automatisch zichzelf kwalificeren. En dat moment komt snel dichterbij. Voor Boten.nl volgt Hester Ozinga het duo op hun weg naar kwalificatie voor de Spelen.


Goed starten essentieel voor een plek bij de top 10
De medal race halen op een groot evenement heeft iets speciaals. Van der Velden: “Je voelt extra spanning. Je bent tijdens de medal race met de 10 beste bootjes op het water en de jury kijkt de hele wedstrijd naar alles wat je doet. Er zijn camera’s op alle hoeken van de baan en het gaat natuurlijk om de medailles.” Dit seizoen kwam de medal race op elke groot evenement dichterbij. Constante series neerzetten en elke wedstrijd goed starten waren de punten waar we hard aan moesten werken.

Tijdens de Delta Lloyd Regatta in Medemblik viel bijna alles op de goede plek. Van der Velden: “De starts gingen daar supergoed en er werd hard gevaren. Het is fijn om er meteen goed bij te zitten. Dat vaart zoveel leuker en geeft je zoveel meer kansen onderweg. Door een aanvaring en een gebroken roer belandden we net buiten de top 10.”

“Net geen medal race dus maar wel het vertrouwen dat het erin zit. Daarnaast zijn de omstandigheden qua weer in Medemblik vergelijkbaar met die in Aarhus, waar het WK gevaren wordt. Dat we daar goed mee overweg kunnen is een goed gevoel.”

Medal Race Time in Weymouth!
Tijdens de Sailing World Cup in Weymouth, het laatste grote evenement voor het WK in Aarhus, slagen de Flying Arubies erin om bij de beste tien te eindigen. Medal race time! Van der Velden: “Het was erg leuk om deze ervaring mee te pakken en te zien dat we wel een hoop van onze eerdere medal race (EK 2014) hebben geleerd.”

Het moment van kwalificeren komt dichterbij
Na alle gemaakte stappen dit seizoen en de medal race op de World Cup in Weymouth, is het tijd voor een verdiende week rust. Daarna gaat het duo weer vol in training voor Aarhus. Van der Velden: “We hebben veel zin in het WK. We willen en moeten daar pieken en hebben het idee dat we er klaar voor zijn. We gaan voorafgaand aan het WK nog een week in Aarhus trainen om de omgeving, het weer en het wedstrijdwater te leren kennen. Vervolgens nemen we 3 dagen voor onszelf om 100% uitgerust aan de start te beginnen en gaan we er wat moois van maken!


www.flyingarubies.com

Facebook Comments "Medal Race Time voor de Flying Arubies! "
                         my-ip