Ouderwetse service in een moderne jas

Artikel - Ouderwetse service in een moderne jas

HTML Generator Sample Page

Yacht Service Visser

Ouderwetse service in een moderne jas


Yacht Service Visser in Monnickendam was altijd zo’n werf annex watersportwinkel waar de tijd stil leek te staan. Vakmensen met een schat aan ervaring die een ouderwets goede service verleenden. Charmant en sfeervol, dat wel maar vernieuwing kun je niet te lang uitstellen. Met de overname van het bedrijf door Jurian Pesie waait er sinds een jaar een frisse wind door de onderneming. De winkel is grondig aangepa- kt met veel meer overzicht tot gevolg en de service in de werkplaats staat bol van allerhande nieuwe initi- atieven en activiteiten terwijl het goede van vroeger, service zoals het hoort, behouden is gebleven.

Watersportwinkel


Geheel opgefrist is de winkel van Yacht Service Visser. Licht en luchtig was het motto waarmee er een overzichtelijk gepresenteerd assortiment staat wat goed is toegesneden op een boot met een kapot onderdeel. Modische of trendy artikelen vind je er niet zoveel maar technische onderdelen des te meer. Niets zo vervelend als dat ene onderdeeltje wat eerst besteld moet worden, in de tussentijd ligt de boot stil. Met deze shop op de haven is de kans echter groot dat het direct beschikbaar is en dus ook direct gemonteerd kan worden.

Volvo Penta service dealer

Afgelopen winter zijn er vruchtbare gesprekken ge- weest met Volvo Penta waarna Yacht Service Visser per 1 mei onderdeel is geworden van het Volvo Penta servicenetwerk. Door de toegang tot cursussen die deze status biedt kan Yacht Service Visser de klant nog beter van advies voorzien en blijven de mon- teurs op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ook is door het dealerschap toegang verkregen tot de uitgebreide database van Volvo Penta, waarmee de monteurs meer documentatie tot hun beschikking hebben om problemen en storingen op te zoeken. Een eerder ontdekt probleem kan hierdoor sneller opgelost worden. Ook bij de aanschaf van een nieuwe Volvo Penta motor, voldoet Yacht Service Visser met de installatie en onderhoudsbeurten aan de eisen die die Volvo Penta stelt voor de fabrieksgarantie. Naast Volvo kun je ook met een Yanmar, Vetus, Bukh, Sole of een ander merk terecht voor onderdelen, reparatie of eventueel een revisie, wanneer dit economisch haalbaar is.

Dehler specialist

Terwijl Dehler in Nederland een populair merk is waar veel verschillende types van rondzeilen was er tot voor kort geen servicepunt of dealer meer. Yacht Service Visser is hierop ingesprongen door personeel van het inmiddels opgeheven Dehler Nederland over te nemen waarmee er veel specifieke kennis in huis is gehaald. Een kapotte preekstoel of een nieuw raam is daarmee geen maatwerk meer voor deze boten. In samenwerking met de Dehler-fabriek in Duitsland is Yacht Service Visser in staat deze onderdelen snel te leveren en te monteren.

Polyesterwerk

De specialisten die bij Yacht Service Visser verant- woordelijk zijn voor het polyesterwerk hebben jaren- lange ervaring met dit materiaal. Of het nu gaat om
het wegwerken van een kras in de gelcoat of het op- nieuw opbouwen van constructieve delen in de romp, je kunt er van op aan dat het vakkundig en duurzaam wordt hersteld zonder littekens achter te laten.

Gelshield Center

Yacht Service Visser is een officieel Gelshield Cen- ter. Met ondersteuning van verfproducent Interna- tional worden osmosebehandelingen uitgevoerd. Die ondersteuning houdt in dat er fabrieksgarantie wordt gegeven op de uitgevoerde reparatie aan het onderwaterschip. Yacht Service Visser gebruikt hier- voor de Hot-Vac methode. Zodra het osmose spook heeft toegeslagen wordt de gelcoat van het onder- waterschip geschild tot op de glasvezelmatten. Tra- ditioneel moet het dan een flink aantal maanden drogen. Met de HotVac methode echter mis je geen seizoen op het water. Een maand of 2 zijn dan nog maar nodig voor de gehele behandeling. Drogen vindt plaats door rubber matten onder vacuüm op de romp aan te brengen. Zolang de druk maar hoog genoeg is wordt vocht waterdamp. Deze veel kleine- re moleculen ontrek je dan veel efficiënter aan het laminaat. Daarbij worden de matten tot dicht bij het kookpunt verhit om het proces verder te versnellen.

Een beproefde methode inmiddels met een goed resultaat. De vochtmeter die je tegen een gehotvact onderwaterschip zet zal dat beamen. Het kale maar droge laminaat wordt vervolgens behandeld met Gelshield. Dit is een coating op basis van Epoxy wat in tegenstelling tot polyester wel waterdamp- dicht is. Terugkeer van het probleem wordt daarmee voorkomen. De lagen Gelshield worden voorbehan- deld met een primer, waarna een aantal lagen verf de uiteindelijke anti-fouling vormen. Door deze be- handeling uit te voeren volgens de richtlijnen van International Yacht Paint, geldt een garantie tegen osmose voor de duur van vijf jaar.

