Wonen middenin de Maas

Artikel - Wonen middenin de Maas

Wonen middenin de Maas
Het meest bijzondere vakantiehuis van Nederland


Een watervilla middenin de Maas, de boot aan de eigen aanlegsteiger. Varen in het uitgestrekte Maasplassengebied of naar een gezellig stadje in de buurt. Of blijft u een dagje thuis en geniet u op het terras van het waterleven? In een Maasvilla is het elke dag vakantie. Welkom in het meest bijzondere vakantiehuis van Nederland!

Midden in Limburg bij Ohé en Laak worden 32 waterwoningen gebouwd: de Maasvilla’s. De woningen liggen buitendijks, op een rustige en veilige plaats in het stroomgebied van de Maas. Bouwen in een rivier is maar op enkele locaties in Nederland toegestaan; het is dus een uniek genoegen om hier een weekend of vakantie door te brengen. De Maasvilla’s hebben een eigentijds ontwerp en sprekende kleuren. Er zijn 16 villa’s die permanent drijven en 16 semidrijvende villa’s. Ze liggen trapsgewijs naast en voor elkaar. Daardoor heeft elke woning veel privacy en een prachtig zicht over het water.

U bereikt de Maasvilla's Ohé en Laak via de A2. Al direct na het verlaten van de snelweg ervaart u de schoonheid en rust van het Limburgse landschap. Hier is het leven gemoedelijk. Net of de klok iets langzamer tikt. Het Grote Genieten is begonnen!

De Maasplassen
Ohé en Laak ligt in het zuidelijke puntje van de Maasplassen. Met een oppervlakte van ruim 3.000 hectare vormen de Maasplassen het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Het gebied is een eldorado voor watersporters. U kunt hier prachtige vaartochten maken, zeilen, zwemmen, surfen, (wildwater)kanoën, duiken en waterskiën. Er zijn diverse moderne jachthavens, mooie dagstranden, met de boot bereikbare horecagelegenheden en uitstekende visstekken. De beroepsvaart passeert aan de oostkant via het Julianakanaal, dus in het Maasplassengebied komt u geen grote schepen tegen.

Vanaf het moment dat u van de parkeerplaats over de steiger naar uw Maasvilla loopt, maakt u deel uit van het leven op het water. Als u op het terras zit, houden langszwemmende meerkoeten en zwanen u gezelschap. Soms is het water bladstil, soms kabbelt het een beetje. Hier bepaalt de natuur het tempo. Net als op de boot.br/>br/> Eigen aanlegsteiger
Elke Maasvilla beschikt over een ruime aanlegsteiger, die plaats biedt aan een middelgrote boot (voor grotere schepen zijn ligplaatsen beschikbaar in de nabijgelegen jachthaven). Dat is pas vrijheid! Trossen los en varen maar. Waar gaat u vandaag heen? België ligt hier letterlijk op een paar meter afstand, want de Maas vormt de grens tussen Nederland en België. Begin de dag eens aan de Belgische kant van de rivier, in Maaseik, een gezellig historisch dorp. Vijf minuten varen en u bent er. Vanuit de jachthaven in Maaseik ziet u de Maasvilla’s liggen. Roermond is ook zeker een aanrader en het is maar een uurtje varen. In de historische binnenstad zijn diverse bezienswaardigheden en leuke kleine winkeltjes.

Mondain
Wie van mondaine steden houdt, kan niet om Maastricht en Aken heen. In een halfuur bent u er met de auto. Varen naar Maastricht kan ook. Dat is een tocht van een halve dag, waarbij u drie sluizen tegenkomt. Leg aan in de historische stadsjachthaven ’t Bassin en geniet van de gezellige cafés en restaurants. Een nachtje in gastvrij Maastricht is een goed idee; morgen zoeken we de rust van de Maasplassen weer op!

Wandelen en fietsen
Midden-Limburg kent uitgestrekte natuurgebieden met een rijke flora en fauna. U kunt hier eindeloze wandel- en fietstochten maken en er zijn diverse golfbanen. In deze streek vindt u plaatsen met een rijke historie, zoals het bekende witte stadje Thorn en het oude vestingstadje Stevensweert met zijn zevenhoekige omtrek en geometrische stratenpatroon. Susteren is letterlijk ‘Nederland op zijn smalst’. Wie vanuit België via Susteren naar Duitsland gaat, hoeft nog geen vijf kilometer af te leggen.

