de botenspecialist in hart en nieren

Artikel - de botenspecialist in hart en nieren

HTML Generator Sample Page

Roomburgh Watersport; de botenspecialist in hart en nieren

Sjaak van Dijk verkocht al op z'n 9e polyester boten

Het bijzondere ontwerp, in combinatie met de zeer aantrekkelijke prijs, maken
de Escape en Liberty sloepen zo uitermate populair. Dat geldt zeker ook voor de nieuwe Liberty Tender 590”, zegt Sjaak van Dijk van Roomburgh Watersport in Leiden. Als zoon van een scheepstimmerman verhuurde en verkocht hij al op 9-jarige leeftijd allerhande polyester bootjes.

“ Ik ben er mee opgegroeid ” Mijn vader begon de zaak in 1948. Dit jaar bestaan wij 65 jaar en daar ben ik oprecht trots op”, zegt Sjaak van Dijk als we door de showroom lopen aan de Harteveldweg 2E in Leiden, waar Roomburgh Watersport sinds 2006 in een geheel nieuw pand is gevestigd.

ESCAPE en LIBERTY SLOEPEN
De fraaie showroom wordt vooral gedomineerd door twee merken sloepen. De Escape en de Liberty. Beiden ontwikkeld en handgemaakt bij Marcos in Polen. Een bijzonder stukje vakwerk, dat wordt aangeboden tegen zeer aantrekkelijke prijzen. De Escape modellen zijn leverbaar in afmetingen variërend van 6 tot 7,5 meter. Ze worden geleverd met geluidsarme Suzuki outboard of Mitsubishi diesel inboardmotoren. Het casco is gemaakt van duurzaam polyester en afgewerkt met o.a. een boegschroef en een riant zonnedek. De prachtige kussenset en de hoge rugleuningen zorgen ook bij lange vaartochten voor optimaal zitcomfort. “Het is de klassieke charme van de originele reddingssloep die de mensen zo aanspreekt in de Escape”, zegt Van Dijk.

LIBERTY SLOEPEN:
Als nieuwste aanwinst presenteert Sjaak van Dijk de Liberty sloepen. “Zeer geliefd vanwege hun hoogwaardige kwaliteit “ Nergens krijg je zoveel boot voor zo’n prijs. De Liberty sloepen en tenders variëren in afmeting van 4,40 meter tot 6,25 meter. Ze worden vervaardigd door Marcos in Polen, dezelfde bouwer als de Escape. Van Dijk toont ons de nieuwe Liberty Tender 590 uitgevoerd in een prachtige retrolook en aangeboden voor een prijs vanaf slechts € 9995,-. De sloep heeft een motorbun, waarin de stille 4-takt Suzuki motoren worden geplaatst onder een afsluitbaar motordeksel. Je hoort de motor nauwelijks. “Het zijn de zeer fraaie vormgeving van de Liberty 590 Tender en de zeer betaalbare prijs “ die deze Tender zo populair maken. Nieuw voor 2013 is tevens een ingebouwde koelbox en een uitklapbaar keukentje met gaspit en spoelbak”, aldus Sjaak.

De Liberty tender heeft een afmeting van 5.90 meter x 2,15 meter bij een gewicht van 600 kg. Hij kan 8 personen vervoeren en wordt maximaal voorzien van een 30 PK motor (outboard in bun). De doorvaarthoogte bedraagt slechts 80 cm en hij heeft een diepgang van 40 cm. Standaard voorzien van een luxe stoffen kussen set, uitneembaar zonnedek, toilet voorziening in voorzijde, ingebouwde koelbox, gasstel, stuurconsole met ingebouwd wasbakje, RVS stuurwiel, RVS kikkers en een stoere dikke zwarte kabelaring. Hij is leverbaar met een groot aantal opties.

VOOR ELKE WENS EEN BOOT:
Van Dijk: “We hebben qua luxe, comfort, afmeting en prijs voor iedereen een passende boot.” Zo komen we iets verder in de showroom een kleinere outboard sloep tegen. Een Lakeborn 480 Limbus, gemaakt van polyester bij Sylas Boats in Polen, en zeer geschikt om door de stadsgrachten te toeren. Hij is voorzien van een stille Suzuki 9,9 PK 4 takt outboardmotor. De diepe bodem en de ronde hoeken zorgen dat hij zeer kindvriendelijk is. Tevens is de Lakeborn 480 voorzien van een groot uitneembaar zonnedek.

RUBBERBOTEN:
Tevens beschikt Roomburgh Watersport over een grote sortering opblaas boten van o.a. Zodiac, Suzumar, Nimarine, Brig, Grand en Caribe en zijn ze al 40 jaar hoofddealer van Suzuki motoren ( oudste dealer van Nederland ). Op de eerste verdieping bevindt zich een zeer uitgebreide showroom met accessoires. Van accu tot zwemvest en van schoonmaakmiddel tot koelbox voor aan boord. Lachend vult Sjaak van Dijk aan: “je kunt er heel veel van vertellen, maar het beste is gewoon een kijkje te komen nemen”.

Een lekker kopje koffie en natuurlijk al het watersport moois staat klaar BIJ :

Roomburgh Watersport, Harteveltweg 2-E, 2314 XX Leiden, Tel: 071-5411906.

Bedrijvenpark Roomburg, snelweg A 4 (afslag 6a)
www.roomburghboten.nl

Facebook Comments "de botenspecialist in hart en nieren"
                         my-ip