AEE Marine in Andijk, autoriteit in elektrisch varen

Artikel - AEE Marine in Andijk, autoriteit in elektrisch varen

HTML Generator Sample Page

AEE Marine in Andijk, autoriteit in elektrisch varen

Aluminium boten en elektrisch varen

een supersterke troef

AEE Marine BV, een zeer veelzijdig technisch bedrijf uit Andijk, ontwikkelde zich tot een autoriteit in elektrisch varen. Het bedrijf introduceerde o.a. de A- synchrone techniek in het elektrisch varen en het is nog steeds het enige bedrijf dat zowel aluminium boten als de elektromotoren in eigen beheer fabriceert.

In de werkplaats van 1000m2 met 2500m2 buitenterrein in Andijk worden nieuwe schepen gebouwd en bestaande boten aangepast aan de wensen op het gebied van elektrisch varen. Ondanks dat elektrisch varen steeds meer de overhand krijgt, kan men bij AEE Marine nog steeds terecht voor scheepsdieselmotoren en andere systemen. Maar zegt eigenaar Koen Bibo: “Binnen de botenwereld zien we een grote evolutie richting aluminium. Aluminium boten worden steeds populairder. Ze hebben geen onderhoud nodig en kunnen tegen een stootje. Ook zijn ze waardevast en krijgt men er jaren later nog een mooi bedrag voor terug.” Service schrijft AEE marine met hoofdletters, het bedrijf beschikt nog steeds over een servicebus om service en onderhoud ter plaatse uit te voeren. De systemen die AEE Marine ontwikkelt, kan men aantreffen bij o.a. Natuurmonumenten, gemeente Amsterdam, Centerparcs en tal van bootverhuurbedrijven en particuliere eindgebruikers.

Puur genieten

Steeds meer echter wordt elektrisch varen een specialisatie. Als autoriteit binnen elektrisch varen levert AEE Marine o.a. ook aan professionele botenverhuur, rondvaartbedrijven, Centerparcs. “Elektrisch varen is puur genieten! Maar daar is een voorwaarde aan verbonden”’, zegt Koen Bibo. “Je dient wel de juiste componenten te gebruiken.” Naast een standaard lijn van Elva aandrijvingen, zorgt AEE Marine voor maatwerk. Met eigen gespecialiseerde vakmensen, die zich ondersteund weten door een uitgebreid machinepark, worden boten voorzien van elektrische systemen. “Wij bieden graag elke booteigenaar de kans te laten onderzoeken of het mogelijk is zijn boot te voorzien van de techniek om elektrisch te varen. Elektrisch varen kent veel voordelen. De motor maakt nauwelijks geluid, er worden geen uitlaatgassen geproduceerd, het is dus zeer milieuvriendelijk en uitermate rustgevend. Stil en rustig varend door de natuur, het biedt een weldaad en een verademing. Niet zo verwonderlijk dat in steeds meer gebieden alleen nog maar elektrisch gevaren mag worden. Maar elektro motoren hebben nog tal van andere voordelen. De motor kent weinig onderhoud. Ook het laden van de accu’s is goedkoper dan welke brandstof. Men voorkomt dat men straks op heel veel wateren niet meer welkom is”.

Rustzoekers

De elektromotoren zijn er beslist niet alleen voor de rustzoeker en de natuurliefhebber, maar zeer zeker ook voor de professionelere gebruiker zoals o.a. verhuurbedrijven en rondvaartbedrijven. De motoren zijn speciaal ontwikkeld voor continugebruik en is getest onder de zwaarste omstandigheden. De bediening is uiterst eenvoudig zodat vrijwel iedereen er mee overweg kan. Daarom kom naar AEE Marine om hen te laten onderzoeken of ook uw boot kan worden omgebouwd naar elektrisch varen.

Facebook Comments "AEE Marine in Andijk, autoriteit in elektrisch varen"
                         my-ip