Nieuw voor Nederland: de Watermobil-Flex

Artikel - Nieuw voor Nederland: de Watermobil-Flex

Quick

Nieuw voor Nederland:
de Watermobil-Flex,
een super boot met vele gezichten
Uw caravan mee op watersportvakantie


SmartBoats in Harderwijk presenteert een unieke pontonboot: De Watermobil. Leverbaar in twee typen: de Watermobil-Flex en de Handi. De Flex is geschikt om uw caravan mee over water te vervoeren. Deze pontonboot heeft een basis van drie drijvers en is voorzien van een robuust onderframe. Sterk en stabiel genoeg om een caravan of ander voertuig tot een gewicht van 2 ton mee te nemen. Uiteraard stevig verankerd met disselpaal en chassisbanden. De Watermobil valt in CE categorie D en uitgerust met grotere drijvers in de categorie C.
Het pontonconcept werd niet eerder in productie genomen omdat het de ontwikkelaars niet lukte een veilige transfer voor de caravan te garanderen. De ontwikkelaars van de Watermobil wisten dit probleem wel op te lossen door het aanbrengen van een horizontaal lopende oprijbaan. Deze wordt op maat gemaakt voor de trailerhelling. Twee korte spudpalen zorgen voor extra stabiliteit, waardoor de caravan zich eenvoudig op het ponton laat plaatsen. Met de Watermobil brengt Smartboats land- en waterrecreatie samen. Voor Nederland, dat wordt gekenmerkt door zijn grote en aantrekkelijke vaargebieden, is de Watermobil een geweldige economische meerwaarde voor commerciƫle verhuurbedrijven.
Costummade
De Watermobil kan volledig costummade worden gemaakt. Lengte en breedte worden in overleg bepaald. Hij is volledig gemaakt uit aluminium en daarmee nagenoeg onderhoudsvrij. De combinatie boot/caravan is verzekerbaar tegen normale premies, dus incl. caravan.

Loungeboot
Zonder caravan ontstaat een mega-loungeboot met een terras van 25 tot 30 vierkante meter. Door zijn hoge verschansing rondom is hij kindvriendelijk en kunnen de kleintjes ongeremd spelen. De Watermobiel biedt een aantrekkelijk alternatief voor de sloep, met veel ruimte en tal van mogelijkheden; De boot kan naar eigen smaak worden ingericht met loungeset, banken, ligbedden, glijbaan voor de kids, berging op achterdek met toilet, barbecue. Kortom: een super boot met vele gezichten!

Watermobil-Handi
De Watermobil-Handi is qua uiterlijk bijna identiek, maar beschikt over twee drijvers en een lichtere onderconstructie. Hij is niet voorzien in een zware deklast. De Handi valt op door een maximale toegankelijkheid en rijruimte voor rolstoelers. Door het rustige vaargedrag is hij ook zeer geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Door de onderrijdbare stuurconsole kunnen rolstoelgebruikers de boot zelf besturen.

Zuinig varen
Door zijn geringe basisgewicht en weinig diepgang kan de boot, zelfs met caravan, gevaren worden met een buitenboordmotor van 25 pk. Dat betekent een laag brandstofverbruik. Voor de Watermobil-Handi is 15 pk al voldoende en ook elektrisch varen is zeer goed mogelijk. Daarmee is de Watermobil, goedkoop, aangenaam en milieuvriendelijk. Naast een stevige verankering kregen aspecten als drijfvermogen en koersvastheid grote aandacht. Het drijfvermogen is berekend op basis van maximaal 50% belasting van de drijvers, dus tot de helft onder water.
Hierdoor blijft het dek, ook bij volle belading, hoog boven het water en blijft de boot gemakkelijk en licht bestuurbaar. Het motorvermogen is snel afdoende en het brandstofverbruik blijft laag. Gecombineerd met een laag eigen gewicht blijft de boot zeer wendbaar met een draaicirkel van onder de twee keer zijn eigen lengte.

De Watermobil-Flex wordt aangeboden in drie types: 8,8 meter bij een breedte van 3,3 meter; 9,8 meter bij een breedte van 3,6 meter en 10,8 meter bij een breedte van 3,8 meter. De Watermobil-Handi heeft een lengte van 7,7 meter bij een breedte van 2,8 meter.

Voor meer informatie:

SmartBoats/Watermobil
Tel.: 06.53790298
E-mail: info@watermobil.nl
www.watermobil.nl

Facebook Comments "Nieuw voor Nederland: de Watermobil-Flex"
                         my-ip