Vakmanschap van boeg tot roer

Artikel - Vakmanschap van boeg tot roer

Bobsloepen

Vakmanschap van boeg tot roer

Aluminium sloepen zijn in. Vooral het onderhoudsvrije spreekt aan. Geen terugkerend lakbeurtje of poetswerk meer. In plaats daarvan blijft er meer tijd over om te varen. Een boot van aluminium is daarnaast licht, sterk dus veilig en duurzaam. Winterstalling is voor een Bobsloep niet eens nodig. Met een optionele gesloten kielkoeling en een vetgesmeerde schroefas, dus zonder waterinjectie en bijbehorende afsluiter, is de boot winterhard waardoor het vaarseizoen alleen onderbroken kan worden door een dik pak ijs. Bovendien vaar je een boot met een strak, stoer en tijdloos uiterlijk.

Bobsloepen bestaat uit een team van mensen met expertise, kennis en ervaring in de botenbouw en watersport branche. De boventoon voert een eigen, authentieke modellenlijn in Explorer, Bikkel en Bobsloepen. Daarnaast wordt er ook voor andere sloepenmerken geproduceerd en doet de werf veel in refits aan aluminium-, maar ook aan stalen, polyester of houten boten.

Explorer

De vorm van de Explorersloepen is afgeleid van de reddingsloepen zoals die nog steeds in gebruik zijn in de offshore. Dit geeft een authentieke uitstraling. Het onderwaterschip is echter gemoderniseerd waardoor de vaareigenschappen veel meer all round zijn. Langzaam varend geniet je van het typische onbezorgde karakter van een sloep. Maar met voldoende motorvermogen en een flinke trimplaat ontpopt de boot zich als snelvarend en doet in niets onder voor een tender.

De gehele romp inclusief de spanten en het interieur is gebouwd van 5 mm dik zeewaardig aluminium. De motorisering wordt ingevuld door een massavrije Yanmar.

Er zijn 6 modellen tussen de 6,5 en 9m. In het oog springt een cabineversie van 7,7 meter. De kajuit die hierop staat kan er ook af. Met een takeltje zet een persoon het zo op de kant. Het voordeel laat zich raden. Op een mooie zonnige dag vaar je open, voor een langere tocht of wanneer het weer tegenzit is daar het comfort van een kajuit.

Bikkel

De Bikkel 650 is een veelzijdige stoere no-nonsense boot met vele gebruiksmogelijkheden. De boot biedt plaats aan 8 volwassenen. Hij is zelflozend en net als de Explorer modellen bijna onderhoudsvrij. De zit is comfortabel met een prettige schuine rugleuning en met voldoende horizontale en verticale beenruimte. Het zonnedek is de ideale loungeplek of uitkijkpunt voor de kleintjes. Vanaf het zwemplateau kan er goed gevist en gezwommen worden. Varend voelt De Bikkel 650 direct veilig en prettig aan, wennen aan de boot duurt maar kort. Met rondom een rubberen stootrand en een duwneus kan er eigenlijk ook maar weinig fout gaan. Raak je de kant, een dukdalf of de wand van de sluis? De Bikkel 650 geeft geen krimp. Als er schade is, hebben anderen dat.

Bobsloep

De Bobsloep 735 heeft als basis is een originele reddingssloep die wordt omgebouwd naar een comfortabel recreatievaartuig. Het interieur is ontworpen met ruimte, comfort en veiligheid als uitgangspunt. De rugleuning is lekker hoog, dit geldt ook voor de hoogte en de diepte van de zitbanken. Het vooronder is een zeer ruime bergplaats, ideaal om bijvoorbeeld de kussens in te bewaren. Door de afwerking met veel RVS is de Bobsloep 735 een fraaie verschijning en zeer geschikt om als partyboot in te zetten

Voor meer informatie:

Bobsloepen

Schering 41a

8281 JW Genemuiden

06-546 546 83

[email protected]

https://www.bobsloepen.nl

Facebook Comments "Vakmanschap van boeg tot roer"
                         my-ip