Een bedrijf met ervaring.

Artikel - Een bedrijf met ervaring.

HTML Generator Sample Page

Jobe Sports International

Een bedrijf met ervaring.

Ergens in 1974 besloot waterskilegende Jeff Jobe een waterski te ontwikkelen waar hij niet alleen zijn naam op kon zetten maar ook al zijn ervaring als professionele waterskier in kon verwerken.

Na een intensieve testperiode wist Jeff Jobe zijn ideeën om te zetten in de beste waterski: de Honey Comb. De ski was een onmiddellijk succes en vormde het begin van het succes van het Jobe merk. Door gerenommeerde ski legendes aan zijn merk te binden sprak zijn product een breed publiek aan. Namen als, Bob Lapoint, Glenn Thurlow, John Reichard en Marco Merlon skieden allemaal hun ritten op een Jobe ski.

In 1989 is het bedrijf wat nu Jobe Sports International heet, gestart onder de naam Den Bol Sport en Recreatie B.V. Het bedrijf importeerde toen Jobe producten uit Amerika en verkocht het aan dealers in Nederland. Dit netwerk breidde zich uit en jaren later is het bedrijf zelf producten op licentie basis gaan maken. Ongeveer 4 jaar geleden is het merk Jobe overgenomen door Jobe Sports International en sindsdien opereert men geheel onafhankelijk. De bedrijfsnaam is verandert in Jobe Sports International met Internationaal marktleiderschap als beloning voor alle inspanningen. Een groep jonge enthousiaste medewerkers vormen de basis voor de continue groei die het bedrijf doormaakt. Jobe Sports International ontwikkelt niet alleen watersportartikelen. Het bedrijf ontwikkelt ook een levensstijl die wereldwijd wordt uitgedragen. Een levensstijl die direct is gekoppeld aan waterport waarbij plezier centraal staat. Niets voor niets komen de woorden; Fusion of Fun terug in alle uitingen van het bedrijf.

Jobe Sports International richt zich op artikelen voor de snelle watersport en is in bijna alle landen waar een vertegenwoordiging is, marktleider op het gebied van de snelle watersport. Van waterski’s tot wakeboards, van wetsuits tot aan casual kleding, Jobe Sports heeft een zeer groot en compleet assortiment.

De werksfeer bij Jobe Sports International is zeer goed, er hangt een prettige informele sfeer. Met een jong team is er dynamiek en flexibiliteit. Dat zie je terug in de manier waarop er met de klanten wordt omgaan. Het bedrijf heeft 45 werknemers en is onderverdeeld in 6 verschillende afdelingen, te weten design, in- en verkoop, marketing, administratie en magazijn. De meeste medewerkers werken vanuit het hoofdkantoor in Heerewaarden, maar in de landen waar Jobe zelf direct aan dealers levert, zijn ook vertegenwoordigers onderweg. Het bedrijf bestaat uit een showroom, kantoor en magazijn met een totale oppervlakte van 5000m2.

Sinds enkele jaren hebben de klanten van Jobe Sports toegang tot een online-bestelsysteem. Deze zogeheten Dealerdesk is erg handig, de dealers kunnen zelf in het systeem om voorraden op te vragen en online orders te plaatsen. Zo wordt de afdeling verkoop telefonisch ontlast en kunnen de klanten ook in de weekenden informatie opvragen en een bestelling plaatsen. Kortom: een echte one-stop-shop!

Om seizoen 2013 goed te beginnen heeft Jobe haar showroom geheel vernieuwd en uitgebreid. Vrijwel het complete assortiment wordt hier nu gepresenteerd. Het geeft retailers een indruk hoe een Jobe Shop in Shop in de eigen presentatie past en laat de nieuwe artikelen goed tot hun recht komen. Belangrijk want zo’n 70% van de collectie wordt ieder jaar vernieuwd of aangepast. Dat geldt natuurlijk voor casual beach wear wat veel te maken heeft met de laatste modetrends. Voor het komende jaar vallen daarnaast de nieuwe funtubes op. De Play is een stuurbare tube die achter een powerboat een adrenaline verhogende snelheid aankan. Maar ook ski’s en wakeboards kennen een continue doorontwikkeling. Het Liberty wakeboard bijvoorbeeld heeft een geheel nieuwe Hybrid shape voor nog meer controle over de trucs die deze vorm van watersport zo spectaculair maakt.

Voor meer informatie:

Jobe Sports International

Heerewaardensestraat 30
6624 KK Heerewaarden
The Netherlands

T: +31 (0) 487 57 30 90
F: +31 (0) 487 57 31 00
E: [email protected]
W: www.jobesports.com

Facebook Comments "Een bedrijf met ervaring."
                         my-ip