Hobie Trapkano

Artikel - Hobie Trapkano

Hobie Trapkano
Als een pinguïn door het waterHobie is in Nederland vooral bekend van een serie snelle catamarans. Toch begon het ooit met surfplanken. In de tijd dat de Beach Boys hit na hit scoorde was Hobie als eerste met een lichtgewicht plank van schuim en polyester. Deze bleek een absolute winnaar, een must have voor iedere surfdude. 10 jaar later kwam Hobie met een legendarische serie catamarans uit die ook vandaag nog volop meedraaien in de top van het wedstrijdcircuit. Innovatie loopt als een rode draad door de geschiedenis van Hobie heen en heeft geleid tot vele revoluties. De meest recente is de trapkano. Een kayak zoals we die kennen maar dan heel anders.

De Hobie trapkano heeft de vorm van een kayak. Gemaakt uit polyethyleen. Rotomoulded dus romp en dek zijn één onverwoestbaar geheel. Niet voor niets worden wildwater kayaks ook uit dit materiaal en op deze wijze gemaakt. Het revolutionaire van de Hobie trapkano is de aandrijving. Dit doe je met de benen waarbij je handen vrij blijven om mee te vissen, te fotograferen of om iets te drinken in te schenken. De snelheid waarmee de trapkano vaart is fors terwijl de inspanning gering is. Hoe dat kan zit onder water.

MirageDrive
Pinguïns zien er op land wat koddig uit maar in het water halen ze de gekste capriolen uit. De vleugels van deze vogel werken onder water als een stel vinnen. En dat is wat Hobie onder een kayak heeft toegepast. MirageDrive is de naam. De pedalen drijven een stel vinnen aan die 180 ° heen en weer bewegen en daarbij ook een slag om hun as maken. Het effect is verbazingwekkend. Met een veel hoger rendement dan een normale schroef is er met de vinnen een prettige kruissnelheid te varen waar maar weinig inspanning voor nodig is. Dat lever je daarbij met je benen die veel meer kracht kunnen ontwikkelen dan een stel armen met een peddel. Voor sportvissers is het daarom ook een uitgelezen stuk gereedschap. Je mist de plons van de peddel in het water, de MirageDrive werkt nagenoeg geluidloos met een minimale verstoring van het water.

De Hobie trapkano is er in veel verschillende maten en uitvoeringen. Het merendeel staat bij de Loosdrechtse importeur in de showroom om te zien en voelen hoe dat trapt. Op afspraak is een proefvaart op de Loosdrechtse plassen snel geregeld.

Voor meer informatie:
Trapkano.nl 

Oud Loosdrechtsedijk 245

1231 LX Oud Loosdrecht

T: 035 582 7721

F: 035 582 0016
[email protected]
www.trapkano.nl

Facebook Comments "Hobie Trapkano"
                         my-ip