Waterseparator voor diesel, benzine en kerosine

Artikel - Waterseparator voor diesel, benzine en kerosine

Micro-Separator – waterseparator voor diesel, benzine en kerosine

Dintra Transmissies introduceert de Micro-Separator, een waterseparator die diesel, benzine en kerosine zuivert van waterdeeltjes en bacteriën waardoor motorstoringen en motorschade worden voorkomen.

Diesel heeft een organische structuur en vormt daarmee een uitstekende voedingsbodem voor bacteriën, gisten en schimmels. Bacteriën hebben naast voedsel ook water nodig. Mede door de steeds hogere percentages wateropnemende biobrandstof in moderne dieselbrandstoffen komt ernstige verontreiniging in de vorm van bacteriënstrengen en residuen steeds vaker voor. Tegelijk met deze opkomende brandstofvervuiling zijn moderne common rail motoren bijzonder gevoelig voor verontreinigingen die binnen korte tijd zorgen voor slecht functionerende injectoren met storingen en zelfs ernstige motorschade tot gevolg. De brandstofnevel dient tevens ter koeling van de zuigers. Een onvolledige nevel zal in veel gevallen leiden tot verminderde koeling waardoor zuigers kunnen scheuren of breken.

Het probleem met bacteriënstrengen is veel acuter dan vaak wordt gedacht. Bij voorkamerdiesels stroomt tot 90% van de opgepompte brandstof terug in de tank en bij moderne common rail diesels kan dit percentage zelfs nog hoger zijn omdat de brandstof wordt gebruikt om de injectoren te koelen. Hierdoor loopt de temperatuur van de dieselbrandstof in de tank sterk op waarmee een ideaal milieu wordt gecreëerd voor de bacteriën die zich in sommige gevallen iedere twintig minuten kunnen verdubbelen. De door de bacteriën gevormde strengen verstoppen het brandstoffilter en gaan er deels doorheen waardoor injectoren verstopt raken.

Scheepvaartverzekeraar Lloyds stelt dat verontreinigde brandstof circa 90% van alle storingen en schade aan scheepvaartmotoren veroorzaakt. Een goede filtratie en afscheiding zijn dan ook van groot belang.

Chemische toevoegingen zijn niet voldoende effectief doordat niet alle bacteriën worden gedood en bepaalde stammen resistent worden. De Micro-Separator zorgt ervoor dat 99,99% van het vrije water en alle bacteriënstrengen worden afgescheiden. De Micro-Separator werkt op basis van twee scheidingsprincipes: centrifugale kracht en coalescentie waardoor vuildeeltjes worden afgescheiden en waterdeeltjes zich verenigen tot grotere deeltjes en achterblijven in het onderste deel van de separator. De Micro-Separator bevat geen bewegende delen of inzetfilters en gaat een motorleven lang mee (vijf jaar garantie). Het benodigde onderhoud bestaat uit het regelmatig aftappen van het separatorhuis.


Symptomen die wijzen op de aanwezigheid van bacteriën zijn een geur van rotte eieren, donkere, troebele en/of slijmerige brandstof, trage reacties van de motor, roestvorming en verstopping van filters. De Micro Separator is leverbaar in verschillende types, geschikt voor vloeistofstromen van 100 tot 17.500 liter per uur.

Fuel-Stabiliser
Een aanvulling op de Micro Separator is het gebruik van een Fuel-Stabiliser brandstofmagneet die de celwand van bacteriën beschadigt waardoor de vermeerdering van bacteriën die retour zijn gestroomd naar de tank, een halt wordt toegeroepen. Hierdoor wordt de dieselbrandstof gestabiliseerd waardoor deze minder de neiging heeft in componenten uit elkaar te vallen.


Dintra Transmissies
Keizerswoert 30
3881 LE Putten
+31(0)341 353 712
[email protected]
www.dintra.com
facebook.com/dintra.transmissies

Facebook Comments "Waterseparator voor diesel, benzine en kerosine"
                         my-ip