De stilste, meest compacte en sterkste elektromotoren

Artikel - De stilste, meest compacte en sterkste elektromotoren

HTML Generator Sample Page

Arka Electric propulsion systems, Giethoorn, meer dan 35 jaar kennis van elektrisch varen.

De stilste, meest compacte en sterkste elektromotoren

Wie elektrisch varen zegt, zegt Arka in Giethoorn. Meer dan 35 jaar geleden stond Harry Arendshorst, als directeur van Arka Electric Propulsion Systems, aan de basis van de eerste elektro-aandrijvingen voor schepen. Met de kennis die Arka, samen met Creusen, binnen de scheepvaart verwierf, is men er in geslaagd de stilste, compactste en sterkste elektromotoren te ontwikkelen.

Door de nieuwste borstelloze synchroon motor en de speciaal ontwikkelde elektronische Sevcon motorregelaar perfect op elkaar af te stemmen, ontstond een geruisloze, compacte en sterke elektrische bootaandrijving. Deze ‘Perfect-match’ zorgt voor een uitzonderlijk hoog rendement van liefst 96%, waardoor de vaartijd en de energievoorraad sterk wordt geoptimaliseerd. De uiterst compacte bouwvorm en de afmetingen zorgen er voor dat alle motoren in vrijwel ieder schip zijn te gebruiken als hoofdaandrijving of als hybride.

Kennis

Kennis geeft macht. Dat blijkt bij Arka, waar u maatwerk kunt verwachten. Dat begint al bij het kiezen van de juiste motorisering. Vervolgens de keuze van het energiepakket en het bijbehorend laadsysteem, maar ook het advies dat Arka geeft rond de keuze van de juiste propeller. Arka levert de complete installatie, vaarklaar.

Optimale service

Service is een belangrijk facet van de dienstverlening van Arka. U bent altijd verzekerd van een snelle en adequate service. Arka biedt 2 jaar garantie op haar systemen, door echter een service-overeenkomst aan te gaan, wordt deze garantieperiode verlengd tot 5 jaar. Speciaal voor doe-het-zelvers verzorgt Arka de ingebruikname van de aandrijving, waardoor men de zekerheid heeft dat het Arka-systeem volgens de Arka-methode is geïnstalleerd.

Buitenboord motoren

De Arka buitenboordmotoren zijn gemaakt van solide materialen. De robuuste hufterproof constructie maakt dat deze buitenboordmotoren zowel geschikt zijn voor particulier gebruik als voor verhuurondernemingen. De motoren zijn leverbaar als kort- en langstaart en optioneel te voorzien van een afstandsbediening met gashendel, contactslot en batterijmonitor. Als besturing wordt de motor dan voorzien van een roerliever in plaats van een gashandvat. De onderwatermotor is voorzien van een speciale mechanische as-afdichting. Deze heeft een hoge slijtvastheid en is optimaal drukbestendig. Naast de uitvoering als buitenboordmotor, is het ook mogelijk om de motor als POD te monteren. De POD kan zowel als roerpropeller of vast worden gemonteerd. De roerpropeller geeft een betere bestuurbaarheid. Ook het manoeuvreren en het zo lastige achteruitvaren worden vereenvoudigd.

Binnenboord motoren

Vrijwel ieder schip kan worden uitgerust met een Arka binnenboord elektro motor. De compacte stille motoren zijn in iedere machinekamer in te bouwen. De Arka motoren kunnen als hoofdaandrijving direct op de schroefas, als serie hybride met batterij en generator voeding, of als parallel hybride naast een dieselmotor op dezelfde schroefas worden geïnstalleerd. Om resonantie naar het schip te voorkomen, worden de motoren voorzien van een flange en een motorgondel met motor trillingdempers.

ALU Explore 500

Zeer populair is de ALU Explore 500, een zeer degelijke van 4 mm dik aluminium gebouwde boot. De speciaal ontworpen rompvorm en het lichte gewicht zorgen dat de boot bij relatief weinig vermogen al een rompsnelheid van 9 km/h. haalt. De boot wordt aangedreven door een 24 volt elektromotor, met een vermogen van 700 Watt. Deze motor is als POD motor onder de boot gemonteerd, zodanig dat deze niet kan beschadigen. De POD aandrijving is bestuurbaar door middel van een stuurwiel. De boot is gemakkelijk wendbaar en zowel door ervaren als onervaren schippers te besturen. De ALU Explore 500 heeft een luchtkast voorin en een dubbele bodem. Hij is onzinkbaar en zelflozend. De ALU Explore is zowel vanwege zijn vaarkwaliteiten als ook vanuit zijn vormgeving en aluminium uitstraling zeer populair.

ARKA Electric propulsion systems, Beulakerweg 169b, 8355 AG Giethoorn, Tel: 0521 36 1099. Email HYPERLINK "mailto:info@arka.nl" info@arka.nl. Website: www.arka.nl

Facebook Comments "De stilste, meest compacte en sterkste elektromotoren"
                         my-ip