Technocon introduceert kleinste onafhankelijke speurneus

Artikel - Technocon introduceert kleinste onafhankelijke speurneus

Technocon introduceert kleinste onafhankelijke speurneus; Mi6

Uw boot in veilige handen

Door Bert Heijnen

De Mi6 van Technocon uit Zaltbommel heeft de omvang van een luciferdoosje; vanwege zijn eigen stroomvoorziening werkt hij wereldwijd altijd en overal. Nog voor zijn officiële introductie wordt hij genoemd: “De spion die uw boot terugbrengt”. De Mi6 is de nieuwste innovatie op het gebied van Moving Intelligence dienstverlening van Technocon uit Zaltbommel.

Technocon – opgericht in 1999 – is toonaangevend op het gebied van ontwikkelen en in de markt zetten van slimme systemen voor wagenparkbeheer, duurzame mobiliteit, beveiliging en objectinformatie. Technocon onderscheidt zich door het in eigen huis ontwikkelen van innovatieve hard- en software systemen. Een zeer aansprekend voorbeeld is het eigen ontwikkelde Moving Intelligence internetplatform, dat gebruikers de mogelijkheid biedt om 24 uur per dag 7 dagen per week alle gewenste dienstverlening te gebruiken, aan te sluiten en stop te zetten. Een systeem dat steeds verder wordt doorontwikkeld en waaraan telkens nieuwe diensten en functionaliteiten worden toegevoegd. In de online shop van Technocon kan men deze diensten aankopen en direct activeren, waarbij de koper zelf de looptijd bepaalt. De diensten zijn direct, wereldwijd tegen hetzelfde tarief te gebruiken. Moving Intelligence is zeer gebruiksvriendelijk en kent een zeer hoge functionaliteit. Of het gaat om de beveiliging van een boot of voertuig, of het monitoren van een volledig wagenpark, uw ritten voor de Belastingdienst correct bijhouden; Moving Intelligence zorgt in elke situatie voor een passende en kostenbesparende bedrijfsvoering.

Moving Intelligence, alles op het gebied van functionele mobiliteit

Moving Intelligence is een geïntegreerd internetplatform voor allerlei telematica producten, smartphones en diensten. Het platform combineert eenvoudig toegankelijke, zeer kostenbewuste applicaties, backoffice-, M2M en telematica oplossingen voor consumenten, bedrijven en overheid. Het platform beschikt over een beveiligde, technische infrastructuur om realtime gegevens van allerlei systemen te ontvangen, te beheren, te verrijken en te verspreiden waardoor inzage en actieve sturing mogelijk wordt.

Software & Platform

Moving Intelligence platform is geheel online, met een keuzemogelijkheid uit diverse diensten. Gebruikers kunnen naar behoefte de diensten activeren of deactiveren die gewenst zijn. Aanmelden, afmelden, wijzigen en betalen via een beveiligde webshop is natuurlijk mogelijk. Altijd belangrijk is de privacy van de gebruikers. De gegevens zijn daarom zeer goed afgeschermd en alleen beschikbaar voor geregistreerde gebruikers, dit is binnen de omgeving met rechten in te delen. Zo hoeven bijvoorbeeld collega’s onderling niets van elkaar te zien.

Enkele functionaliteiten van het platform

Open architectuur, koppeling met bedrijfsomgevingen mogelijk

Geautomatiseerde afhandeling van alle processen

Toegang tot en voor smartphone Apps

Aanmelden, afmelden, wijzigen en betalen via een webshop

Losse diensten (zoals rittenregistratie) makkelijk bij te bestellen

Een combinatie van diensten in een pakket

Mi6, klein van stuk, groot in veiligheid

Nieuw binnen de range van Technocon is de Mi6. In omvang zo klein als een luciferdoosje, maar daarmee eenvoudig te verstoppen in uw boot. Even lamineren en de dief is kansloos om het apparaat te vinden. Maar de Mi6 heeft nog een sterk onderscheidende eigenschap. Via een batterij, die 3 tot 6 jaar meegaat, voorziet hij in zijn eigen stroomvoorziening. Dat maakt dat hij onder elke omstandigheid is te gebruiken. Ook daar waar géén stroomtoevoer is, of de stroomtoevoer is uitgevallen. Hij blijft overal zijn werk doen. O.a. tijdens winteropslag of op plaatsen waar hij niet kan worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Daarmee is de Mi6 de ideale spion om botendiefstal te voorkomen. Hij beschikt over een unieke combinatie van GSM en radiofrequenties RF en werkt veilig en nauwkeurig. Door deze combinatie van zend mogelijkheden is de Mi6 niet te traceren en dus te jammen in uw object. Mi6 is gebaseerd en toegankelijk op de smartphone en werkzaam over de hele wereld. Hij is zelf te makkelijk te monteren. Het systeem is voorzien van een eenvoudige terugvindt procedure, een telefoontje naar de alarmcentrale en de zoekactie wordt in gang gezet. Het relatief betaalbare product is nieuw bij Technocon. Door de mogelijkheid tot het zelf monteren en de combinatie met de lage abonnementskosten is dit een zeer interessant systeem voor in uw object. Wanneer u optimale veiligheid wenst voor uw boot, kies dan voor de Mi6.

