Leeuwenstein Scheepsinstallaties

Artikel - Leeuwenstein Scheepsinstallaties

HTML Generator Sample Page

Leeuwenstein Scheepsinstallaties

Spudpaalsysteem ook voor de pleziervaart

Je ziet het vaak op werkschepen. Is het een mast, is het een afvoer, nee het is een spudpaal. Zodra de werkboot bijvoorbeeld ergens wil gaan baggeren, zakt de spudpaal in de blubber en ligt de boot vast zonder gedoe met touwtjes of stootwillen. Een ideaal systeem om met een kleine bemanning of weinig inspanning, een alternatief te bieden voor landvast of anker. Inmiddels is het systeem al vele malen toegepast in plezierboten, alleen daar zie je het niet.

Leeuwenstein Scheepsinstallaties is een klinkende naam in o.a. ballastpompen, hybride en elektrische aandrijvingen, schroefasgeneratoren en spudpaalsystemen voor met name de beroepsvaart. In 35 jaar tijd is veel kennis en ervaring opgebouwd met een indrukwekkend portfolio als resultaat. Voor een deel wordt de expertise van Leeuwenstein ook toegepast in de pleziervaart, met name elektrische aandrijvingen en spudpalen worden veelvuldig geplaatst in bestaande of nieuwe jachten.

Een roestige paal die uit een zorgvuldig met teak bekleed voordek steekt kan natuurlijk niet op een plezierjacht. Het systeem van Leeuwenstein zit daarom onzichtbaar weggewerkt achter de betimmering of in een kast onderdeks. Dat is mogelijk door een telescopische paal toe te passen. In de boot wordt daarmee de inbouwhoogte tot 1,50m beperkt terwijl een steekdiepte tot wel 6 meter mogelijk is.

Het grote voordeel van een spudpaalsysteem aan boord is het gemak waarmee voor een sluis of brug de boot stilgelegd kan worden zonder dat daar een diesel of boegschroef voor nodig is. Ook bij het aanmeren is het een uitkomst. De bediening doe je vanuit de stuurhut met een druk op de knop. Aan dek paraat staan met lijnen en fenders is niet nodig. Niet in een box maar ook niet aan de steiger of kade. Solovaren is zo voor iedereen bereikbaar en kan maken dat je, met zoveel gemak, toch vaker een stukje gaat varen. De klassieke scheldkanonnade tussen man aan het roer en vrouw op het voordek die 30ton staal moet afhouden, is met een spudpaalsysteem ook verleden tijd. Man of vrouw kunnen met een brede grijns iedere aanlegmanoeuvre prima alleen af.

Leeuwenstein Scheepsinstallaties past spudpaalsystemen al jaren toe. Het product is dan ook zeer ver doorontwikkeld. Doordat het moet voldoen aan de intensieve omstandigheden die in de beroepsvaart gelden, is het voor een plezierboot een oerdegelijk en uiterst betrouwbaar systeem.

Voor meer informatie:

Leeuwestein scheepsinstallaties BV

Keizershof 14

3311 JP Dordrecht

T 078-6311477

E info@spudpaal.nl

I: www.spudpaal.nl

Facebook Comments "Leeuwenstein Scheepsinstallaties"
                         my-ip