Vastgoed voor watersporters

Artikel - Vastgoed voor watersporters

Quick
Waterpark Terkaple
Vastgoed voor watersporters

Friesland en varen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Of je nu een zeiler of motorbootschipper bent, het uitgebreide stelsel aan meren, vaarten en sloten biedt de mogelijkheid op een eindeloze ontdekkingsreis te gaan. Midden in dit gebied realiseert Waterpark Terkaple een aantal huizen aan het water die een sfeervolle basis vormen om het mooie van Friesland eens uitgebreid te verkennen. Hoewel die privéveranda met open haard ook aanlokkelijk blijft voor een totale lounge-ervaring.

Waterpark Terkaple is niet de zoveelste verzameling deerniswekkende eenvormigheid. Geen rijtjesbouw dus maar een speels aangelegd vaarwater waar de recreatiewoningen, een traditioneel aandoende Terkapler hus of een rietgedekte villa, een eigen aanlegsteiger binnen handbereik hebben en daarnaast maximale privacy genieten. Er zijn 4-, 6- en 8 persoons huizen die aan de buitenkant een zijn met het landschap maar binnen voor een verrassing zorgen. De woningen worden turn-key opgeleverd. Binnenhuisarchitect EQ interieur zorgt ervoor dat dit ook werkelijk zo is. Het enige wat je als nieuwe bewoner hoeft te doen is iets waar je op dat moment zin in hebt.

De indeling en afwerking van het interieur zijn uitermate smaakvol zonder al te uitgesproken te zijn. Iedereen kan zich er gemakkelijk in thuisvoelen en het personaliseren met de meubels, badkamer en keuken die in het aankooptraject uitgekozen zijn. Er is geen verdieping waardoor er een flinke nokhoogte ontstaat wat een ruimtelijk effect geeft. De sfeerhaard doet de rest. Ingebouwd in de pui met uitzicht op de boot zorgt deze zowel op de overkapte veranda als binnen in de living voor warmte en gezelligheid.

Voor een ongestoorde nachtrust zijn er slaapvertrekken met een tweepersoons bed en dito kastruimte. In de grotere huizen is daarnaast een dubbele bedstede gemaakt. Charme van een eeuw geleden met de kwaliteit van nu.

Het comfort van volwaardige slaapkamers, een keuken waar je alles in kan en een badkamer zoals thuis kan een boot in deze prijsklasse nooit bieden. Ook kan de zorg en het onderhoud aan een kajuitjacht teveel beslag op de beschikbare tijd gaan leggen. Tel daar een wellicht gering aantal daadwerkelijke vaaruren bij op en er rijst de vraag of het bezit van een flinke boot nog wel zo rendabel is. Hier heeft Waterpark Terkaple een oplossing voor. In samenwerking met jachtmakelaardij Vaart is het mogelijk de boot in te ruilen bij de koop van een woning. Ieder boottype komt hiervoor in aanmerking. Het maakt de financiering minstens gemakkelijker zonder het gevoel over te houden gestopt te zijn met watersporten. Je krijgt er immers een eigen aanlegsteiger voor terug. Misschien een sloep of een valk? Met een kleinere boot is nog meer en nog mooier vaargebied te ontdekken.

Als eigenaar of huurder van een woning op Waterpark Terkaple is het niet noodzakelijk om over een eigen boot te beschikken. Maran Yachtcharter is uw huisleverancier. Het is een zelfstandig bedrijf maar wel degelijk een onderdeel van de faciliteiten die het Waterpark biedt. De haven met de verhuurschepen grenst pal aan de kavels van het waterpark. Maran geeft je daarbij het gevoel met je eigen boot te varen maar dan zonder de zorgen. Voor zeilers en motorbootvaarders is er echt iets te kiezen. Een open polyvalk als evergreen. Met kajuit een sportieve Friendship, comfortabele Janneau of klassieke van de Stad 27. Ook de motorjachten zullen een zeiler aanspreken. Stoere Noorse spitsgatters van Nidelv of een Amer Classic. Wanneer vaarervaring gering is of ontbreekt, zorgt Maran voor instructie. Dat kan als uitleg in de haven of middels een vaartochtje tot het aanleggen of een brug nemen wel onder de knie is. Een reservering is online makkelijk gemaakt zodat je in de week of weekend op het park kunt beschikken over een compleet uitgerust en in smetteloze staat van onderhoud verkerend motor of zeiljacht.


Voor sloepverhuur zorgt restaurant De Heeren Van Terkaple. Centraal gelegen bij de ingang van het waterpark. Hier kun je Smart sloepen huren. Stoere aluminium boten in twee lengtematen die voor een dag, weekend of week ter beschikking staan. Maar de hoofdactiviteit van De Heeren van Terkaple ligt natuurlijk op het culinaire vlak. Je kunt er terecht voor de broodjesservice, een lunch of een uitgebreid diner. Met een terras aan het water zit je er heerlijk met mooi weer. Maar binnen is er bij minder zon ook van alles te doen. Er staan twee biljarttafels, een jukebox en een Oudhollandse spelletjestafel houdt kinderen bezig. Toch is het geen campingkantine uit vervlogen tijden. Het restaurant is nog maar net verbouwd waarbij de keuken en de bar grondig zijn aangepakt met een in het oog springend resultaat. Een leuke kaart en specials daarbuiten maken samen met een vriendelijke bediening een gastvrij en levendig geheel. Waterpark Terkaple is volop in ontwikkeling. Ruwweg de helft van de kavels is verkocht en op wat opties na is de andere helft dus nog beschikbaar. De verhuur wordt gedaan door Vrijrijck. Een professionele organisatie in het verhuren van hoogwaardige recreatieve woningen op toplocaties. Met de verhuur hiervan is een rendement van 6,5% haalbaar. Spaargeld op een bank haalt dat bij lange na niet. Veel investeringen kennen een zeker risico, denk aan aandelen. De woningen op het waterpark echter kennen na 10 jaar een terugkoopregeling. Hiermee is er naast een hoog rendement maar een beperkt risico. Je beschikt daarbij over een unieke plek aan het water waar je geheel tot rust kunt komen in je eigen omgeving.

Voor meer informatie:

Waterpark Terkaple
Skûtmakkerspôle 8
8542 AJ Terkaple
0566-745000
[email protected]
www.waterparkterkaple.nl
Facebook Comments "Vastgoed voor watersporters"
                         my-ip