Het alternateak

Artikel - Het alternateak

Topdek
Het alternateak

Zo onderhand grenst het (laten) leggen van een echt teakdek aan een milieudelict. Teak wat voor dit doeleinde geschikt is kan nauwelijks nog gekapt worden op verantwoorde wijze, daarvoor groeien teakbomen in het wild te langzaam. Plantageteak is niet geschikt. Dat zijn snelgroeiers met teveel knoesten en kwasten om er een splintervrij dek van te leggen. Daarnaast drijft de schaarste in echt teak de prijs op tot astronomische hoogte. Een prijspeil wat niet meer in verhouding staat tot het nut en de uitstraling van een dergelijk dek. Gelukkig zijn er vele alternatieven waartussen Topdek eruit springt. Niet eerder is de natuur zo goed geïmiteerd. Op het oog onderscheidt een Topdek zich niet van een klassiek houten dek terwijl de voordelen in prijs en gebruiksgemak je doen afvragen waarom er überhaupt nog tropische eilanden worden kaalgehakt.

Klassieke uitstraling met modern gebruiksgemak
Topdek is gemaakt van outdoor PVC. Dit is een UV bestendige PVC soort met veel betere antislip- eigenschappen. Het materiaal is niet poreus waardoor algen er geen vat op hebben. De verschillende kleuren zijn door en door, voor een jarenlange kleurvastheid.
Daarnaast is Topdek brandvertragend, 100% recyclebaar en gemakkelijk te reinigen met gewone schoonmaakmiddelen of zelfs een hogedrukreiniger. Eventuele beschadigingen zijn eenvoudig en vrijwel onzichtbaar te repareren.
Met name voor zeiljachten is het geringe gewicht een voordeel. Met 6kg per m2 is een Topdek vederlicht in vergelijking met 25mm massief hout. Juist aan dek, een eind boven de waterlijn, komt extra gewicht de vaareigenschappen en stabiliteit niet ten goede. Met een Topdek geldt dit nadeel niet. Ook is er minder ballast nodig, wordt de diepgang beperkt en bespaart het lagere gewicht brandstof.

Zowel laten leggen als zelf doen
Topdek is nagenoeg op alle harde en stabiele ondergronden te verlijmen. De delen worden geleverd in rollen 10 meter lengte. Boren of schroeven komen er niet aan te pas. In een kitbed hechten de Topdekdelen aan de ondergrond. De teakdelen onderling worden met hitte aan elkaar gelast. Wanneer het dek door Topdek wordt gelegd vindt de afmontage onder vacuüm plaats door professionals met meer dan 10 jaar ervaring. Bij zelf leggen gebruik je gewichten om het nieuwe dek goed aan te drukken tijdens het uithardingsproces. Vervolgens wordt het dek geschuurd met een grovere of fijnere korrel, afhankelijk van de gewenste uitstraling. Met deze niet arbeidsintensieve werkwijze en goedkoper materiaal is een Topdek zomaar de helft gunstiger in prijs dan een massief houten teakdek. Zelf leggen kan al vanaf € 99.- per m2 wat 90% goedkoper is dan een houten dek

Diverse mogelijkheden
Voor een nieuw dek wordt door Topdek altijd eerst een goed advies gegeven. Zeker bij een ingewikkeld patroon of lijnenspel waarbij alles nauwkeurig op elkaar moet aansluiten. Naast dekdelen levert Topdek ook handrailingen, potdeksels, stootranden en andere accessoires in hetzelfde materiaal. Met het beste alternateak is ook een boot met veel ervaring compleet te verfraaien voor nog jarenlang vaarplezier.
Iedere aanvraag wordt door Topdek direct in behandeling genomen waaruit een gedegen en professioneel advies volgt.

Voor meer informatie of het aanvragen van een informatiepakket:
Topdek
Apolloweg 88
8239 DA Lelystad
Tel: 0320 28 11 50
info@topdek.nl
www.topdek.nl

Facebook Comments "Het alternateak"
                         my-ip