Startpunt voor het vinden van de juiste boot

Artikel - Startpunt voor het vinden van de juiste boot

PB Watersport

Startpunt voor het vinden van de juiste boot

Nog maar een jaar geleden ging PB watersport in Heeg van start met een aanbod in jong gebruikte soepen en motorjachten. Daar zijn inmiddels veel initiatieven aan toegevoegd. Het importeurschap van Krezel sloepen en visboten. Winterstalling in een 2400m2 grote verwarmde loods. Haal en breng service inclusief onderhoud  en de opening van een tweede vestiging in Loosdrecht.

De snelle groei van PB watersport wordt voor een belangrijk deel ingegeven door het succes van Krezel. Deze kennen we als producent van visboten. Niet uit aluminium maar van polyester. Goed gebouwde en geheel op sportvissers toegesneden boten die je een zekere eigenzinnigheid niet kunt ontzeggen. Die eigenzinnigheid zie je in het hele programma visboten, sloepen en ook zeilboten terug.

Krezel 483 Weekend Dat geldt bijvoorbeeld voor een nieuw sloepje in het programma, de 483 weekend. Deze Krezel heeft een lepelboeg terwijl bij outboard sloepjes een holle klipperboeg gebruikelijker is. Wel is er een overnaadse vormge- ving van de romp toegepast maar daar houdt het conventionele wel zo’n beetje mee op. Er is geen bun, het mag gezien worden dat een aangehangen motor de aandrijving verzorgd. Hierdoor heeft de spiegel de maximale breedte van de boot. Onder water snijdt de boeg de golven mooi aan en loopt het naar achteren uit in een vrij vlak onderwaterschip. Hiermee kan de boot ook snelvaren wanneer het maximale vermogen van 20pk wordt toegepast.

Indeling Vlak voor de motor vindt de stuurman een plaats. Niet op zomaar een bankje maar in een zetel waar je thuis ook in zit. De rug heeft een flinke verhoging met een ronde bovenzijde. Hierdoor is er veel effect zonder de lijnen van de boot te verstoren. De diepe zit die hiermee bereikt wordt vindt je eigenlijk alleen in veel grotere dieselsloepen. Voor de meevaarders is eenzelfde comfortabel zitplaats voorhanden, de boot biedt ruimte genoeg voor vier personen.

Vooral voorin is de boot slank, pas na het midden loopt het uit naar de maximale breedte. Met weinig weerstand heeft deze Krezel met een bescheiden motor al genoeg om een behoorlijke snelheid te maken. Varend op modern geprijsde benzine kun je daarmee kiezen tussen lekker opschieten of de motor slechts zeer bescheiden laten nippen aan de inhoud van de tank op een ontspannen kruissnelheid. Een elektra-uitvoering van deze boot ligt daarmee ook voor de hand.

Krezel zeilboten Een andere uiting van eigenzinnigheid zijn de Krezel zeilboten. De 27ft is net geïntroduceerd. In lengte haalt de boot 3 voet uit een boegplatform en een zwemplateau. De romp is daardoor 24 voet lang en daar zijn maar liefst acht slaapplaatsen in te vinden naast een kombuisje en een flinke natte cel. Met de tafel langs de kielkast geklapt is er nog loopruimte ook, met stahoogte. Hoewel de boot met 7,35m toch echt te klein is om met acht kerels op vakantie te gaan biedt de accommodatie voor vier personen veel comfort en vooral veel ruimte. Bovendeks vind je een stevige maar evengoed strijkbare mast. Een flinke lap grootzeil en Genua, aan de wind 29m2, met genoeg trimmogelijkheden om de boot scherp aan de wind makkelijk zo’n 6,5kn te laten varen met 4bft op het Heegermeer. Krezel heeft met deze boot een maximum aan ruimte en comfort onderdeks weten te combineren met uitstekende zeileigenschappen. Een 34 voeter staat inmiddels op stapel.

Duitse kwaliteit Terwijl steeds meer werven de productie in Polen laten plaatsvinden omdat daar het arbeidsloon lager ligt doet Krezel dat andersom. De werf verhuisd naar Duitsland, wat altijd al een belangrijke afzetmarkt was. Met de nieuwe productiefaciliteit is Krezel een Duits product geworden waarop de aldaar geldige CE normering en andere maatstaven op van toepassing zijn. Daarbij is Krezel vanaf volgend jaar in staat zelf mallen te produceren waarmee sneller een eigen visie kan worden geproduceerd in visboten, sloepen en zeiljachten.

Tweede vestiging De voortgaande professionalisering van Krezel en succes op de andere terreinen bracht PB Watersport de mogelijkheid een tweede vestiging in Loosdrecht te openen. De bakermat van het sloepvaren heeft hiermee een verkoopkantoor en showroom verworven in gunstig geprijsde outboardsloepen en een breed aanbod in gebruikte sloepen en motorjachten. Maar dat is niet de enige activiteit aan de Loosdrechtse dijk. Er vindt ook de verhuur plaats van onder andere Krezel’s tendersloep 483 en met de aankoop van een drietal Scandinavische schonen zijn rondvaarten over de Vecht of de Loosdrechtse plassen mogelijk gemaakt. Een belevenis op zich. De Vecht met al haar bezienswaardigheden en de Loosdrechtse plassen met een eigen Kalverstraat en Wetering. De mooiste plekken waar je normaal niet gemakkelijk kunt komen worden bekeken vanuit een ander perspectief. Op dit moment is Nostalgie Charters, een onderdeel van PB Watersport, in bezit van 3 Salon of Notarisboten en een partyboot tot 200 personen. De salonboten zijn een klassieke Petterson, een Iversen en een Forslund. Wanneer daar een tekort aan capaciteit op is kan de partyboot voor 200 personen worden ingezet. Zo is een formidabel feest te organiseren op een combinatie van een efficiënt partyschip met een drietal stijlvolle houten klassiekers als taxi. De mogelijkheden die PB Watersport hierin biedt zijn vrijwel eindeloos. Helemaal wanneer meer sloepen, kano’s en waterfietsen in het volgend seizoen ook deel gaan uitmaken van de verhuurvloot.

Voor meer informatie:
Krezel Loosdrecht
Oud Loosdrechtsedijk 113·
1231LS Oud Loosdrecht
Telefoon 06-18645055
www.krezel-loosdrecht.nl

PB Watersport
It Swee 10
8621EB Heeg
T 0515-542646
M 06-53293448
[email protected]

www.pbwatersport.nl

Facebook Comments "Startpunt voor het vinden van de juiste boot"
                         my-ip