Oud Huijzer 471 Tender

Artikel - Oud Huijzer 471 Tender

HTML Generator Sample Page

Oud Huijzer 471 Tender

Multifunctionele driftkikker

De nieuwe Oud Huijzer Tender oogt als een sloep. Overnaads, een vrij volumineuze romp en een indeling van de kuip zoals dat in een sloep hoort. Onder de waterlijn wordt alles echter anders met een vlak wat onder een sportboot niet zou misstaan. Het maakt dat de boot al met een bescheiden vermogen van 30 PK tot een flinke dosis spektakel in staat is.

Al geruime tijd gelden de Oud Huijzer outboardsloepen als het alternatief voor een duurdere dieselsloep. De Classic modellen zijn dat nog steeds maar de Oud Huijzer familie is daarnaast uitgebreid met een aantal eigenzinnige sloepen, tenders en cabincruisers. De Oud Huijzer 471 Tender is daar een goed voorbeeld van. Stoer en eigenwijs. Duidelijk iets anders dan wat er al was in vormgeving, ruimte aan boord en prijs. Het vrijboord is redelijk hoog waardoor er ondanks de bescheiden lengte van 4,71 meter meer ruimte en zitcomfort voorhanden is dan je zou verwachten. Ook zonder buiskap zit je lekker diep en beschut in een rondzit voorin of een relatief brede stuurbank achter. In het voordek zit een ankerkluis en onder de banken vind je opbergruimte om de spullen voor een geheel verzorgd dagje varen in te stouwen. De rondzit is optioneel om te bouwen in een zonnebed tot aan de stuurstand. Hierachter kun je zittend of staand de boot sturen. Dat gaat met een lekker in de hand liggend sportstuurtje op een console waar je ook nog een paar instrumenten in kwijt kan.

Power

De Oud Huijzer 471 Tender wordt voortbewogen door een outboard aan de spiegel. Er kan max 30PK aan waar de demoboot dan ook mee is uitgerust. Met mooi weer lonkt het Veluwemeer. Ideale omstandigheden om de tender te laten zien waarom het een tender is. Met het gas erop blijkt direct hoe dat zit. De boeg verheft zich en in een oogwenk bereikt de Oud Huijzer een top van 48km op de GPS met twee man aan boord. Zo af en toe maakt de boot behoorlijke bokkensprongen op de hekgolf van de volgboot. Toch blijft het aan boord kurkdroog terwijl er zijdelings flink wat water wordt weggezet. Waterskien is mogelijk met maar 30pk aan de spiegel. Rustig aan kan ook. We varen een rondje onder de beschutting van een eiland waar de Oud Huijzer 471 Tender zich weer laat kennen als een makkelijk te hanteren sloep.

Zowel snel als langzaam varend is nauwelijks een stuurcorrectie nodig. Er is geen bun maar motorgeluiden zijn alleen hoorbaar wanneer je volgas gaat. Veel is dat dan nog steeds niet. Een gesprek blijft gewoon mogelijk, de wind om je oren maakt meer herrie. Daarbij is de aard van het geluid prettig. Een mooie brom van een blok wat het naar zijn zin lijkt te hebben. Tohatsu is wellicht een minder bekend merk alhier maar desalniettemin een van de grootste producenten van buitenboordmotoren ter wereld. Tohatsu is het eigen label van de Japanse fabriek, voor andere merknamen van formaat worden ook outboards geproduceerd. De range loopt van 2,5 tot 115PK. De modellen tot 30pk zijn in Nederland direct leverbaar en horen eigenlijk bij een Oud Huijzer tender of sloep. Boat Import Holland is zowel de vertegenwoordiging van Tohatsu in Nederland als ontwerper en producent van o.a. Oud Huijzer. De MFS 30B waar we mee varen is een 3 cilinder met een inhoud van 526cc. Het gewicht is 71kg aan een boot van 350kg. Daarmee is de lol van hard gaan met deze Oud Huijzer wel verklaarbaar. Maar ook een slim onderwaterschip draagt bij aan de multifunctionele vaareigenschappen van deze tender.


Oud Huijzer Experience Centers

Oud Huijzer wordt vanuit productie nagenoeg vaarklaar geleverd aan een dealernetwerk. Sinds kort echter zijn er ook twee Oud Huijzer Experience Centers met een aantal extra mogelijkheden. BBS watersport is aangewezen als het Oud Huijzer Experience Center voor midden Nederland. Alle Oud Huijzer modellen zijn in de showroom aanwezig om uit de diverse uitvoeringen en lengtematen de juiste keuze te maken. Ook een proefvaart met de gedroomde boot is mogelijk. BBS Watersport ligt aan de Harderhaven die regelmatig als uitvalbasis voor proefvaartdagen met de boten van BBS dienst doet. Lima Watersport uit Waalwijk is het Oud Huijzer Experience Center in Zuid Nederland. Met de keuze voor sloepen en toerboten van Oud Huijzer en Topcraft onderscheid Lima Watersport zich door nadrukkelijk voor een goede kwaliteit te kiezen. Er wordt daarnaast een complete service geboden. Voor onderhoud en reparaties staat een eigen werkplaats ter beschikking en is er een goed gesorteerde watersportwinkel met accessoires zoals zwemvesten, ankers, fenders, touwwerk en heel veel technische artikelen.


Prijzen / Specificaties

De Oud Huijzer 471 Tender is in de eerste plaats een kwalitatief goede boot. Desondanks is de prijs verrassend scherp. Zonder motor maar verder vaarklaar geldt een introductieprijs van € 4.999,-. Een Tohatsu 30pk langstaart met elektrische start kost € 5.499,- Met een dergelijke set koop je een multifunctionele tendersloep met een funfactor van formaat. Maar iets rustiger kan ook. Met een Tohatsu 9.8pk vaart de boot natuurlijk ook prima en deze is er al vanaf € 2.999,- Op de aanschaf van een Oud Huijzer 471 Tender en andere 2013 modellen geldt nog een leuke actie. Iedere nieuwe eigenaar maakt kans op een geheel verzorgde reis naar Curacao.

Maten en gewichten:

Lengte 4,71m Breed 1,92m Diepgang 0,40m Doorvaarthoogte 0,85m Gewicht 350kg Max vermogen 30pk

Voor meer informatie: www.boatimportholland.nl

Oud Huijzer Experience centers:

Lima Watersport

Gedempte Haven 10-12

5141 JW Waalwijk

Tel: 0416-335709

Fax: 0416-345095

[email protected]

www.lima-watersport.nl

BBS Watersport

Harderhaven 54

3898 LN Zeewolde / Harderwijk

T. 0320-268330

M. 06-17836044

[email protected]

www.bbswatersport.nl

Facebook Comments "Oud Huijzer 471 Tender"
                         my-ip