Met Jachthaven Stenhuis, een allround watersportbedrijf

Artikel - Met Jachthaven Stenhuis, een allround watersportbedrijf

Met Jachthaven Stenhuis, een allround watersportbedrijf

“Goede voorzieningen en een gezellige sfeer”.

Door Bert Heijnen

Jachthaven Stenhuis aan de Uiterweg 417/A in Aalsmeer bestaat al dan 65 jaar. Jan Stenhuis begon in 1949 met het bouwen van woonarken. Anno 2014 geeft Jachthaven Stenhuis het antwoord op de vraag, wat watersport zo leuk maakt? De Aalsmeerse jachthaven mag zich met trots een complete en gezellige “Blauwe Vlag” jachthaven noemen. Wilt u zich overtuigen breng een bezoek, of kijk op de webcam via: www.jachthavenstenhuis.nl

Jachthaven Stenhuis biedt watersportliefhebbers een zeer compleet assortiment aan ultieme watersportmogelijkheden. Tot en met een fantastisch watersportgebied….

De Westeinderplassen is een watersportgebied bij uitstek en een prachtig natuurgebied in de Randstad. De Westeinder heeft een oppervlakte van ruim 10 km² en bestaan uit een grote plas en verschillende kleinere plassen. De plassen zijn met elkaar verbonden door een netwerk van kleine slootjes. Je kunt er zwemmen, zeilen, windsurfen, suppen, roeien, vissen en motorbootvaren. In en op de Westeinder is een schat aan flora en fauna aanwezig. Veel vogels vinden hier hun plek. Er bloeien zeldzame planten en er zwemt nog een bijzondere vis; de meerval. Verder zijn er trekheesterakkers waar de Aalsmeerse kwekers nog seringen en viburnum kweken. De Westeinderplassen een unieke combinatie van recreëren en natuurbehoud.

Zomer- en winterstalling

De jachthaven biedt plaats aan 260 schepen en tijdens de winterperiode staan er 280 schepen op de wal buiten, overdekt en in de geclimatiseerde loods. Jachthaven Stenhuis is sinds 2012 in het bezit van de Blauwe Vlag. De ligplaatsen van 5 tot 15 meter zijn verdeeld over 2 havenkommen. Op de nieuwe haven ligt een groot grasveld met daar omheen de boxen van diverse afmetingen. Op alle steigers is elektriciteit 16 Amp. aanwezig.

Compleet dienstenpakket

De kracht van Jachthaven Stenhuis schuilt in de compleetheid van het dienstenpakket. Schilderwerkzaamheden: hout, staal of polyester in de verwarmde schilderswerkplaats. Installatiewerkzaamheden: elektriciteitsinstallatie, gas voor aan boord door erkend gaskeurmeester, boegschroef inbouwen, verwarming, vuilwatersysteem enz. Polyesterreparatie; van kleine krasjes tot grote aanvaringsschade. Schoonmaakwerkzaamheden; cleanen en poetsen. Natuurlijk kunt u ook terecht voor het het laten behandelen van onderwaterschepen, ook osmosebehandeling.

Jachthaven Stenhuis

Uiterweg 417a

1431 AM Aalsmeer

T: 0297 - 325 081.

E-mail: info@jachthavenstenhuis.nl

Website: www.jachthavenstenhuis.nl

Facebook Comments "Met Jachthaven Stenhuis, een allround watersportbedrijf"
                         my-ip