Het eerste Oud Huijzer Experience Center

Artikel - Het eerste Oud Huijzer Experience Center

Lima Watersport

Het eerste Oud Huijzer Experience Center

Lima Watersport uit Waalwijk mag zich als eerste in Nederland Oud Huijzer Experience Center noemen. Met ingang van 1 maart 2013 zijn alle Oud Huijzermodellen in de showroom aanwezig om uit de diverse uitvoeringen en lengtematen de juiste keuze te maken. Ook een proefvaart met de gedroomde boot is daardoor mogelijk.

Met het dealerschap van Yamaha en de keuze voor sloepen, sport- en toerboten van Oud Huijzer, Style en Topcraft onderscheid Lima Watersport zich door nadrukkelijk voor een goede kwaliteit te kiezen. Er wordt daarnaast een complete service geboden. Voor onderhoud en reparaties staat een eigen werkplaats ter beschikking en is er een goed gesorteerde watersportwinkel met accessoires zoals zwemvesten, ankers, fenders, touwwerk en heel veel technische artikelen.

Oud Huijzer

Al geruime tijd gelden de Oudhuijzer outboardsloepen als alternatief voor een prijzige dieselsloep. De Classic modellen zijn dat nog steeds maar de familie Oud Huijzer is recent uitgebreid met een aantal eigenzinnige sloepen, tenders en cabincruisers.

De vorig jaar geïntroduceerde Oud Huijzer 472 trendy is daar een goed voorbeeld van. Stoer en eigenwijs. Duidelijk iets anders dan wat er al was in vormgeving en ruimte aan boord. Op een lengte van 4,72m is er plaats voor maar liefst 8 personen. Maar als het ruimer moet kan dat.

Ook in 2012 geïntroduceerd is de Oud Huijzer 700 Cabin. Boven de waterlijn wekt deze de glorietijd van de bakdeksalonkruisers weer tot leven. Met een hoge, sterk uitwaaierende boeg, de verdiept geplaatste patrijspoorten en een tumblehome spiegel heeft de boot een voornaam klassiek voorkomen. De boot wordt aangedreven door een outboard. Al met een zuinige 25PK is de snelheid 20km p/u. Het maximaal toegestane vermogen is 200PK. De indeling van de Oud Huijzer 700 staat in het teken van zorgeloos genieten. In de grote open kuip zijn twee L-banken tegenover elkaar geplaatst waar samen met de stuur- en meevaarderstoel, 8 personen een plaats kunnen vinden. Aan stuurboord is een wasbakje geplaatst. Aan de andere zijde een console waar een kookplaat en een koellade in past. De cabine op de Oud Huijzer 700 is een volwaardige accommodatie met een riante slaapplaats voor twee personen. Een viertal patrijspoorten en een groot dakluik zorgen voor veel daglicht. Geopend ook voor ventilatie. In de cabine is ruimte voor een toilet om het comfort aan boord compleet te maken.

Nieuw voor 2013 is de Oudhuijzer 570 Tender. Het comfort van een sloep met de snelheid van een sportboot. De tender is 5.70 meter lang en 2.30 breed. Er is voorzien in een kabelaring en een luxe zit- en rugkussenset rondom. Er kan een buitenboord van maximaal 70pk in de afsluitbare bun geplaatst worden voor een spannende topsnelheid.

Topcraft

Al een jaar of 16 brengt Topcraft een serie sportief varende en scherp geprijsde consoleboten op de markt. De boten zijn uitermate populair, zo’n 5000 stuks varen er inmiddels van rond. Niet allemaal dezelfde want de werf vernieuwd de modellen met grote regelmaat. De laatste ontwikkeling is de Topcraft 455 Millennium Edition. Vaarklaar, inclusief een 25pk outboard heeft deze 455 een prijs van rond de € 10.000,-. Dat is onverslaanbaar scherp geprijsd voor een boot met zoveel gebruiksmogelijkheden. Topcraft is in staat een dergelijk lage prijs te hanteren door efficiënt in Polen te bouwen. Desondanks staat kwaliteit hierbij voorop. Dit wordt bereikt door niet oneindig veel boten uit dezelfde mal te halen. Er komt een moment dat deze versleten is en er een nieuwe moet komen. Dat is een aardige investering wat het voor minder kwaliteitsbewuste botenbouwers verleidelijk maakt nog even door te gaan. Ook kun je de snelheid van de productie niet straffeloos verhogen. Polyester moet uitharden in de mal. Wanneer een boot te snel uit de mal wordt gehaald is dat proces nog niet klaar. Laat je dit verder uitharden in een te vochtige fabriekshal of nog erger, op een buitenterrein, dan kun je er vrijwel zeker van zijn dat het laminaat niet de gewenste sterkte en levensduur heeft.

Bij Topcraft doen ze dat anders, er worden niet meer dan twee boten per week uit een mal getrokken zodat een doffe gelcoat of osmose problemen aan Topcrafts voorbij gaan. De bouw en ontwikkeling van nieuwe modellen wordt vanuit de Nederlandse importeur intensief begeleid waarmee de kwaliteitsnorm overeenkomt met wat we hier gewend zijn. Alleen voor de prijs geldt dat niet, die is weer on-Nederlands laag.

Style

Een van de belangrijkste botenbouwers in Brazilië is Fibrafort Boats. De werf heeft een marktaandeel van 70% op de eigen binnenlandse markt. Deze producent van Style boten biedt als modellenlijn een tiental sportboten aan van 15 tot 26ft, allen door buitenboordmotoren aangedreven. Kenmerkend zijn een uitbundige vormgeving en een goede kwaliteit in verhouding tot de gevraagde prijs.

Fibrafort is een familiebedrijf met 12 jaar ervaring in het bedienen van de watersportmarkt wereldwijd. Er werken 130 man om de jaarlijkse productie van maar liefst1200 boten uit de mal te krijgen

Pega

Het robuuste chassis van Pega trailers biedt een prima wegligging en lange levensduur. Uiteraard voldoen de trailers aan alle Europese normen en goedkeuringen. De goede kwaliteit wordt ondersteund met 2 jaar fabrieksgarantie. Door de uitstekende reputatie zijn Pega boottrailers een begrip voor zowel watersporters als professionele gebruikers.

Yamaha

Outboards van nu zijn veel verder doorontwikkeld dan de huidige generatie inboards. Yamaha loopt al een tijdlang voorop in deze ontwikkeling met het EFI systeem, ECU met microprocessor, VCT (variabele kleptiming), carterventilatie technologie en geluidsreductie. Meer dan 50 jaar ervaring met het bouwen van motoren staat garant voor een optimale betrouwbaarheid en lange levensduur. Er zijn zo’n 27 modellen met een vermogen tussen de 2,5 en 350PK. Lima watersport kan naast deze verbrandingsmotoren ook een elektrische aandrijving leveren voor de Oud Huijzer en Topcraft modellen. Met een Haswing of Torqueedo elektrische outboard komen zo ook die beperkt toegankelijke natuurgebieden binnen bereik.

Voor meer informatie:

Lima Watersport

Gedempte Haven 10-12 |

5141 JW Waalwijk

Tel: 0416-335709 |

Fax: 0416-345095

[email protected]

https://www.lima-watersport.nl

Facebook Comments "Het eerste Oud Huijzer Experience Center"
                         my-ip