Wiedesloep 475 - Wolf in schaapskleren

Artikel - Wiedesloep 475 - Wolf in schaapskleren

HTML Generator Sample Page

Wiedesloep 475

Wolf in schaapskleren

Sloepvaren is vooral ontspannen slenteren over één van de vele vaarroutes die Nederland rijk is. Onthaasten lijkt een sleutelwoord te zijn. Lekker achterover geleund in een luxe kussenset met de inhoud van de picknickmand binnen handbereik is het leven al snel goed. Toch kan verveling ook op de loer liggen want sensatie ontbreekt. Daar heeft Watersport Giethoorn iets op gevonden. Men neemt een Wiedesloep 475, hang daar een dikke 50PK aan en voila, een sportboot die er niet als zodanig uitziet is het resultaat.

Familiebedrijf
Watersport Giethoorn is een echt familiebedrijf, ook opa en oma werken volop mee in de onderneming naast initiatiefnemers Hans en Paula met dochters Silina en Sharon. Martijn, Tony en monteur Christiaan plus enkele freelance verkopers maken het familieteam compleet. Hiermee ontstaat een gezellig en sfeervol bedrijf waar de klant centraal staat. Er vindt geen lopende bandwerk plaats maar iedere geïnteresseerde in de boten van Watersport Giethoorn krijgt de tijd en aandacht die nodig is om een keuze te maken die aansluit op de wensen en het vaargedrag van de klant. Illustrerend is de woonkeuken die dienst doet als koffiecorner. Het maakt van de showroom meer een huiskamer dan een louter efficiënte bedrijfslocatie. Dat heeft iets met de oorsprong van Watersport Giethoorn te maken. Ooit begonnen in de achtertuin bootjes op te knappen die vervolgens aan de keukentafel werden verkocht. Zoiets geeft een unieke sfeer die in de huidige moderne bedrijfsvoering nog volop aanwezig is.

Wiedesloepen
Voor Watersport Giethoorn vormen de Wiedesloepen een eigen importlijn waarbij veel boot voor een scherpe prijs voorop staat. In plaats van één model te vergroten of te verkleinen hebben de verschillende modellen een eigen voorkomen. Het idee hierachter is dat met veel verschillende verschijningsvormen van de sloep, iedere wens van sloepvaarders kan worden ingevuld.

Het kleinste exemplaar is een sloep van 4m met een aangehangen motor en een console met stuur. Een bijna hartvormige spiegel en een stoere kabelaring rondom maken het een aangenaam compact exemplaar.

Waar de kleinste modellen ook vissers zullen aanspreken begint het echte sloepenwerk bij de grotere modellen. Met voor en achter een rondzit, een console met stuurwiel, een ankerkluisje op het voordek en meer opbergruimte onder de banken bieden deze boten het comfort en de mogelijkheden om met familie of vrienden een dagje te genieten van wat sloepvaren leuk maakt.

In de populaire maten vanaf 4,50m vaar je voor een aantrekkelijke prijs een luxe sloep. De vrij hoge rompvorm geeft een comfortabele diepe zit. De rondzit voorin is daarnaast ook als zonnebed om te bouwen. Tussen de voor- en achterbanken is aan weerszijden een opstapje voor de betere ergonomie. Sturen gaat met een wiel op een console met voldoende ruimte voor de inbouw van navigatie- of andere motorinstrumenten.

De Wiedesloep 475 is in het aanbod van Watersport Giethoorn een van de meest populaire modellen. Een prima loungeboot die goed vaart met een 9.9 of 15PK buitenboordmotor aan de spiegel. Je komt er overal mee en een vaarbewijs is niet nodig. Maar liefst 8 personen kunnen een zitplaats vinden op de brede stuurbank of de rondzit voorin. Deze kun je ombouwen tot zonnebed. Met een kap over de hele boot ook te gebruiken als slaapplaats waarmee niets een weekendje kamperen in de weg staat. Onder de rondzit is ruimte voor een chemisch toilet en een plaats voor een gastpitje om koffie te kunnen zetten is zo gevonden. Met een leeggewicht van slechts 280kg passen boot en trailer achter iedere auto en is te waterlaten een fluitje van een cent. Dus ook voor een vakantie op buitenlands vaarwater is de Wiedesloep 475 een prettige metgezel.

