Ons Concept: Oversized!

Artikel - Ons Concept: Oversized!

Ons Concept: Oversized!

door Arne Smit

Een oversized design, perfecte afwerking en bijzondere ontwerpen, evenals de links geplaatste kroon, zijn belangrijke kenmerken van de Haemmer horlogecollectie.

Alle horloges worden ontworpen vanuit een helder concept waarvan het individuele laser gegraveerde serienummer, 100 meter waterdicht en een geschroefde bodembehuizing en kroon, cruciale onderdelen zijn.

Een jong Duits horlogemerk stelt nieuwe internationale normen
Sinds haar oprichting in de zomer van 2008 is Haemmer van een relatief bescheiden collectie gegroeid tot een dames- en herencollectie van in totaal 60 modellen. De prijzen variëren van €199 tot €499. Met bijzondere modellen en hoge kwaliteit stelt Haemmer nieuwe normen in de horlogemarkt van oversized horloges.

De collectie bestaat uit vier lijnen: ‘Mechanica’, ‘Giants Heren’, ‘Giants Dames’ en ‘22:14 Limited Edition’. In zijn korte bestaan heeft Haemmer snel een ijzersterke reputatie opgebouwd. Het merk wordt dan ook reeds vertegenwoordigd op maar liefst vier continenten in meer dan vijftig landen. Sinds enige tijd is Haemmer ook zeer actief in Nederland, Eveline Beugelaar en Nico Verdoes van Gevola zijn de officiële fabrieksimporteurs.

Succes
De afgelopen jaren zijn oversized horloges zeer populair geworden en in deze categorie is er dan ook al zeer veel keuze. Wat maakt Haemmer in zo’n korte tijd dan toch zo succesvol?

Nico: “In deze categorie is inderdaad van alles te koop, maar vaak heel erg duur of juist vrij goedkoop en meestal van mindere kwaliteit. Haemmer vult een belangrijk gat met een verkoopprijs tussen 200 euro en 500 euro. Voor dat geld koop je een uitstekend afgewerkt horloge met een top-uurwerk en bijzondere ontwerpen. Ik heb al vele klanten die hun horloge als style element gebruiken en die er dankzij de prijs twee of meer kunnen aanschaffen waardoor zij voor iedere gelegenheid het juiste horloge hebben.”

Concept
Het concept van Haemmer is eenvoudig en daardoor zeer herkenbaar: Oversized Watches! Jeroen Opdam en Holger Bohne zijn de oprichters van Haemmer en tevens actief als ontwerpers. Haemmer horloges zijn groot en het credo is dan ook ‘hoe groter, hoe mooier’. Met formaten van 45 - 48 mm voor de damesmodellen en 48 – 53 mm voor de herenmodellen behoren de Haemmer horloges duidelijk tot de grootste in de markt. Onderdeel van de kwaliteitsbewaking en exclusiviteit van Haemmer is het individuele serienummer dat ieder horloge meekrijgt. Door dit op een prominente plaats op te nemen in het ontwerp wordt het tevens een belangrijk onderdeel van het design.

Collectie
Alle Haemmer horloges zijn minimaal 100 meter waterdicht en voorzien van een hoogwaardig Miyota uurwerk. De collectie is opgedeeld in vier lijnen. De 22.14 Limited Edition start met een winkelverkoopprijs van 199 euro. Elk model uit deze lijn wordt gelimiteerd geproduceerd in een oplage van 2214 exemplaren en het serienummer staat ook hier prominent op de kast gegraveerd. De verwijzing met 22 en 14 (bij 10 uur en 2 uur) op de wijzerplaat maakt snel duidelijk over welk horloge het gaat.

Voor dames en heren zijn er de Ladies Giants II en Gents Giants II lijnen beschikbaar. Beide zijn sportief groot met 45 mm voor de damesversie en 50 mm voor de herenversie.

De collectie van Haemmer wordt gecomplementeerd met de Mechanica lijn. Deze modellen zijn uitgevoerd met een automatisch uurwerk, 200 meter waterdicht en een vrijwel onkrasbaar saffierglas. Ieder model uit de Mechanica collectie wordt gelimiteerd geproduceerd in een serie van 1001 horloges. De prijzen liggen tussen 429 euro en 499 euro.

Nico en Eveline zijn overtuigd van de meerwaarde van Haemmer Horloges voor de Nederlandse markt. De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, het design en de opvallend linksgeplaatste kroon die verwondingen aan de pols voorkomt zijn belangrijke voordelen. Verder zijn eventuele reparaties binnen twee weken klaar omdat deze worden uitgevoerd in Duitsland. Een Haemmer horloge heeft een heel herkenbare eigen uitstraling die strikt bewaakt wordt wat het succes van het merk verder zal versterken.

Haemmer Nederland sponsort onder andere Youri Zoon, wereldkampioen kitesurfen en de topdartster Rilana Erades. Tijdens de komende Hiswa van 5 – 9 maart in de RAI in Amsterdam is Haemmer aanwezig op stand 04.316. U bent van harte welkom om de horloges te komen bekijken.

Voor meer informatie en verkooppunten:

www.haemmer-nederland.nl

Like onze pagina Haemmer Nederland op facebook en maak kans op een Haemmer horloge.

Facebook Comments "Ons Concept: Oversized!"
                         my-ip