Ligplaatsen en schiphuizen in hartje Friesland

Artikel - Ligplaatsen en schiphuizen in hartje Friesland

HTML Generator Sample Page

Jachthaven Aquanaut

Ligplaatsen en schiphuizen in hartje Friesland

Vlakbij het gezellige centrum van Sneek, de watersporthoofdstad van Friesland, heeft Jachthaven Aquanaut zo'n 70 ligplaatsen voor boten met een lengte tussen de 7,5 en 15 meter. Deze centraal in Sneek gelegen jachthaven ligt aan de voorzijde van Aquanaut Yachting en is voorzien van alle faciliteiten. Sinds 2007 beschikt Aquanaut Yachting daarnaast ook over 71 overdekte ligplaatsen in een prachtig schiphuizencomplex aan de Selfhelpweg.

De ligging van de jachthaven en schiphuizen is uniek. Met een bijbootje vaar je naar iedere bestemming in de stad. Boodschappen, de vele kroegen, restaurantbezoek of ouderwets een filmpje pakken in het centrum van Sneek is zo veel leuker dan met een auto een parkeerplek zoeken.

De andere kant op ligt het mooiste vaargebied van Friesland aan je voeten. Via de Witte Brekken kun je direct bakboord uit richting Houkesloot om op het Sneekermeer te komen. Even verderop via het Prinses Margrietkanaal kan ook. Hier kun je verder nog kiezen tussen de route naar het Heegermeer, rechtdoor naar de Langweerder Wielen of anders het Slotermeer. Jachthaven Aquanaut ligt letterlijk in het hart van het Friese merengebied.

De ligplaatsen in Jachthaven Aquanaut zijn van alle faciliteiten voorzien. In de meeste gevallen voorzien van een langssteiger waarmee je toch wat makkelijker van boord komt. Iedere ligplaats is binnen bereik van een water en stroompaal. Diesel kan bij de haveningang worden getankt en gasflessen zijn bij de havenmeester verkrijgbaar. Er is voorzien in een Wifi netwerk waarmee een mailtje missen niet hoeft. Het is zelfs mogelijk om die mail op het havenkantoor uit te lezen. Hier staat de koffie altijd klaar. Ook kun je er tv te kijken of gezellig een praatje maken.

Andere faciliteiten zijn een afgesloten fietsenstalling en parkeerterrein. Voor de bijboot is er een trailerhelling. Het sanitair is geheel van deze tijd. In 2011 is het gerenoveerd en verkeert in smetteloze staat. Uiteraard douches en toiletten maar ook een wasmachine en droger. De schiphuizen bestaan uit drie hallen waarin 71 ligplaatsen gerealiseerd zijn. Deze zijn te koop of te huur. In beide gevallen geldt een terugverdienmodel. Met een overdekte ligplaats hebben zon en regen minder invloed op het lak en schilderwerk. De boot blijft schoon zonder allerlei afdekhoezen. Het onderhoud is daarmee minder kostbaar dan bij een boot in weer en wind.

Er zijn 23 koopboxen die zijn voorzien van een garage voor de opslag van bootspullen. Deze ligplaatsen hebben een afmeting van 16.70x5.40m of 20.00x6.00m. De 48 huur ligplaatsen hebben een lengte tussen 13.60 en 15.60m. De breedte van de huurboxen is 4.90m. De geïsoleerde hallen zijn toegankelijk via een roldeur die met een afstandbediening kan worden geopend. De invaarhoogte is 4.5m. De boot ligt veilig en beschermd tegen diefstal met permanent toezicht van een beheerder. Als ligplaatshouder kun je gebruik maken van de sanitaire voorzieningen op het haventerrein. Dit is rondom voorzien van een hekwerk en solide toegangspoorten.

Met een schiphuis is er het comfort van een schone boot bij aankomst. De eeuwige gang met emmer en dekzwabber is niet nodig. Maar voor andere bezigheden in de buitenlucht zijn een zestal ligplaatsen buiten voor kort recreatief gebruik aangelegd. Hiermee hoef je na aankomst niet direct de box in te varen. Aquanaut Yachting is naast de jachthavenactiviteiten ook een gerenommeerde jachtwerf waar al meer dan 50 jaar aansprekende motorjachten worden gebouwd. Er is een omvangrijk leveringsprogramma in Drifter, Privilege, Unico, European- en Global Voyager modellen. Kwaliteitsmotorjachten die geheel ontworpen en gebouwd worden op de eigen werf.

Daarnaast importeert Aquanaut ook polyester motorboten van de merken Bella, Flipper, en Aquador. Aquanaut Yachtcharter is een ander onderdeel van de internationaal opererende jachtwerf. Ook voor de verhuur zijn de schepen uitermate geschikt. Aquanaut jachten zijn veilig, robuust en eenvoudig te varen. Ieder type is met een boegschroef uitgerust, wat vooral een groot voordeel is bij het afmeren en manoeuvreren in kleine haventjes. Alle schepen hebben ook een hekschroef waarmee varen kinderspel wordt. Een uitvoerige gebruiksaanwijzing doet de rest. Wanneer er helemaal geen ervaring is en een gedetailleerde uitleg gewenst is, dan is een uitgebreide instructie van een professionele schipper mogelijk.

Als ligplaatshouder bij Aquanaut profiteer je van de som der delen. Met zoveel kennis en ervaring in huis is voor ieder nautisch probleem een passende oplossing voorhanden. De boot voelt zich in de jachthaven of schiphuizen van Aquanaut in ieder geval thuis. Maar ook de bemanning wordt niet vergeten. Naast alle faciliteiten zorgt het havenmeesterechtpaar Jappie en Grietje voor een gezellige en onvervalste Friese sfeer.

Voor meer informatie:

Aquanaut Yachting Holland B.V.

Selfhelpweg 9
8607 AB SNEEK
Tel: +31 (0) 515 41 22 53
Fax: +31 (0) 515 41 66 55
E-mail: [email protected]
www.aquanaut.nl

Facebook Comments "Ligplaatsen en schiphuizen in hartje Friesland"
                         my-ip