Standaard is de boot voorzien van een console met een 40cm RVS stuur. Ook de rug en zitkussens voor de banken en het zonnebed zijn inclusief. Er is onder de banken flink wat opbergruimte beschikbaar en onder het voordek een zelflozende ankerkluis. Een kabelaring rondom maakt de uitstraling van een sloep compleet.

Maar de Wiedesloep 475 biedt nog een extra dimensie die je bij vergelijkbare boten niet zal vinden. Met een 40- of 50PK aan de spiegel haalt de Wiedesloep probleemloos een snelheid van dik 60 km/u. De spiegel en bodem bestaan uit dermate overgedimensioneerd polyesterwerk dat de krachten van de motor en de klappen op de golven solide worden opgevangen. De 475 heeft geen bun die op zo’n hoge snelheid wel eens water zou kunnen gaan happen. Hierdoor is de maat van de motor ook geen probleem.

De bijzondere combinatie van een gewone sloep die hard kan varen komt voort uit een Wiedesloep eigenaar die het experiment met een 40PK wel aan wilde gaan. Enigszins tot ieders verrassing ging dat wonderwel goed. Zo goed zelfs dat de 40PK inmiddels is ingeruild voor een 50PK Suzuki. De boot wordt hiermee als sloep ingezet. Gezellig met het gezin op pad naar een leuke aanleg of ankerplaats. Tot er een snelvaarbaan in zicht komt. Dan gaat het gas erop en kun je naar hartenlust waterskien. Inderdaad, achter een sloep. Met 40PK kan een niet te zwaar persoon op ski’s worden voortgetrokken, een volwassene zal het met een kneeboard moeten doen. Maar met 50PK is er voldoende vermogen om ook een flinke kerel op waterski’s voort te sleuren.

Eigenaar Jeroen laat graag zien waar de zojuist samengestelde Wiedesloep 475 met een 50PK Suzuki toe in staat is. Je staat daar best raar van te kijken. Een boot waar je dat totaal niet van verwacht vliegt ervandoor zodra de gashendel opengaat. Van vertrimmen is eigenlijk geen sprake. Als enige extra voorziening is een trimvleugel op de staart gemonteerd. Die doet zijn werk erg goed. De boeg komt in plane wel uit het water maar de stand van de boot blijft vrijwel recht. De koersstabiliteit is als van een sloep. Je kunt onder vrijwel alle omstandigheden het stuur loslaten zonder in een rietkraag te belanden. Het bochtenwerk heeft weer meer het karakter van een sportboot. Achtjes draaien op vol vermogen vindt deze Wiedesloep alleen maar leuk.

Watersport Giethoorn brengt met deze mulifunctionele sloep een bijzondere boot op het water. De combinatie van relaxed sloepvaren en adrenaline verhogend hard gaan sluit naadloos op elkaar aan. Een volbloed sportboot heeft een uitstraling die niet bij ieder gezin past. Voor deze keurige Wiedesloep geldt dat niet. Hierin val je pas op wanneer je de gashendel een zet geeft om andere boten op de snelvaarbaan in verbazing achter te laten.


Technische omschrijving:

Overnaadse polyester sloep
Lengte 4.75 mtr.
Breedte 1.95 mtr.
Ledig gewicht 280 kg
Geschikt voor een langstaart buitenboordmotor.
Geschikt voor 8 personen.
Categorie CE = C/D

Opties:
Cabriokap
Afdekkleed

W475 Zonder motor € 4.795,= incl. BTW

Aanbieding:
W475 met 50pk van €13.750 voor €11.995
W475 met 40pk van €14.550 voor € 10.995

Voor meer informatie:

Watersport Giethoorn

Nering 2 t.h.v. Beulakerweg 131

8355 DK Giethoorn

T. +31 (0) 521 - 360 550

www.watersportgiethoorn.nl

[email protected]

Facebook Comments "Wiedesloep 475 - Wolf in schaapskleren"
                         my-ip