Dannijs introduceert: Flipper Boats

Artikel - Dannijs introduceert: Flipper Boats

Dannijs introduceert: Flipper Boats

Het Finse alternatief

Door Laurens Koster

Het aanbod in snelle sportboten wordt gedomineerd door de Amerikaanse inbreng. Met een lange historie in runabouts, launches en speedboats is er veel ervaring en een grote afzetmarkt. Kwaliteit en prijs kennen daardoor een verhouding waar de concurrentie maar moeilijk aan kan tippen. Toch heeft een sportboot uit Europa wel degelijk bestaansrecht. Smaken verschillen wat zeker opgaat in een vergelijking tussen hoe een Amerikaan een interieur wenst en hoe dat alhier wordt vormgegeven. Dannijs speelt daar op in met de introductie van het Finse Flipper Boats op de Nederlandse markt.

Bella Boats in Finland is de bouwer van Flipper polyester motorboten in een lengte van ca. 5 tot 9 meter. Voortdurende productontwikkeling en moderne productiemethodes staan borg voor een kwalitatief hoogwaardig eindproduct. Wat opvalt aan de range is dat alle modellen worden aangedreven door outboards. Dat past in de trend die Dannijs ook ontdekt bij andere merken. De techniek van een buitenboordmotor is al een tijd veel verder doorontwikkeld dan van een inboard. Minder schadelijke uitstoot, een rustiger loop, een betere verhouding tussen vermogen en gewicht plus een lager brandstofverbruik liggen aan deze verschuiving ten grondslag.

Een ander punt waarmee Flipper Boats zich onderscheid is de vormgeving van de boten. Met name het interieur laat een meer Europese smaak zien met een rustiger kleurenschema, wat meer hout en wat minder ingelijmd tapijt. Daarbij zijn Scandinavische botenbouwers een ster in het benutten van de beschikbare ruimte. Bijvoorbeeld een pantry. Deze wordt meestal in een hoek geplaatst met een klepje om het af te sluiten wanneer het niet in gebruik is. Flipper integreert een dergelijk minikeukentje in de console voor de meevaarder. Tijdens de vaart onzichtbaar weggeborgen maar op de ankerplaats vindt je een spoelbakje onder een klep en een kooktoestel in een lade. Hierdoor blijft elders genoeg ruimte over voor een bank waar je werkelijk uitgestrekt op kunt liggen.

Flipper Boats brengt 12 modellen op de markt die allemaal iets eigens hebben. De kleinste wordt dus niet doorvergroot tot een topmodel of andersom. Binnen het concept van een hoogwaardige kwaliteit, een aantrekkelijke vormgeving en een ergonomie die klopt als een bus vind je in de modellenreeks open sportboten, deckboats met een cabine in de boeg. Consoleboten, een uitvoering met de outboard in een bun en hard-tops met een groot schuifdak. Hiermee komen Flipper boten tegemoet aan de wensen van een gezin, een verliefd stel of een groep vissers die graag in stijl watersport bedrijven.

Voor meer informatie:

Dannijs Watersport / Boatland

Setheweg 18,

7942 LB Meppel

+31 (0) 522 - 25 93 11

info@boatland.nl

www.boatland.nl

facebook.com/boatland

Facebook Comments "Dannijs introduceert: Flipper Boats"
                         my-ip