HISWA Amsterdam Boatshow 2013

Artikel - HISWA Amsterdam Boatshow 2013

HISWA Amsterdam Boatshow 2013
De winterslaap voorbij


Op 6 maart 2013 begint het nieuwe watersportseizoen pas echt met de HISWA Amsterdam Boat Show. Naast veel informatie verzorgen tientallen watersportwinkels en honderden boten op de beurs de mogelijkheid nog hetzelfde seizoen het water op te gaan. De HISWA is voor watersporters de beste voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar ook voor starters is een bezoek de moeite waard. De beurs blijft vernieuwen en presenteert in 2013 weer een aantal nieuwe onderdelen en activiteiten, waaronder een sportboten- en sloepenpaviljoen en een winkelcentrum met catwalk.Nieuwe focus
Met verreweg de meeste boten die op beurs te zien zijn, ka n deze zomer nog worden gevaren. HISWA 2013 legt hiermee een duidelijke focus op boten tot 10 meter en biedt daardoor een zeer uitgebreid aanbod in dit segment. Het aantal sloepen en sportboten die zich hebben ingeschreven kent in Nederland zijn gelijke niet. Van eenvoudig en voordelig tot uiterst luxueus of juist supersnel. Het nieuwe sloepenpaviljoen en ook het sportbotenpaviljoen laten een grote diversiteit aan merken en modellen zien. De collectie open zeilboten op de beurs is uniek met stijlvolle daysailers en een groot aantal high tech wedstrijdboten. Ook zijn alle Olympische zeilklasses vertegenwoordigd.

Nieuwkomers in bijna elk segment
De vernieuwde focus werpt zijn vruchten af. Er zijn veel trouwe deelnemers maar in bijna elk segment ook nieuwe exposanten. Nieuwkomers op de beurs zijn o.a. Cornelis Jongkind Scheepsinstallatietechniek, Yagt (Essence), Rebelcell, Tightpac Europe, Highfield RIB’s, SeaEQ, Blackfish Marine, Vanclaes B.V., Metalu Holland en DinghyGo. Er zijn daarnaast veel uiteenlopende noviteiten en primeurs. Ook voor de liefhebber van klassiek.

Hollands Glorie
Naast het grote aanbod boten tot 10 meter, zal er ook een klein aantal grotere boten te zien zijn. Enkele genomineerde boten voor de HISWA Boot van het Jaar zijn nu eenmaal groter dan 10 meter. Bijvoorbeeld de Ned 70 en de Hallberg-Rassy 412. Ook zijn grotere boten te zien op de uitreiking van de Nautique Hollands Glorie Award. Kanshebbers zijn jachten die voor een groot deel in Nederland ontworpen of gebouwd zijn, bij voorkeur beide, en die de afgelopen drie jaar op het water zijn verschenen. De award wordt uitgereikt in verschillende categorieën.

Winkels en modeshows op de nieuwe Watersportpromenade 
HISWA introduceert dit jaar de Watersportpromenade; een nautisch winkelcentrum, waar je terecht kunt om aankopen te doen voor het nieuwe watersportseizoen. Diverse watersportwinkels bieden hun producten aan, met vaak een aantrekkelijke beursaanbieding. Centraal op de promenade komt te midden van gezellige terrasjes de Catwalk, waarop de hele dag door mode en producten worden getoond die verkrijgbaar zijn in het winkelcentrum.

Jongeren hebben gratis toegang
Ben je nog geen 17, dan is de toegang gratis. De coole Water Fun Zone is dan de aangewezen plek op de beursvloer. In het bassin van ruim 50 meter kun je windsurfen, waterskiën, wakeboarden of suppen maar ook zeilen of kanoën. Op zaterdag 9 en zondag 10 maart kan er zelfs echt gevaren worden, buiten in de RAI haven. Verschillende boten liggen dan klaar om eens flink aan de tand gevoeld te worden. Naast het bassin kunnen kinderen vanaf 6 jaar onder begeleiding meedoen aan creatieve activiteiten, zoals bootjes bouwen, zeilen maken en leren knopen of een speurtocht langs de exposanten op de beurs. 

Actief, leerzaam en inspirerend
Ook voor volwassenen is er van alles te doen en te beleven. In het bassin zijn er instructies over noodsituaties en wordt er geoefend met reddingsvlotten. Ook roeien staat op het programma. Met een ergometer kun je proeven van deze sport en voor wie van het echte werk houdt is er Bungee Rowing in de Water Fun Zone. Op het nieuwe Demoplein komen de hele dag door onderwerpen als timmeren, schuren, lakken en stofferen op interactieve wijze aan bod. Ook zijn er leerzame Meteoclinics voor iedereen die wel eens peinzend in de lucht staart. Verzorgd door de weerman van Zilt Magazine in het zeiltheater. Voor iedereen die houdt van snelheid is de Powerboat Zone iets wat je gezien moet hebben.

Elektrisch varen op de HISWA
Elektrische en hybride boten, de laatste ontwerpen en de nieuwste ontwikkelingen naast producten zoals acculaders en batterijen. Op het elektrisch varen paviljoen is alles over elektrisch en hybride varen te vinden. Het paviljoen wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Elektrisch Varen Nederland. In de RAI haven kan met elektrisch aangedreven boten een proefvaart worden gemaakt. Vanuit de RAI haven kan worden doorgevaren naar de Amsterdamse grachten. 

Gewijzigde openingsdata en tijden
De HISWA Amsterdam Boat Show 2013 is geopend van woensdag 6 tot en met zondag 10 maart. Doordeweeks is de HISWA geopend van 11 tot 22 uur en in het weekend van 10 tot 18 uur. Online kost een kaartje € 12,50 en aan de kassa € 15,00. Jongeren tot en met 16 jaar hebben gratis toegang. Kaarten kunnen worden besteld via hiswa.nl. Hierbij kan bovendien een NS dagretour worden gekocht voor maar € 7,50. Hiermee kunnen bezoekers vanuit het hele land met de NS van en naar de HISWA Amsterdam Boat Show reizen.

Facebook Comments "HISWA Amsterdam Boatshow 2013"
                         my-ip