een sportboot met twee gezichten: sportief en familiair

Artikel - een sportboot met twee gezichten: sportief en familiair

HTML Generator Sample Page

Viper 203, een sportboot met twee gezichten: sportief en familiair.

Een weekend-warrior met een hoge funfactor

De vernieuwde Viper 203 is het best te typeren als: een ultieme weekend-warrior met een hoge funfactor. Met de 203 zet de Duitse producent hoog in op comfort en luxe voor het hele gezin. Ook wanneer u dat plezier een weekend lang wilt beleven. De redactie van BOTEN.NL ging op de eerste zonnige lentedag de Maas op bij het Limburgse Well om met Nick Tonnaer van importeur Valckx Watersport, te genieten van ‘de aandoenlijke speelsheid van een losgeslagen sportboot’.

Heerlijk, eindelijk voorjaar! Er heerst een gezellige drukte in jachthaven ’t Leuken in het Noord Limburgse Well. Boten worden uit hun wintervacht gehaald. Een likje verf hier, een poetsdoekje daar. De watersporter heeft de kriebels te pakken, want het vaarseizoen kan eindelijk beginnen. Wij doen dat met een test van de Viper 203, glimmend in de prille voorjaarszon.

Gas erop!
Aan boord van de zeer ruime 203 kan het plezier beginnen. Het opendraaien van de gashendel voelt als een dier dat na een lange winteropsluiting, onder een heerlijk voorjaarszonnetje wordt losgelaten. De opgepompte energie spat uit alle poriën. Het is het ultieme gevoel, dat de onstuimige Viper 203 je geeft. Standaard is hij voorzien van een MerCruiser 3.0 liter. Vandaag doen wij er nog een schepje bovenop met deze krachtige MerCruiser 4.3 MPI. Goed voor 220 PK, haalt hij met speelsgemak een topsnelheid van 90 km. per uur. Hartstochtelijk snijdt hij door het water. De Viper 203 toont zich zeer wendbaar, zonder dat de bestuurder daar grote inspanningen voor doet. Hij blijft onder alle omstandigheden volledig beheersbaar.

Sportief en familiair
De Viper 203 heeft twee gezichten. Hij is uiterst sportief, maar eveneens sociaal en familiair. Een zeer wendbare boot, uitermate geschikt voor het betere ‘gooi en smijtwerk’. Hij deinst niet terug voor het gevecht met de golven en weet op geweldige manier de hoge funfactor te combineren met de hooggewaardeerde Duitse grundlichtkeit. Maar hij is ook uitermate geschikt om met familie, vrienden of bekenden een relaxed tochtje te maken over stille wateren. Viper bouwt sportboten die oog hebben voor het plezier en vertier van het hele gezin. Een voorbeeld is het verlengde zwemplateau, dat het in en uit het water stappen vereenvoudigt, maar tevens riante mogelijkheden biedt aan wakeboarders en waterskiërs.

Ruim genoeg voor het hele gezin
De binnenruimte is groot genoeg voor het hele gezin. Er is voldoende zitplaats voor 7 personen. Tevens bevinden zich in de cabine twee extra slaapplaatsen. De mogelijkheid om een weekendje lang op het water te blijven, is een absolute meerwaarde. Maar wat is er fijner dan met z’n allen rond de wegneembare tafel plaats te nemen voor een hapje en een drankje? Heeft men de tafel niet nodig, dan wordt deze in een oogwenk opgeborgen in de zijwand van het schip. Bijzonder fraai is ook de uitvoering van het riante zonnedek. Groot genoeg voor twee personen en voorzien van een handige doorloop van de cockpit naar het zwemplateau.

Casco
De Viper 203 wordt van A tot Z gebouwd in Duitsland. Van polyester casco tot bekleding. Het luxe interieur tovert een royale lach op ons gezicht. Elk detail is tot in de puntjes afgewerkt. Van de stiknaden van de zijbekleding tot de riante zitkussens. Innovatief is de lig-zitstoel aan de kant van de duo-bestuurder. De wegneembare rugleuning zorgt voor twee extra zitplaatsen. Door het wegnemen van deze rugleuning en als extra hoofdkussen te gebruiken, heeft men de beschikking over een volledige ligbank. De tweekleurige camelbekleding oogt bijzonder fraai. Het contrast wordt extra versterkt door het zwarte uiterlijk van de boot. De fraai bestickerde zijkanten met het logo van de Viper geven extra smoel, stoerheid en karakter. Een sportboot waarmee elke watersportliefhebber zich met trots kan laten zien, maar vooral veel plezier mee kan beleven. Zowel bij een hartverwarmende snelle tocht als een heerlijk relaxed ommetje over stille rustige wateren.

Costum made
Nick Tonnaar: “De kracht van Viper is dat ze elke boot costum-made bouwen. Volledig aangepast aan de wensen van de koper/gebruiker. Er zijn een groot aantal opties mogelijk. De boot is uit te voeren in alle RAL-kleuren en striping. Het interieur is volledig aan te kleden naar de smaak van de gebruiker. Voor de kussens en de bekleding kan men kiezen uit krokodillenleder, struisvogelleder of sky. De toch al riant uitgevoerde bestuurderskuipstoel kan nog eens extra worden voorzien van een flip-uprol. Het complete, overzichtelijke en duidelijk afleesbare dashboard kan worden uitgevoerd in carbon of notenhout. Het zwemplateau en de cockpit zijn uit te voeren in teakhout.

Aan het einde van een prachtige vaardag, gezeten met een drankje en een hapje rond de design tafel, rest slechts een gevoel….”Met deze Viper 203 kan de zomer niet lang genoeg duren.”

Technische gegevens:

Lengte: 6,25 meter,

Breedte: 2,34 meter,

Aantal zitplaatsen 7,

Gewicht: 1180 kg,

Diepgang: 0,85 m.,

Gewicht 1.180 kg

Motor standaard MerCruiser 3.0L, 135 pk,

Binnenboordmotor, Vermogen: 220 pk,

Brandstof: benzine motor of diesel.

CE-certificaat C,

Importeur: Valckx Watersport, Jachthaven ’t Leuken, De Kamp 7, 5855 EG Well

Tel: +31478-501758, Mail: [email protected]

Facebook Comments "een sportboot met twee gezichten: sportief en familiair"
                         my-ip