Houd het gezellig aan boord

Artikel - Houd het gezellig aan boord

BoGrip

Houd het gezellig aan boord

Vreemd genoeg staan bij het afmeren doorgaans mannen aan een stuurwiel te draaien met vrouwlief op de voorplecht voor het lastige werk. Een weinig benijdenswaardige positieaangezien jeoveracrobatisch talent dient te beschikken om dat lijntje ergens omheen te krijgen. Vooral met wat wind kan het belangrijk zijn een bolder niet te missen. Door hard achteruit te moeten slaan of te verwaaien is een kras op de gelcoat, ego en onderlinge relatie niet ondenkbeeldig. Gelukkig is er een oplossing om een reprimande van een rood aangelopen stuurman te voorkomen. Met een BoGrip heb je iedere bolder binnen een bereik van 2,25 meter gegarandeerd te pakken.

De BoGrip is een hulpmiddel om probleemloos mee af te meren. Het bestaat uit een steel met een onderbroken ovaal aan het uiteinde. Op dit flexibele profiel uit polyester zitten nokjes om een landvast min of meer omheen te leggen. De BoGrip is geschikt voor lijnen tot 18mm. Een minimale dikte is er niet. De steel is vervaardigd uit geanodiseerd aluminium en telescopisch. In de bakskist neemt het 85 cm aan lengte in beslag. Uitgeschoven meet de BoGrip van top tot teen 2,25 m waarmee onbereikbare bolders ineens dichtbij lijken. Het gewicht is slechts 500 gram.

In de praktijk wordt de BoGrip bij het naderen van de landingsplaats belegd met het landvast. De losse uiteindes kun je langs de steel makkelijk vasthouden. Zodra de bolder waar het om gaat binnen bereik van de steel is, heb je nog steeds alle tijd om relaxed de BoGrip met landvast om de gewenste bolder, kikker of meerpaal te plaatsen. Wanneer je de BoGrip wegtrekt blijft de lijn zitten. Nog even vastzetten aan de klamp op de spiegel of boeg en klaar is Kees zonder gedoe, ergernis of krachttermen.

Geestelijk vader van de BoGrip is John Peters. Drie jaar geleden vormde het invaren van een box met een toch wat dwarse wind de aanleiding om dit hulpmiddel te ontwikkelen en op de markt te brengen. Met succes, de zon is blijven schijnen in huize Peters en de BoGrip heeft zich bewezen als een waardevolle aanvulling op de boorduitrusting. De BoGrip is te koop via de website en bij vele watersport winkels. Met een prijs van € 29,95 is de investering gering en het gemak groot.

Voor meer informatie:

BoGrip

Tel: 035-5260520

Mob: 06-43523161

[email protected]

www.bogrip.nl

Facebook Comments "Houd het gezellig aan boord"