Schoonmaaklijn vol vernieuwing

Artikel - Schoonmaaklijn vol vernieuwing

Sjippie bootreinigers
Schoonmaaklijn vol vernieuwing

In korte tijd heeft Sjippie zich gevestigd als toonaangevend merk in reinigingsproducten voor de watersport. Niet in de laatste plaats omdat Sjippie met minder werk een beter resultaat levert. Het is daarbij nog betaalbaar ook. Met een groeiende range artikelen is de boot van kiel tot toplicht in een blinkende staat te brengen zonder daar allerlei verschillende middeltjes voor nodig te hebben. Ook professionals hebben het merk inmiddels ontdekt.

Nieuwe en andere producten
Bij een innovatief bedrijf horen nieuwe producten. Antivries, maar dan milieuvriendelijk is zo’n nieuw product. Op basis van propyleenglycol is het geheel afbreekbaar waardoor er bij de eerste start van de diesel in het voorjaar geen emmer meer nodig is om een plens gif op te vangen. Sjippie antivries kun je dan ook gebruiken in het drinkwatersysteem. Het heeft een blanke kleur. Wanneer het toch blauw moet zijn, bij toepassing in de schoonwater tank, zit de kleurstof er los bij. Je kunt dan zien wanneer het weggespoeld is. Een residu laat het niet achter.

Sjippie rubberbootpakket
Voor ribs en rubberboten heeft Sjippie een pakket ontwikkeld met een tweeledig doel. Schoonhouden van de PVC of hypalon tubes en bescherming regen de invloed van zonlicht. Vooral voor PVC is dat onder een dun ozonlaagje van belang. Na reinigen met de speciaal voor dit doel samengestelde shampoo zorgt de spuitwax ervoor dat UV het materiaal niet aantast en houdt het de tubes soepel zodat een vouw in een leeggelopen boot geen scheur wordt. Een scrubpad en microvezeldoek maken de set compleet.

Sjippie polijstproducten
Voor diepere krassen of andere oppervlakkige beschadigingen aan gelcoat introduceert Sjippie een lijn polijstpasta’s met bijbehorende hulpmiddelen voor gebruik op een excentrische schuurmachine. Er zijn twee verschillende polijstpasta’s, een grove en fijnere. Afhankelijk van de aard van de vervuiling of beschadiging zijn ze beide of alleen de fijnere een aangewezen middel om een uitgeleefde kuip weer netjes te maken. Zwaar werk is het niet. Met de steunschijf voor op de machine en polijstschijven in verschillende hardheden kan er meer of minder gelcoat worden afgenomen waarna het oppervlak gereed is om in de wax te zetten.

Sjippie aluminiumreiniger
Leuk zo’n onbehandelde aluminium romp. Licht in gewicht, stoere uitstraling en nagenoeg onderhoudsvrij. Of toch niet? Iedere boot wordt eens een keer vies. Ook ontstaat er op de waterlijn kalkaanslag. Lang niet alle middelen zijn geschikt om dit op een aluminium boot mee aan te pakken. Een te agressief werkende shampoo kan voor vlekken of andere verkleuringen zorgen. Met Sjippie aluminiumreiniger is dit risico uitgesloten. Het is wel van belang de gebruiksaanwijzing te volgen. Na toepassing van deze reiniger goed afspoelen en nawassen met Sjippie shampoo.

Sjippie UV Wax
Een vloeibaar poetsmiddel dat in één behandeling reinigt en in de was zet. Het UV filter gaat verkleuring van een donker oppervlak tegen. De Wax is voor elk niet poreus oppervlak geschikt. Ook kunststof en glazen ramen, interieurdelen tot zelfs de rubberboot. Het heeft geen slijpende of schurende werking, maar verwijdert wel zwarte strepen, teer, zoutaanslag en algenresten. Daarna beschermt Sjippie UV wax het oppervlak voor tenminste 4-5 maanden.

Sjippie Cabrio- en doekreiniger
Deze shampoo verwijdert probleemloos weeraanslag, alg, vliegen- en spinnenpoep van buiskappen en dekzeilen. Ook kun je stoffen en skai bekleding ermee reinigen. Met een daarvoor ontwikkelde borstel kun je de shampoo goed in de naden en zomen opbrengen. Even laten inwerken, afspoelen en het doek is grondig schoon

Sjippie Doek waterdichting Wet en Dry
Na zo’n grondige reiniging is het vaak noodzakelijk het doek opnieuw te coaten. Sjippie heeft een waterdichtingsproduct voor vrijwel alle doeksoorten die geïmpregneerd kunnen worden. Met 1L heeft 15m² doek weer dezelfde waterdichte eigenschappen als toen het nieuw was. Het komt in twee smaken, voor gebruik op nat of droog doek. De “wet” versie kun je direct toepassen zonder te wachten tot het droog is. De “dry” versie vraagt wat mee verwerkingstijd maar blijft dan ook iets langer werkzaam.

Sjippie Onderwaterschipreiniger.
Voor het ontkalken van een staartstuk, het reinigen van een onderwaterschip of het verwijderen van de “gele snor” op de boeg is Sjippie OR een snel en makkelijk verwerkend middel. Geschikt voor polyester, staal en zelfs gelakt hout.

Sjippie 2 in 1, wash en shine
Hoewel alle Sjippie artikelen zich kenmerken door een eenvoudige verwerking is schoonmaken niet ieders hobby en kan het eigenlijk niet makkelijk genoeg zijn. Op veler verzoek heeft de producent een cleaner en wax ontwikkeld die het goede van de Sjippie shampoo en de vloeibare UV wax verenigt. Het grote voordeel is slechts een enkele poetsgang ipv twee. Het is wel zo dat de originele Sjippie shampoo een sterker reinigend effect heeft en de echte UV wax langer blijft zitten. Maar wanneer een boot niet al te intensief wordt gebruikt heb je met de helft van de inspanning een resultaat wat geheel volstaat. Dit product is er nog niet maar wordt door Sjippie binnenkort gelanceerd.

Voor meer informatie en dealeradressen:
www.sjippie.nl
Facebook.com/sjippie
Twitter.com/ematecheurope

Facebook Comments "Schoonmaaklijn vol vernieuwing"
                         my-ip