Timmerwerk

Scheepsinterieurs zijn met de grootst mogelijk zorg uitgedacht, geconstrueerd en geplaatst in een boot. Herstelwerkzaamheden of uitbreidingen verdienen dan ook de aandacht die aansluit op een dergelijk stuk vakmanschap. Yacht Service Visser heeft de timmerlieden, machines en een goed uitgeruste werkplaats die dat mogelijk maakt. Een onder han- den genomen interieur ziet er niet alleen mooi uit, het kan ook tegen een stootje. Iedere romp, ongeacht materiaal of bouwwijze, tordeert onder de krachten die tijdens het varen erop komen te staan. Hierop wordt een interieur berekend en zijn beschadigingen of gekraak aan een jachtinterieur van Yacht Service Visser uitgesloten.

Flexiteek

Teak waar je een dek van kunt leggen is zo goed als op. Het in het wild opgegroeide teak wat nog beschikbaar is heeft een luchtje en plantageteak is helaas niet geschikt door de vele knoesten die deze snellergroeiende teaksoort kenmerkt. Het is onont- koombaar geworden om iets anders als dekbekleding toe te passen. Met meer dan 10 jaar gebruikerserva- ringen is Flexiteek het meest overtuigende en prak- tische alternatief voor echt teak. Flexiteek heeft zelfs betere anti-slip eigenschappen en is veel gemakke- lijk te onderhouden. Yacht Service Visser is officieel dealer van Flexiteek. In de eigen werkplaats kan een volledig Flexiteek-dek vakkundig gelegd worden. Flexiteek is gemaakt van een speciaal synthetisch materiaal. Door deze kunststof met een grove korrel schuurpapier te schuren, krijgt het de uitstraling en het uiterlijk van echt teak. Het materiaal is door en door gekleurd en voldoet aan zeer hoge eisen met betrekking tot UV-bestendigheid.

Raymarine

Yacht Service Visser is certified Raymarine installer. Niet alleen maar een eretitel, wanneer hier een set navigatieapparatuur aangesloten wordt geldt een wereldwijde garantie van Raymarine. Heel handig wanneer op een verre bestemming er toch iets de geest geeft. De producent komt het oplossen. Ander- som geldt natuurlijk dat storingen niet gebruikelijk zijn mits de verschillende systemen juist geïnstal- leerd zijn. Vandaar de uitgebreide dekking wanneer een ter zake kundig bedrijf zoals Yacht Service Visser, dit verzorgt.

Tuigerij

Ook voor het staand en lopend want biedt Yacht Service Visser het juiste materiaal. Als Gleistein pre- mium partner weet de verantwoordelijke tuiger wat touw is. Alle soorten, kleuren en diktes zijn direct voorhanden. Een goed advies laat je de juiste kiezen, een prima service splitst het op maat. Ook staaldraad voor een nieuwe verstaging.

Vester Sails

Yacht Service Visser werkt samen met Vester Sails. Gespecialiseerd in het maken van buiskappen, kuiptenten, cabrioletkappen, dektenten, zeilhui- ken, rolfokhoezen, bimini’s en bootkussens . Daar- bij wordt gebruik gemaakt van de beste materialen op dit gebied. Ook worden jachtzeilen van diverse bekende merken aangeboden en kunnen deze ook gerepareerd, gereinigd of onderhouden worden. De zeilmakerij is gevestigd aan het Markermeer en daardoor zowel over de weg als over het water goed te bereiken om bijvoorbeeld een nieuw dekzeil of genua aan boord op te meten. Maar op de eigen lo- catie kan dat ook. Er wordt gewerkt met een team dat, naast veel ervaring, passie heeft voor het vak. Vester Sails staat open voor nieuwe ontwikkelingen in het maken van alles wat je wenst op het gebied van kap- pen, huiken en hoezen voor de boot of elke andere toepassing waarbij met doek gewerkt wordt.

Makelaardij

Yacht Service Visser zoekt nadrukkelijk samen- werking met bedrijven die passen binnen de visie om een complete Jachtservice te bieden. Met makelaar Blue Ocean Yachts is deze samenwerking innig. Blue Ocean bedrijft een nieuwe vorm van bemiddeling voor jachten van gerenommeerde bouwers. Kwali- teitsjachten waar het hart van de liefhebber sneller van gaat kloppen. Blue Ocean doet dit vanuit de ei- gen ligplaats, maar met de voordelen van een cen- traal gelegen vestiging onder het dak van Yacht Service Visser, dus met alle faciliteiten die daarbij horen. Blue Ocean werkt vanuit de gedachte dat ieder detail belangrijk is, met volop aandacht voor zowel het jacht als de klant.

Nieuwbouw

Het maakt de cirkel rond. Ook nieuwbouw pleegt Yacht Service Visser. En wel op hoog niveau. Op stapel staat een wonderschone tender van 40ft. Een Vripack ontwerp waarmee je hard gaat in stijl. De accommodatie is relatief bescheiden, de nadruk ligt op het verblijf buiten. In aluminium, zeewaardig en met 2 x 375PK aan boord tot aansprekende snelheden in staat. Dat vermogen wordt geleverd door twee Volvo’s op een IPS aandrijving. Bouwnummer 1 is reeds verkocht, de romp is in productie. Dit is het enige wat wordt uitbesteed. Yacht Service Visser ver- werkt al zijn know-how in de verdere afbouw zoals het plaatsen van Volvo’s state of the art aandrijfsys- teem, EmpireBus om alle Raymarine met een mini- mum aan draden te besturen, een volwassen koeling, airco tot aan een vakkundig gelegde afwerking met Flexiteek.

Voor meer informatie:

Yacht Service Visser

Galgeriet 5-E

1141 GA MONNICKENDAM

T. +31 (0)299 650 395

F. +31 (0)299 650 147

E. [email protected]

Facebook Comments "Ouderwetse service in een moderne jas"
                         my-ip