Altijd een aangenaam binnenklimaat in uw kajuit

Artikel - Altijd een aangenaam binnenklimaat in uw kajuit

HTML Generator Sample Page

SolarVenti; de bootontvochtiger die geen energie verbruikt

Altijd een aangenaam binnenklimaat in uw kajuit

Een luchtontvochtiger en een ventilatiesysteem voor uw boot, die géén energie verbruiken. Met SolarVenti kan dat. Want het SolarVenti-systeem wordt aangedreven door zonne-energie en zorgt dat frisse droge buitenlucht in de kajuit wordt geblazen. Op die manier voorkomt de SolarVenti vocht, schimmels en een slecht binnenklimaat.

Op de nieuwe boot van de bekende zeezeiler Henk de Velde werd een SolarVenti SV7 geplaatst om overal ter wereld de kajuit droog te houden. Om de SolarVenti ook bij ruw weer aan dek te houden, werd gebruik gemaakt van een wegklapbaar frame. De SolarVenti SV7 (met een oppervlak van 0,7m2) blaast 50 m3 lucht per uur in de ruimte, waarbij de uitgaande lucht tot 15°C warmer is dan de temperatuur van de buitenlucht. Het systeem bewees onder extreme situaties perfect aan de gestelde verwachtingen te voldoen.

Het hele jaar te gebruiken
Op onze binnenwateren, waar de situaties aanzienlijk minder extreem zijn, doet de SolarVenti het hele jaar door wat van hem wordt verwacht. Ook in februari wanneer het gemiddelde aantal zonuren 97 bedraagt. Met een capaciteit van 50m3 ventilatie haalt de SolarVenti een capaciteit van 4850 m3 in februari. In een ruimte van 75m3 (5x6meter en 2,5 meter hoog) wordt 64 keer de totale luchtinhoud vervangen door droge warme lucht. Dit is meer dan 2 x per dag. In de maand mei loopt deze capaciteit op tot 4 x per dag. Dat betekent dat uw boot het hele jaar door optimaal wordt voorzien van frisse droge lucht.

Altijd een aangenaam binnenklimaat
SolarVenti zorgt er voor dat wanneer u, na een langere periode van afwezigheid of inactiviteit, uw boot weer gebruikt, niet eerste alle vocht hoeft te verdrijven alvorens de boot wordt verwarmd. De SolarVenti voorkomt dat de kachel staat te blazen terwijl u nog steeds zit te rillen van de kou. Een droge woning warmt veel sneller op en u hebt direct een aangenaam en weldadig binnenklimaat. SolarVenti is een gepatenteerd ventilatiesysteem, dat de verse lucht aanzuigt door honderden kleine gaatjes, die zijn verdeeld over de hele achterzijde van het paneel. Zodra de zon schijnt doet hij onmiddellijk zijn werk. Het speciale luchtcirculatiesysteem in het paneel voorkomt warmteverlies. De verse lucht die naar binnen wordt geblazen, ontvocht, ventileert en voorziet de ruimte van extra warme lucht. Wanneer op warme dagen het systeem is uitgeschakeld, kan het 12V zonnepaneel gebruikt worden voor het aansturen van een extra ventilator. De SolarVenti zonne-ventilatoren vragen verder geen onderhouds- of exploitatiekosten. Ze worden bedrijfsklaar geleverd, voorzien van een simpele wandmontage en aansluiting. Alle types zijn uitgevoerd met een speciaal frame dat geschikt is voor dakmontage.

Nieuwe SV3 Boxvent
Nieuw is de SV3 Boxvent, dat ideaal is toe te passen op uw boot. Hij wordt direct over het (geopende) bovenluik geplaatst en zorgt voor een voortdurende stroom van verse lucht, ook tijdens de winterstalling (buiten). Voor het gebruik van de SV3 Boxvent zijn geen aanpassingen aan de boot noodzakelijk.

SolarVenti warmtecollector
SolarVenti is verkrijgbaar in vijf types met een oplopend vermogen: de SV2, SV3, SV7, SV14, en SV30. Afhankelijk van het vloeroppervlak van de ruimte kiest u de meest geschikte SolarVenti.

Voor informatie of bestellingen: TRIPLE SOLAR BV Nijverheidslaan 1, 1382 LE Weesp, Tel. 0294 457 693; fax. 0294 458 203; E-mail [email protected]www.solarventishop.nl

Voor alle overige producten van Triple Solar: E-mail: [email protected]of zie: www.triplesolar.eu

Facebook Comments "Altijd een aangenaam binnenklimaat in uw kajuit"
                         my-ip