Full service jachthaven in het hartje van de Suydersee<

Artikel - Full service jachthaven in het hartje van de Suydersee<

Deko Marine Full service jachthaven in het hartje van de Suydersee


Nee het zijn niet de Florida Keys die zich ontwaren wanneer je van het noordelijk IJsselmeer richting de Houtribsluizen vaart. Maar de gedachte is zo gek nog niet. Het baken waar je jachthaven Deko Marine aan herkend is een exacte replica van de vuurtoren op Marathon Key. Een lichtopstand voor zeevarenden is het hier echter niet. In plaats daarvan vind je er een gezellig restaurant met een schitterend uitzicht over de jachthaven en het IJsselmeer.

Deko Marine is een sfeervolle jachthaven waar geen enkele service of faciliteit ontbreekt. De 400 ligplaatsen, voornamelijk zeiljachten maar ook grotere motorboten en charters, beschikken onder andere over water en elektra op de steigers, met ingang van dit jaar een vestiging van scheepsmakelaardij Schepenkring, een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen, een traiteur wanneer er geen zin is om te koken, speeltuin voor de kinderen of een volledige jachtservice van Schaap Shipcare. Het luxe sanitair, met bijvoorbeeld vloerverwarming in de douches, kan zonder onvriendelijke sep key worden gebruikt en ook de obligate slagboom ontbreekt. Deko Marine heeft gastvrijheid nu eenmaal hoog in het vaandel, ook voor passanten.

De centrale ligging van de jachthaven biedt een keur aan bestemmingen die in een dagtocht te bereiken zijn. Hoorn, Enkhuizen, Medemblik of aan de Friese kust plaatsen als Lemmer, Stavoren of Hindeloopen. Afhankelijk van de windrichting kan altijd een gunstige koers gekozen worden op het noordelijk gelegen IJsselmeer of op het zuidelijke Markermeer. Daarbij ligt de Ketelbrug om de hoek die toegang biedt tot de randmeren en de IJssel. Ook de Waddeneilanden en de Friese meren liggen binnen handbereik. Heel soms is het ook wel eens slecht weer in Nederland. Wanneer varen dan toch wat minder leuk is zijn in de omgeving van Deko Marine vele alleraardigste slechtweervoorzieningen te vinden. Op loopafstand komen shopaholics aan hun trekken in het Batavia Outletcentre. Blijf je liever in een nautische sfeer dan is dat te vinden op de naastgelegen Bataviawerf. De aansluiting op het openbaar vervoer is dusdanig dat je in een oogwenk in Lelystad centrum bent waar een theater, bioscoop of een zwembad te vinden is. Wat verder weg is bijvoorbeeld nog pretpark Walibi of het luchtvaartmuseum Aviodrome te bezoeken.

Deko Marine laat zien dat een moderne goed geoutilleerde jachthaven nog steeds sfeervol, gezellig en gastvrij kan zijn. Maar al te vaak geeft een streng havenreglement het idee dat je niets mag en vooral veel moet. Bij Deko Marine heb je dit gevoel niet. Havenmeesters Marcel en Camiel heten je van harte welkom en zullen er alles aan doen het verblijf van boot en opvarenden zo aangenaam mogelijk te maken. Voor wie zichzelf en de boot het beste gunt, zijn er nog enkele ligplaatsen vrij.

Voor meer informatie:
Deko Marine
Parkhaven 3
8242 PE Lelystad
T. 0320 269000
VHF 31
[email protected]
www.deko.nl

Facebook Comments "Full service jachthaven in het hartje van de Suydersee<"
                         My IP