Oud Huyzer 700 Cabin; smaakvol, stoer en luxe

Artikel - Oud Huyzer 700 Cabin; smaakvol, stoer en luxe

De Oud Huyzer 700 flirt met de luxe sportboten


Op de Hiswa presenteerde Boat Import Holland een nieuw model van de Oud Huyzer. Namelijk de 700, die zo nieuw is, dat het nog spannend werd of hij wel tijdig vanuit de fabriek in de RAI in Amsterdam aanwezig kon zijn. Maar op de laatste dag voor de opening, kon Leo Staat van Boat Import Holland een zucht van verlichting slaken. De nieuwe Oud Huyzer 700 Cabin stond te prijken op de Hiswa.

Twee jaar ontwikkeling gingen er aan vooraf, alvorens de nieuwe Oud Huyzer 700 in productie ging. Met trots neemt Leo Staat ons mee naar Nauta Maritiem in Zoeterwoude-Rijndijk, waar dit nieuwe model gereed staat voor aflevering. Al van afstand valt het oog op de smaakvolle kleurencombinatie van de zwarte romp en het roomkleurige interieur. Ook valt direct het oog op de stoerheid van de 700. Van afstand heb je al snel door dat het hier om een bijzondere sloep gaat. Robuust, royaal in omvang en met veel comfort en luxe. Een boot die het etiket ‘sloep’ op veel fronten achter zich laat en veel meer de uitstraling aanneemt van een luxe riante sportboot. Een boot met flair, met power. Eigenlijk zijn alle synoniemen wel van toepassing. Zo heeft hij naast de luxe comfortabele bestuurdersstoel een duozit. Iets wat je in een sloep niet snel zult tegenkomen. Het voorste deel van de bestuurdersstoel is ook opklapbaar, waardoor de bestuurder er voor kan kiezen om tijdens het varen te blijven staan en vanachter een windscherm overzicht te houden over het water.

Het grootste model
Tot nu toe was de Oud Huyzer 620 het grootste model binnen de range. Daar is met de komst van de 700 verandering in gekomen. Maar de 700 is niet alleen groot en ruim, maar vooral stoer en comfortabel. In zijn uitstraling, maar zeker ook in zijn interieurontwerp, flirt de 700 met de luxe sportboten. Met zijn lengte van 7 meter en zijn breedte van 2.60 meter is hij voorzien van een ruime cabine. Een cabine die met haar afmeting van 2 meter voldoende groot is om twee personen comfortabel te laten slapen. In de cabine is nog een chemisch toilet. Optioneel kan tussen de rondzit een zonnedek worden aangebracht, zodat daar eventueel de kinderen, familieleden of vrienden kunnen slapen. Het maakt de boot tot een prachtige weekender voor het hele gezin. Een sloep waar langere tochten mee te maken zijn, maar waar je met z’n tweetjes ook een zee van ruimte in hebt. Die veelzijdigheid maakt de 700 bij een grote uiteenlopende groep watersportliefhebbers zeer populair.

Cockpit
De cockpit is ruim te noemen en voorzien van 2 zeer luxe stoelen. Voor in de boot een riante rondzit waar men gezellig kan vertoeven. Optioneel zijn ook het in RVS uitgevoerde luxe kooktoestel en de wasbak. Ook kan een koelkast worden toegevoegd, waardoor men zo lang onderweg kan blijven als men zelf wil. Ook de vormgeving van de romp kreeg extra aandacht. De romp helt aan de bovenzijde ietwat naar buiten, waardoor een komvorm ontstaat. Door geen kabelaring te gebruiken maar een RVS stootrand toe te passen, krijgt hij nog meer stoerheid. Deze past beter bij de stoere uitstraling. De zwemtrap aan de achterkant is geïntegreerd in de achtersteven. Deze is daardoor fraai en onzichtbaar weggewerkt, terwijl het RVS en hout best gezien mogen worden. Een achterdeel is wegklapbaar, waardoor een achteruitstap wordt gecreëerd. De afwerking is van een hoog niveau. Met brede teakhouten randen oogt hij stoer. Verder is door de hele sloep heen veel bergruimte. Zowel achter en onder de stoelen. Het interieur is ruim genoeg voor acht personen. Optioneel zijn zaken als een koelkast, kookplaat, wasbak in RVS. Toevoegingen die hem juist erg geschikt maken om meerdere dagen op het water te verblijven.

Buitenboordmotor
Deze 700 kan worden uitgerust met een zuinige viertakt buitenboordmotor ( v.a. 25 pk ) die slechts enkele liters per uur gebruikt, wat met de huidige brandstofprijzen ideaal is. Met een maximaal vermogen van 150 PK biedt deze boot de mogelijkheid om te waterskiën of voor andere watersportactiviteiten in te zetten. Ook met een 25 PK motor vaart deze boot als een echte Oud Huyzer en brengt hij zijn gebruikers veilig en comfortabel naar hun bestemming. Voordeel is wel dat de 700 vaarklaar – voorzien van een 25 PK benzinemotor, nog steeds onder de Euro. 30.000,- blijft en dat is voor een dergelijke stoere luxe sloep absoluut een aantrekkelijke prijs. De boot mag zonder vaarbewijs worden bestuurd. Voor degenen die graag keuze mogelijkheden hebben in de motorinhoud. In de 700 is elke motorinhoud tot maximaal 150 PK toepasbaar. Leo Staat: “Met deze 700 brengen we echt iets anders. Een retro design, modern maar met een knipoog naar de klassiekers. Begrijpelijk dat veel watersportliefhebbers zich zullen her kennen in de uitstraling van de sloep. Iedereen die hem ziet, die zegt ‘wauw’, wat groot, want ruim, wat fantastische mogelijkheden. Iedereen herkent zich in deze sloep en hij geeft ook in vulling aan welke watersportwens. Van snel varen tot genieten met familie en vrienden. Langere tochten het kan allemaal! Met deze Oud Huyzer 700 blijft er echt weinig meer te wensen over op het water”.

Standaard accessoires:
Navigatieverlichting, stuursysteem, diverse opbergvakken, zwemtrap, kikkers, stuurwiel, sleepoog, kussenset, monokabelbesturing, toilet, rondzit, lenspomp zelflozend.

Specificaties:
Lengte: 7,00 meter,
Breedte: 2,60 meter,
Gewicht: 1200 kg,
Motorvermogen: 25 tot maximaal 150 PK.

Dit model is exclusief verkrijgbaar bij de volgende dealers:
Nauta Maritiem,
Hoge Rijndijk 213,
2382 AL Zoeterwoude-Rijndijk,
Tel 071-5892606,
www.nautamaritiem.nl

Lima Watersport,
Gedempte Haven 10,
5141 JW Waalwijk,
Tel 0416-335709,
www.lima-watersport.nl

Facebook Comments "Oud Huyzer 700 Cabin; smaakvol, stoer en luxe"
                         my-ip