Crescent 6.9 ST

Artikel - Crescent 6.9 ST

veno Crescent 6.9 ST

Arne Smit

Nauta Martiem uit Zoeterwoude Rijndijk heeft sinds kort de Crescent 6.9 ST als enige dealer in Nederland in het assortiment. Op de Vlietlanden bij Leidschendam hebben we kennisgemaakt met deze nieuwe tender met buitenboordmotor. Het elegante ontwerp van de romp met zijn golvende lijnenspel en de mooi afgewerkte ronde kont met daarin de motor geven deze tender een stoere uitstraling.


De Crescent 6.9 ST is een geheel nieuwe tender en wordt gekenmerkt door een opvallend en sportief uiterlijk en een handig ingedeeld, zeer gebruiksvriendelijk interieur. De voortstuwing wordt verzorgd door een 70 pk Yamaha buitenboordmotor die netjes is weggewerkt in een ruime motorbun. Kwaliteit is kenmerkend voor de Crescent sloepen. Scandinavische bootbouwers produceren vrijwel altijd onder het DNV certificaat (Det Norske Veritas). DNV is een kwaliteitskeurmerk van ontwerp tot productie. Daaronder valt onder andere de stabiliteit, de gebruikte materialen, het rompontwerp, de veiligheid en het polyester; dit keurmerk gaat dan ook veel verder dan het standaard CE-keurmerk.

Karakteristiek, comfortabel en van alle luxe voorzien: de gezellige U-zit in de neus kan simpelweg worden omgebouwd tot zonnedek of slaapplaats voor twee personen. Een toilet is standaard aan boord waardoor de Crescent ook prima geschikt is voor langere tochten of een paar nachtjes eropuit. De standaarduitrusting is compleet met onder andere teaklaminaat vloerdelen, een robuuste kabelaring, een groot zonnebed, een fijne kussenset en zelfs een tweedelige cabrioletkap. Voor de warme dagen beschikt de Crescent 6.9 Sport Tender over een groot zwemplateau dat via de trap aan stuurboordzijde veilig en gemakkelijk toegankelijk is.

Evenals veel andere modellen van Crescent is deze tender uitgerust met een bun waarin een buitenboordmotor is geplaatst. De 6.9 Sport wordt geleverd in combinatie met een Yamaha buitenboordmotor van 20, 70 of 115 pk. Dankzij het goede ontwerp van de romp heeft de Crescent uitstekende vaareigenschappen, zowel met een kleine of grote motor.

Crescent heeft veel aandacht besteed aan de afwerking van deze tender, die qua gebruiksmogelijkheden en vaargebied zeer flexibel is. De doorvaarthoogte bedraagt slechts 105 centimeter en het gewicht van 880 kg maakt de boot makkelijk trailerbaar. In het ontwerp is rekening gehouden met voldoende opbergruimte: onder de banken is plaats voor reddingsvesten, fenders en andere benodigdheden. Slim zijn de scharnieren van de bakskisten waar de lijnen in opgeborgen kunnen worden, deze zijn flexibel ter voorkoming van breuk als gevolg van een voorwerp tussen het deksel.

Veiligheid is een belangrijk aandachtspunt bij Crescent: de 6.9 Sport Tender onderscheidt zich door een hoog en daarmee kindvriendelijk vrijboord, terwijl aan de voorzijde van de stuurconsole een stevige handgreep is aangebracht. Na zonsondergang terugvaren naar de thuishaven is geen probleem dankzij de verzonken in de romp aangebrachte schijnwerpers. Hetzelfde geldt voor de vaak kwetsbare navigatielichten die eveneens verzonken zijn ingebouwd. De fraaie kabelaring en de rubberen stootrand behoeden de boot voor krassen en butsen.

Al met al is de Crescent 6.9 Sport Tender bijzonder veelzijdig: een ideale gezinsboot, prima geschikt om met vrienden op te loungen, maar met 115 pk ook geschikt om echt snel te kunnen varen, inclusief waterskien en wakeboarden. Leuk detail is dat de romp gebaseerd is op een rasechte sportboot uit de rijke Crescent-geschiedenis.

Kenmerken
* Modern tender van Zweedse topkwaliteit
* Veel binnenruimte en groot zonnebed
* Goede vaareigenschappen bij lage en hoge snelheid
* Uitstekend trailerbaar
* Lage doorvaarthoogte
* Veel opbergruimte
* Groot zwemplateau
* Degelijk en veilig

Specificaties
Lengte: 6.92 m
Breedte: 2.58 m
Diepgang: 0.55 m
Doorvaarthoogte: 1.06 m
Gewicht: 880 kilogram
Max. aantal personen: 8
Max. motorvermogen: 115 PK
Certificering CE: C

Standaard uitrusting
* Teaklaminaat vloer
* Navigatieverlichting
* Docking lights (schijnwerpers)
* Kabelaring
* Zwemtrap
* Stuurconsole
* Midden stuurstand met stuurwiel
* Toilet
* Kussenset
* Zonnebed
* Opbergvakken
* Rondzit
* 2-delige cabriokap
Prijs standaard uitvoering met Yamaha 20 pk buitenboordmotor: 28.495 EUR

Optioneel
Compleet met Yamaha F70 AETL 34.295 EUR
Compleet met Yamaha F115 BETL 36.495 EUR
Koelkast 995 EUR

Informatie
Nauta Maritiem
Hoge Rijndijk 213
2382 AL Zoeterwoude-Rijndijk
T 071 5892606
E [email protected]


Facebook Comments "Crescent 6.9 ST"
                         my-ip