Mi50, de smartphone onder de volgsystemen.

Is de Mi6 puur gericht op het voorkomen van diefstal en het terugvinden van uw boot of voertuig na diefstal, de Mi50 is de smartphone onder de volgsystemen. Hij is van alle gemakken voorzien en volledig gebruiksvriendelijk en inzetbaar voor elke gewenste functionaliteit. Van rittenregistratie, volgsysteem tot wagenparkbeheer en beveiliging. Na het inbouwen bij de dealer ontvangt de gebruiker een activatiecode, waarmee men het systeem aanmeldt op het Moving Intelligence platform en direct activeert. De Mi50 voldoet aan de veiligheidsklassen SCM/VbV 4 en 5. Deze worden vaker door de verzekeringsmaatschappijen geëist.

Verder is hij voorzien van de aller modernste technologieën, zoals Sim chip, jamming detectie en heeft hij digitale en analoge in- en uitgangen voor randapparatuur. Een G-forcesensor voor rij-analyse, crashdetectie/ eCall (automatische alarmering van de alarmdiensten) en is hij eenvoudig en snel door de dealer te monteren.

Moving Intelligence voldoet aan veiligheidsklasse SCM klasse 4 en 5, de hoogste beveiligingsklassen en doorgaans geëist door verzekerings- en leasemaatschappijen. Deze klassen houden in dat er bij klasse 4 een signaal bij diefstal direct naar de alarmcentrale gaat, en bij klasse 5 er ook nog een koppeling zit met de sirene van het voertuig. Wanneer er bijvoorbeeld een ruit wordt ingeslagen zal er ook een signaal naar de alarmcentrale gaan. Er is een Moving Intelligence App beschikbaar om de diensten live te volgen. Deze veiligheidsklassen 4 en 5 worden straks vervangen door de veiligheidsklassen: Basis en Basis Plus. Technocon is daar nu al klaar voor.

Die veiligheidsklassen Basis en Plus zien er als volgt uit:

Voertuigvolgsysteem Basis

Het voertuigvolgsysteem Basis behelst een VbV/SCM goedgekeurd voertuigvolgsysteem en een Europees goedgekeurde startonderbreker, of een VbV/SCM goedgekeurde startonderbreker.

Voertuigvolgsysteem Plus

Het voertuigvolgsysteem Plus bestaat uit een VbV/SCM goedgekeurd voertuigvolgsysteem Basis met als toevoeging jamming detectie en een extra Blokkering. De koppeling tussen voertuigvolgsysteem en klasse 3 kan nog steeds gemaakt worden, maar is geen eis meer. Om een extra veiligheid te waarborgen, loopt in de nieuwe eis het aansluiten van de beveiligingssystemen niet meer via de CAN koppeling.

Wanneer het voertuig geblokkeerd wordt door de startonderbreker bent u de enige die met uw persoonlijke pas het voertuig nog zal kunnen starten.

Naast de Mi6 is de Mi50 met Voertuigvolgsysteem Basis ook zeker geschikt voor uw boot. Door middel van de startblokkering is de boot dubbel beveiligd.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van Moving Intelligence voor uw voertuig, uw boot of bedrijfsmatig, kunt u altijd contact met onze adviseurs opnemen. Natuurlijk bent u ook van harte welkom bij ons op de stand (nummer 07.239) op de HISWA.

Bel of mail ons voor de schitterende

beursaanbieding van de Mi6.

Telefoon: 088.9900 000

Mail: hiswa@technocon.com

Kom voor meer informatie bij ons op

de HISWA wij staan op stand 07.239

Voor verdere informatie, kijk op: www.technocon.com

Facebook Comments "Technocon introduceert kleinste onafhankelijke speurneus"
                         my-ip