Waterresort Bodelaeke

Artikel - Waterresort Bodelaeke

HTML Generator Sample Page

Waterresort Bodelaeke

Weidsheid, ruimte en rust kenmerken Waterresort Bodelaeke op een steenworp afstand van het tot de verbeelding sprekende dorp Giethoorn en gelegen in het 6000 hectare grote Nationaal park De Wieden. Hier vormen plassen, rietlanden, moerasbossen, natte weilanden en ander natuurgebied de omgeving. Datzelfde geldt voor Waterresort Bodelaeke met een oppervlakte van 166 hectare waarvan slechts 10% bebouwd is.

Giethoorn wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd en voor wie er eenmaal is geweest, klinkt deze naam niet vreemd in de oren. Giethoorn bestaat uit talloze eilandjes, sloten, watergangen en beken waarmee het een waar paradijs is voor de karakteristieke punters en andere vaartuigen. Vanuit Waterresort Bodelaeke zijn Giethoorn, maar ook de vele meren in de omgeving, waaronder de Beulakerwijde, het Zwarte meer, het Ketelmeer en het IJsselmeer makkelijk te bereiken.

Waterresort Bodelaeke is ontwikkeld vanuit een lange termijn visie waarin ruimte en duurzaamheid belangrijke thema’s zijn. Daarom liggen de woningen in een 166 hectare groot gebied waarvan slechts 10% bebouwd is. De omgeving naast het plan is teruggegeven aan de natuur en blijft gegarandeerd onbebouwd. Projectmanager Berma Los vertelt ons dat niet alleen rond de woningen veel aandacht is besteed aan ruimte en duurzaamheid, juist ook de woningen zelf zijn een belangrijk onderdeel van de langetermijnvisie van de ontwikkelaar.

De woningen zijn verschillend ontworpen qua vorm, kleur en belijning waardoor er veel variatie bestaat en de woningen naadloos opgaan in het landschap. De woningen hebben allemaal een terras van minimaal 25m2 en zijn op het zuiden gericht waardoor er maximaal wordt geprofiteerd van de zon. De percelen zijn gemiddeld maar liefst 630 m2 groot. Vanzelfsprekend in een waterrijk gebied als dit, is dat de woningen ieder een aanlegmogelijkheid hebben, opvallend is echter de lengte hiervan: maar liefst 12 meter waarmee vrijwel ieder (voor het gebied geschikt) type boot kan worden afgemeerd.

Uiteindelijk zal Waterresort Bodelaeke bestaan uit 191 recreatiewoningen waarvan er nu al circa 70 zijn verkocht. Momenteel gaat de volgende fase in de verkoop met prijzen vanaf € 219.500 (exclusief BTW) vrij op naam. De woningen zijn beschikbaar in 4-, 5-, 6- en 8-persoonsuitvoering en verkrijgbaar in verschillende typen, waaronder de ‘schiphuiswoning’ met een beschutte afmeerplaats, de ‘wiedenwoning’ met een verlaagde daklijn en de ’grote punters’ met extra grote raampartijen. De toekomstige eigenaar heeft de keuze uit meerdere stijlen en iedere woning wordt op hoog niveau afgewerkt.

Voor mensen die hun persoonlijke droomhuis willen realiseren, zijn er 32 kavels beschikbaar voor de bouw van een vrije sector woning en tevens worden er acht vrijstaande woningen gebouwd. Bootbezitters kunnen terecht in de jachthaven met 74 ligplaatsen of in één van de vijftien boothuizen die voor € 85.701 exclusief BTW vrij op naam worden verkocht. In de buurt van de jachthaven zorgen een restaurant met uitzicht over het water, een indoor speelmogelijkheid, een welness-centrum en een multifunctioneel sportveld voor gezelligheid en vertier. In het voorjaar van 2014 wordt hier nog een camperplaats aan toegevoegd.

In Waterresort Bodelaeke zijn er niet alleen mogelijkheden tot het kopen van een woning, ook huren is sinds de zomer van 2013 een interessante mogelijkheid. Eigenaren hebben de keuze om hun woning te verhuren in perioden dat ze er zelf geen gebruik van maken. Het beheer wordt geheel uit handen genomen door het resort waardoor de eigenaar nergens omkijken naar heeft. Uiteraard heeft de eigenaar altijd de laatste stem in de verhuur van de woning. Grote groepen kunnen terecht in de toekomstige vier groepsaccommodaties.

Een uitgelezen kans om kennis te maken met Waterresort Bodelaeke is de Sail Giethoorn die van 12 t/m 15 juni Waterresort Bodelaeke als thuisbasis zal hebben. Een deel van het gebied is beschikbaar gesteld door Waterresort Bodelaeke en wordt speciaal voor de gelegenheid volledig omgetoverd tot evenemententerrein.

Dit bijzondere evenemententerrein biedt tal van mogelijkheden, zowel op het land als op het water!

Voor meer informatie kunt u kijken op www.sail-giethoorn.nl

Waterresort Bodelaeke in het kort:

Locatie: In een natuurgebied van
166 ha aan de Beulakerwijde en vlakbij Giethoorn

191 recreatiewoningen (4 – 8 persoons)

32 kavels voor de bouw van vrije sector woningen

8 vrijstaande woningen

15 boothuizen

Jachthaven met 74 ligplaatsen

Centrale voorzieningen: restaurant aan het water, indoor speelmogelijkheid, wellness, multifunctioneel sportveld

4 groepsaccommodaties

Camperplaats (opent voorjaar 2014)

Facebook Comments "Waterresort Bodelaeke"
                         my-ip