Princess 60

Artikel - Princess 60

HTML Generator Sample Page

Princess 60

Voor deze impressie voer Boten.nl mee op een Princess 60 Flybridge van Princess Yachts Benelux op de Bergsche Maas bij Heusden. Vrijwel alle gebruikte foto’s zijn dan ook op de dag van de proefvaart gemaakt.

Wereldschip

Princess Yachts bestaat bijna 40 jaar. In 1965 bouwde deze Engelse jachtwerf haar eerste schip; een 31voets motorjacht met een voor die tijd ongekende luxe en afwerking. Deze ingrediënten zorgden ervoor dat Princess Yachts al snel één van Engelands meest succesvolle werven werd. En dit succesverhaal heeft zich verder uitgebreid, in de jaren tachtig waren de Princess jachten alreeds bekende verschijningen in vrijwel alle Europese jachthavens en in de jaren daar- na heeft de werf haar vleugels uitgeslagen over de gehele wereld. Tegenwoordig bouwt Princess een breed scala jachten, in Flybridge- of Sportuitvoering (V-serie), in lengte variërend van 13 meter tot de onlangs ge- presenteerde 40 meter lange Princess 40M waarmee Princess haar entree maakt in de 100voet+ markt van exclusieve motorjachten. Dit laatste betekent geenszins dat Princess haar afkomst vergeet: getuige hiervan zijn de zeer populaire kleinere schepen vanaf 13 meter waarin op kleinere schaal dezelfde afwerking en kwaliteit samenkomen die de Princess jachten kenmerkt. Een Princess is een zeer herkenbaar schip en dat geldt zeker voor de 60. Ondanks de flinke afmetingen heeft het ontwerpteam het schip een gracieuze, bij- na lichtvoetige uitstraling weten te geven die deze Princess onderscheidt van veel andere schepen met vergelijkbare afmetingen. Opvallend is het grote raamoppervlak, de ver naar achteren doorgetrokken Flybridge en de vier staande ramen in weerszijden van de romp die de eigenaarshut in de volle breedte van het schip van licht en ruimtelijkheid voorzien. Princess heeft de 60 een onderwaterschip gegeven dat garant staat voor uitstekende zeegaande capaciteiten en tevens zorgt voor een comfortabel vaargedrag tijdens rustige tripjes over meren en rivieren. In de motorruimte staan standaard twee 800 pk sterke Volvo Penta D13 motoren waarmee snelheden kunnen worden gehaald van 31-33 knopen (ruim 60 kilometer per uur!). Optioneel kunnen twee 900 pk Volvo’s worden gemonteerd waarmee de snelheid verder oploopt.


We stappen aan boord via het zwemplatform dat tevens gebruikt kan worden om een bijboot mee te nemen. Doordat het zwemplatform hydraulisch in hoogte verstelbaar is, wordt het te water laten van de bijboot vergemakkelijkt en kan er comfortabel worden gezwommen. Langs de met teakhout ingelegde kuip alwaar een ruime U-bank comfortabel plaats biedt aan zes tot acht personen betreden we de kajuit. Achterin de kajuit is een ruim bemeten zitgedeelte, voorin is aan stuurboord de keuken met ‘full size’ koelkast en aan bakboord een dinette die ruim plaats biedt aan de eigenaar en zijn of haar gasten. Onderdeks heeft Princess maar liefst drie ruime hutten met ensuite badkamer gerealiseerd waarvan de hut mid­ scheeps bedoeld is als eigenaarshut. Deze hut gebruikt de volle breedte van het schip en is dankzij grote ramen ruim en gezellig. In het voorschip is de eerste gastenhut gesitueerd, ook hier een tweepersoonsbed met ruime badkamer inclusief toilet en wastafel. De tweede gastenhut bevindt zich aan stuurboordzijde, deze hut is naar wens te gebruiken met een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden. Uiteraard ontbreekt ook hier de badkamer met ruime douche­ cel en toilet niet.


Afmetingen: Lengte: 18.61 m Breedte: 4.83 m Diepgang: 1.27m
Waterverplaatsing (Twee Volvo D13-800): 30,500kg
Brandstof: 2818 l
Water: 793 l

Voor meer informatie

Princess Yachts Benelux BV

Scheepswerf 1-A

5256 PL HEUSDEN Nederland

Telefoon: +31(0)40 – 222 1 888

Mobile: +31(0)6 – 10 10 44 40

Email: info@princess-yachts.nl


Facebook Comments "Princess 60"
                         my-ip