Veelbelovend alternatief voor traditionele waslaag

Artikel - Veelbelovend alternatief voor traditionele waslaag

Unique Shine Protection
Veelbelovend alternatief voor traditionele waslaag


Sinds jaar en dag wordt voor de bescherming tegen weersinvloeden en voor een mooi glanzend uiterlijk van boten een mengsel van paraffine en bijen- of carnaubawas gebruikt. Dit heeft wel het gewenst effect maar er kleven ook een aantal nadelen aan. Met de introductie van Unique Shine Protection kunnen deze wel eens tot het verleden gaan behoren.

Voor traditionele wax geldt dat er een keuze gemaakt moet worden tussen makkelijk te verwerken of een langdurig effect. Een vloeibaar middel vraagt bij het verwerken minder inspanning maar is ook al snel weer verdwenen. Een harde wassoort vraagt veel van je spierballen maar geeft als beloning een langdurige bescherming van het behandelde object. Hoe lang dat is valt in de praktijk echter tegen. Al met een maand of drie in Hollands weer moet het eigenlijk alweer overnieuw. Voor bootbezitters die liever varen dan poetsen geen ideale situatie.

Unique Shine Protection is van een geheel andere orde dan traditionele wax. Er wordt met dit middel geen laag opgebracht. Gelcoat of een geschilderd oppervlak wordt ermee geïmpregneerd. Van een laagopbouw waar vet en vuil aan blijft hangen is dan ook geen sprake. Unique Shine is waterdun en laat zich revolutionair gemakkelijk verwerken. Aanbrengen met een spuitflacon en afdrogen met een schone doek is voldoende voor een langdurige bescherming en een fraaie glans.

Het hoofdbestanddeel van Unique Shine is monomolculair silicium. Dit zeer fijne bestanddeel vult de pori├źn van de gelcoat of andere coating uit en laat een volledig glad oppervlak achter waar vuil, vet en water geen vat meer op hebben. Nu is niets voor eeuwig dus ook deze behandeling heeft op den duur onderhoud nodig. Maar in plaats van een moeizame poetsbeurt wordt dit onderhoud zonder extra inspanning mooi meegenomen door Unique Shine Shampoo te gebruiken. Aan deze zeep is monomoleculair silicium toegevoegd waarmee de originele glans en bescherming behouden blijft.

Unique Shine Protection is geen cleaner of anderszins schurende reiniger. Wanneer de boot verweerd of sterk vervuild is, zal eenzelfde voorbehandeling nodig zijn als bij traditionele poetssystemen. Afhankelijk van de staat waar de boot in verkeert, kan eerst met fijn waterproof schuurpapier een minimaal laagje worden afgenomen wat weer op glans wordt gebracht met eerst een grove en daarna steeds fijnere cleaners. Veel werk maar ook een totaal verschoten kleur is hiermee weer te herstellen. Het grote probleem tot nu toe was echter om het zo te houden. Een romp die in het water ligt laat zich niet zo makkelijk regelmatig poetsen, als je daar al zin in hebt. Met Unique Shine Protection is dat echter geen probleem meer. Het middel werkt als een clearcoat waarmee verkleuring geen kans meer krijgt. Het bijhouden met Unique Shine Shampoo is vervolgens exact net zoveel werk als een doorsnee schoonmaakbeurtje wat met wat voetstappen aan dek toch al moest gebeuren.

Unique Shine Protection is niet alleen op boten toepasbaar maar ook op caravans, gebouwen of helikopters en andere vliegtuigen. Het is veilig te gebruiken op ieder wasbaar oppervlak. Van enige milieubelasting is geen sprake. Sterker nog, Unique Shine is drinkbaar. Het hoofdbestanddeel wordt ook in homeopathische middelen toegepast maar dan tegen gewrichtsklachten. Die zullen echter, gelet op de makkelijke verwerking van Unique Shine, niet zo snel meer voorkomen.

Voor meer informatie:
Unique Shine Protecton
Laarakkerweg 10
5061 JR Oisterwijk
T: 013 544 44 43
F: 013 543 81 48
www.uniqueshine.nl
E: [email protected]
Standnummer METS Amsterdam: 11-031

Facebook Comments "Veelbelovend alternatief voor traditionele waslaag"
                         my-ip