De Stille Boot

Artikel - De Stille Boot

Quick

De Stille Boot, méér innovatie in elektrisch varen
Solar Cruiser: stoer elektrisch varen op zonne-energie


In 2010 is De Stille Boot samengegaan met ElektroSloep uit het Friese Heeg. Het assortiment werd verder uitgebreid met de aluminium Solar Cruiser.
Een achtmeter lange solar-elektrische boot. Maar zeker ook online doet De Stille Boot nadrukkelijk van zich spreken met diverse webshops, speciaal gericht op elektrisch varen.

De afgelopen jaren deed De Stille Boot nadrukkelijk van zich spreken. Naast het samengaan met ElektroSloep en de daarmee gepaard gaande krachtige nieuwe ontwikkelingen, werd De Stille Boot distributeur voor Nederland en België van het Italiaanse merk: Solbian, leverancier van flexibele zonnepanelen; importeur van Torqeedo elektrische buitenboordmotoren en de Solarpod range van Sunbird Solar uit Engeland. “Deze producten bieden ons nieuwe kansen op de outdoormarkt en versterken onze positie binnen de botenmarkt”, aldus Anton van Wijk. “Ook hebben wij aanzienlijke stappen gezet in de verdere ontwikkeling van onze ringmotor. Ontwikkelingen die er voor zorgen, dat wij van botenbouwer steeds meer een complete toeleverancier worden.”

Veel innovaties
Anton van Wijk verwijst naar de spannende periode die de ommezwaai met zich meebracht: “Zeker wanneer je bedenkt, dat wij ook een snel varende zonneboot hebben ontwikkeld. Voor deze zonneboot is veel interesse in Nederland, maar ook landen als Italië en Amerika zijn zeer geïnteresseerd. In deze nieuwe boot komen alle innovaties samen. Van een volledig nieuw ontwikkelde elektromotor, tot de flexibele hoog rendement zonnepanelen van Solbian en een lithium polymeer accupakket.”

Zorgeloos elektrisch varen
De elektrische boten van De Stille Boot worden uitgerust met een accu-monitoring systeem. De eigenaar komt niet meer voor verrassingen te staan, dat het accupakket niet is geladen. U krijgt zelfs een sms wanneer de stekker niet in het stopcontact zit. Ook het gebruik van Lithium accu’s vergroot de betrouwbaarheid. Er is geen onderhoud nodig en de accu’s kunnen meer dan 3000 keer worden geladen. Wanneer men de accu’s gebruikt in combinatie met zonnepanelen is niet eens een walstroomaansluiting noodzakelijk.

Rustig genieten
Zowel voor particulier, als voor werven en verhuurders, levert De Stille Boot al bijna 10 jaar meer dan alleen een stille boot. Een belangrijk aspect is de service. Op haar werf in Heeg, maar ook op locatie door heel Nederland, zorgt De Stille Boot voor onderhoud en service aan elektrische boten. Met het nog steeds uitbreidende productaanbod, kan De Stille Boot een volledige elektrische aandrijflijn leveren, maar ook de individuele componenten. Installaties van aandrijvingen, zonnepanelen en toebehoren worden snel en vakkundig uitgevoerd.


De Stille Boot
It Bûtlân 9, 8621 DV Heeg
0515 44 44 28
E-mail: info@destilleboot.nl

Internet:
www.destilleboot.nl
www.solbianzonnepanelen.nl
www.ebbm.nl
www.torqeedo.nl

Facebook Comments "De Stille Boot"
                         my-ip