Inrichting
De ruime Maasvilla’s (120 m2) hebben twee verdiepingen. Op de benedenverdieping kunt u heerlijk relaxen in het slaapgedeelte. Dit ligt gedeeltelijk onder de waterlijn, wat een beschut en maritiem gevoel geeft. De villa beschikt over drie tweepersoons slaapkamers en twee luxe badkamers. Het woongedeelte bevindt zich in het bovenste gedeelte. Door de oplopende dakconstructie en de grote glaspartij is de woonkamer heerlijk licht. Omdat dit gedeelte iets boven het waterniveau ligt, heeft u een prachtig uitzicht op het water en de omgeving. Vanuit de woonkamer loopt u zo het terras op, de favoriete plaats van de meeste bewoners. Hier ervaart u het waterleven hetzelfde als vanaf de boot. Als dat geen thuiskomen is?

Als het buiten wat guurder wordt, zult u de geborgenheid van de villa ervaren. Binnen knus bij het haardvuur; door de grote ramen ziet u de wolkenluchten langsdrijven. De open keuken nodigt uit tot om (schrappen) heerlijk te (schrappen) kokkerellen. Van een snelle schippersmaaltijd tot een uitgebreid diner. In het meest bijzondere vakantiehuis van Nederland is het altijd fijn.

Meer informatie over de Maasvilla’s is te vinden op www.maasvilla.nl

Antoine Boon, koper van de eerste Maasvilla: “Ik heb in heel Europa gevaren en vind de Maasplassen een van de mooiste vaargebieden. Eigenlijk verbaast het me dat het nog zo onbekend is. De natuur is prachtig en je kunt op allerlei plekken aanleggen. Wij gaan vaak een stukje varen en ankeren dan op een mooie plek in een grotere plas. Daar dobberen we wat of we gaan zwemmen bij een van de strandjes. Soms varen we naar Roermond, dat is ongeveer een uurtje. Je hoeft maar één sluis door en kunt met de boot middenin het centrum aanleggen. Er zijn daar leuke cafés en restaurants. Vanaf de terrassen zie je de boten liggen.”

“Ik ben eigenaar van Exclusive Sportsboat in Maaseik, België (www.sportsboats.be) en wij verkopen boten van Chris Craft. Klanten die willen kennismaken met de boot nodigen wij vaak in de Maasvilla uit. Velen van hen ervaren het als een avontuur om midden op het water te zitten en deel uit te maken van het waterleven. Dat is heerlijk rustgevend, maar ook avontuurlijk. Het uitzicht is altijd mooi en nooit hetzelfde. Vanuit het huis stap je zo de boot in. Dat maakt dat het gevoel hier hetzelfde is als op de boot, maar dan met de luxe en ruimte van een huis.”br/>

Carl van Gelder: “Na de aankoop van onze Maasvilla hebben wij kunnen genieten van enkele heerlijke zomerse weken. Een heerlijk voorproefje van wat we hier de komende jaren gaan ervaren. Mijn vriendin heeft de inrichting voor haar rekening genomen en wij zijn erg blij met het resultaat. Ons huis heeft een moderne, strakke uitstraling, maar is ook warm en gezellig. Wij voelen ons hier nu al helemaal thuis.”

“De Maasplassen en de rivier de Maas zijn prachtig. Wij hebben met onze Regal 2550 altijd veel op het Albertkanaal gevaren, maar in dit gebied ervaren wij veel meer de rust en het natuurschoon. Kwetterende vogels, grazende koeien aan de kade, het afwisselende landschap waar je aan voorbij vaart, de kleurschakeringen van het water. Dat gevoel van rust ervaar ik ook in ons huis. Je leeft op het water en maakt volledig deel uit van de omgeving. Hoe onze dagen er hier uitzien? We doen hier alles rustig. Rustig ontbijten, even varen, later op de dag een pilsje en uitgebreid dineren met vrienden. Je vergeet hier compleet de hectiek van het dagelijks leven. Wij kijken nu al uit naar de weekenden en vakanties die we hier gaan vertoeven.”

Facebook Comments "Wonen middenin de Maas"




                         my-ip