BBS Watersport wordt Oud Huijzer Experience Center

Artikel - BBS Watersport wordt Oud Huijzer Experience Center

HTML Generator Sample Page

BBS Watersport wordt Oud Huijzer Experience Center
Inclusief de Cabin 700

BBS Watersport is een full service watersportbedrijf op de grens van Harderwijk en Zeewolde. Een strategisch goed gekozen locatie. Met veel havens en privé steigers in de nabije omgeving biedt BBS stalling, technisch onderhoud en reparatie, verkoop van nieuwe en gebruikte boten en een uitgebreide watersportshop.

Zo’n twee jaar timmeren Raymond Veldhuizen en Marieke Driessen aan de weg en met succes. Boat Import Holland, de producent van Oud Huijzer sloepen en tenders, heeft BBS watersport aangewezen als het Oud Huijzer Experience Center voor midden Nederland. Hiermee zijn alle Oud Huijzermodellen in de showroom aanwezig om uit de diverse uitvoeringen en lengtematen de juiste keuze te maken. Ook een proefvaart met de gedroomde boot is mogelijk. BBS Watersport ligt aan de Harderhaven die regelmatig als uitvalbasis voor proefvaartdagen met de boten van BBS dienst doet.

Oud Huijzer
Al geruime tijd gelden de Oud Huijzer outboardsloepen als het alternatief voor een dure dieselsloep. De Classic modellen zijn dat nog steeds maar de Oud Huijzer familie is daarnaast uitgebreid met een aantal eigenzinnige sloepen, tenders en cabincruisers.

De Oud Huijzer 472 trendy is daar een goed voorbeeld van. Stoer en eigenwijs. Duidelijk iets anders dan wat er al was in vormgeving en ruimte aan boord. Op de bescheiden lengte is er plaats voor wel acht personen. Maar als het ruimer moet kan dat.

Ook vorig jaar geïntroduceerd is de Oud Huijzer 700 Cabin. Boven de waterlijn een eerbetoon aan de glorieuze bakdeksalonkruisers van weleer. Met een hoge, sterk uitwaaierende boeg, de verdiept geplaatste patrijspoorten en een tumblehome spiegel heeft de boot een voornaam en klassiek voorkomen. De boot wordt aangedreven door een outboard. Al met een zuinige 25PK is de snelheid 20km p/u. Het maximaal toegestane vermogen is 200PK. De indeling van de Oud Huijzer 700 staat in het teken van compromisloos genieten. In de grote open kuip zijn twee L-banken tegenover elkaar geplaatst waar samen met de stuur- en meevaarderstoel, 8 personen een plaats kunnen vinden. Aan stuurboord is een wasbakje geplaatst. Aan de andere zijde een console waar een kookplaat en een koellade in past. De cabine op de Oud Huijzer 700 is een volwaardige accommodatie met een riante slaapplaats voor twee personen. Een viertal patrijspoorten en een groot dakluik zorgen voor veel daglicht. Geopend ook voor ventilatie. In de cabine is ruimte voor een toilet om het comfort aan boord compleet te maken.

Nieuw voor 2013 is de Oud Huijzer 570 Tender. Het comfort van een sloep met de snelheid van een sportboot. De tender is 5.70 meter lang en 2.30 breed. Er is voorzien in een kabelaring en een luxe zit- en rugkussenset rondom waarmee de boot het comfort van een sloep biedt. De brede spiegel kan echter onder een fraai vormgegeven kap een flinke motor herbergen. Er kan een buitenboord van 70pk in de afsluitbare bun geplaatst waarmee de boot tot aansprekende prestaties in staat is.

Op dit moment heeft Oud Huijzer 8 modellen in het programma: de 472 Trendy, een 480, de 510 met als enige in deze klasse een afsluitbare cabine met toilet. Verder een 530 en een 575 Luxury, het actiemodel voor 2013 met maar liefst € 1500,- extra korting. De lijn Oud Huijzers wordt naar boven afgerond met de 570 Tender, een 620 en de 700 Cabine.

Bijna klaar zijn echter nog twee nieuwe modellen: de 462 wordt een dezer dagen verwacht en medio juli dit jaar zal de spectaculaire Oud Huijzer 700 Tender worden geïntroduceerd.

Oud Huijzers zijn behoorlijk populair, duizenden stuks varen er inmiddels van rond. Niet allemaal dezelfde want de werf vernieuwd de modellen om de haverklap. De boten zijn onverslaanbaar scherp geprijsd en hebben veel gebruiksmogelijkheden. Oud Huijzer is in staat een dergelijk lage prijs te hanteren door efficiënt in Polen te bouwen. Desondanks staat kwaliteit hierbij voorop. Dit wordt bereikt door tijdig de mallen te vernieuwen. Er komt een moment dat deze versleten zijn en er een nieuwe moet komen. Dat is een aardige investering wat het voor minder kwaliteitsbewuste werven verleidelijk maakt langer door te produceren. Ook kun je de snelheid van het bouwproces niet straffeloos verhogen. Polyester hard uit in de mal en heeft daar zijn tijd voor nodig. Wanneer een boot te snel uit de mal gelost wordt is dat proces nog niet klaar. Verder uitharden in een te vochtige omgeving geeft dan vrijwel zeker een laminaat wat niet de gewenste sterkte en levensduur heeft.

Bij de bouwer van Oud Huijzersloepen doen ze dat anders, er worden niet meer dan twee boten per week uit een mal getrokken zodat een doffe gelcoat of osmose problemen aan Oud Huijzers voorbij gaan. De bouw en ontwikkeling van nieuwe modellen wordt vanuit de Nederlandse importeur intensief begeleid waarmee de kwaliteitsnorm overeenkomt met wat we hier gewend zijn.

Service
Met een achtergrond als monteur levert Raymond gedegen werk in onderhoud en reparatie aan benzine- en dieselmotoren, zowel in- als outboard. Nieuw kan ook. Oud Huijzer en Tohatsu vormen een gewilde combinatie. Beiden bieden veel kwaliteit voor een verrassende prijs. Maar desgewenst kan BBS ook een Mercury, Yamaha of een Suzuki monteren. Eigenlijk zijn alle merken leverbaar. BBS gaat bewust geen exclusieve samenwerking met slechts één merk aan. Hierdoor is de klantgeheel vrij in de keuze wat er aan de spiegel komt. Voor de prijsstelling maakt deze werkwijze niets uit.

Shop
Er is niet zoveel in Harderwijk en omgeving aan watersportshops. De vierkante meters winkeloppervlak van BBS zijn dan ook een welkome aanvulling. Alles is er verkrijgbaar maar niet alles is in de winkel voorradig. De hedendaagse groothandelaren hebben echter niet zo’n lange levertijd, vaak is levering de volgende dag al mogelijk. De shop is zes dagen per week open in het zomerseizoen. Het gehele assortiment is ook via de website te bestellen. Dat is echter wel een stuk minder gezellig dan een bezoek aan de ruime showroom van BBS Watersport.

Voor meer informatie:

BBS Watersport

Harderhaven 54

3898 LN Zeewolde / Harderwijk

T. 0320-268330

M. 06-17836044

[email protected]

www.bbswatersport.nl

Facebook Comments "BBS Watersport wordt Oud Huijzer Experience Center"
                         my-ip