Oud Huyzer 472 Trendy; stoer en eigenwijs.

Artikel - Oud Huyzer 472 Trendy; stoer en eigenwijs.

Een sloep waarin mensen hun karakter herkennen.


Op een avond nam Leo Staat van Boat Import Holland een blanco tekenpapier en begon te schetsen. “Er zijn zoveel sloepen, maar sorry, het is allemaal een beetje van hetzelfde!” dacht hij. Met het gevoel dat het ook anders kan, ontwierp hij de Oud Huyzer 472. Een sloep die klein is in zijn formaat, maar inhoudelijk veel ruimte biedt. Maar die vooral stoer en eigenwijs is.

“Het klinkt te simpel voor woorden”, bekent Staat: “Maar de beste ontwikkelingen en ontwerpen zijn vaak de eenvoudigste. De kracht van een ontwerp zit hem niet in de complexiteit, maar in de eenvoud. Mensen dienen zich er in te herkennen. Mensen zijn individuen en willen wat anders dan een ander heeft. Dat was het uitgangspunt, waarmee ik die avond aan de slag ging.” De verkoopresultaten bewijzen nu dat Staat daar in is geslaagd. Want de Oud Huyzer 472 is bij een breed publiek populair.

Geen eenheidsworst
“Mensen willen niet behoren tot een grijze massa. Ze willen zich onderscheiden. Met de Oud Huyzer 472 doen ze dat. “Tijdens het ontwerpen heb ik me de vraag gesteld, wat de moderne watersporter wenst? Daar heb ik vervolgens mijn eigen sausje overheen gegooid. Ik wilde een trendy boot ontwerpen. Een boot die in zijn afmetingen compact is, maar over veel binnenruimte beschikt. Hoe creëer je die? Door efficiënt met de ruimte om te gaan. Om die reden heb ik gekozen voor een buitenboord motor, waardoor in het interieur ruimte wordt gewonnen. Door aan de voorzijde van de stuurconsole nog een extra stoel te plaatsen, waardoor extra zitruimte wordt gecreëerd. Door een royale halfronde voorbank te ontwerpen die plaats biedt aan liefst 6 personen.”

Trendy uitstraling
In zijn uitstraling moest het een trendy boot zijn, waar mensen zich in herkennen en prettig bij voelen. De kleurkeuze; de inrichting en het materiaalgebruik zijn daar op aangepast. Al zijn deze altijd aan te passen aan de persoonlijke wensen. Dat geldt vooral voor de kleurkeuze van de stoffering. Waar het merk Oud Huyzer van huis uit al de naam meedraagt van een fraai afgewerkte sloep in de bovenklasse, is deze 472 een sloep waar je niet omheen kunt. Die je oog vangt en niet meer loslaat. Robuust, stoer, maar toch compact en daarmee voor een breed publiek toegankelijk. Van de prijsbewuste watersporter tot de familieman en vrouw, tot degene die graag met vrienden samen een feestje bouwt op het water. Tot de liefhebber die houdt van een degelijke sloep, fraai van uitstraling en luxe afgewerkt. Al die watersportliefhebbers herkennen zich in deze 472, die in december van 2011 werd geïntroduceerd en nu al een groot succes blijkt.

Stevig en stoer
De romp van de 472 is gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit polyester. “Hier klop maar eens tegen de romp, dan hoor je aan het geluid hoe stevig en stoer het materiaal is", zegt Leo Staat. De doffe klanken geven aan dat het met de plaatdikte en het isolatiepakket goed zit. De vorm is robuust, rond en voorzien van een stoere stompe neus. Rondom afgewerkt met een rubber stootrand, die is meegenomen in de kleur van de boot. De railing is uitgevoerd in RVS evenals alle andere rand afwerkingen en handgrepen. “Je ziet aan alles dat hij is gemaakt met liefde voor het oude vakmanschap”, wijst Leo Staat naar de kwaliteit. Dit is een stoere sloep gemaakt van moderne materialen, maar het karakter van het oude vakmanschap is bewaard gebleven.

Interieur
De vloer is optioneel uit te voeren in teakhout. Zowel voor als achter is voldoende zitruimte, met een extra stoel voor de bestuurder en een extra stoel aan de voorzijde van de stuurconsole. Zittend op deze stoel heb je een mooi overzicht over de omgeving en direct contact met de mensen die voor in de sloep zitten. De achterbank is een rechte bank met rugrol, waardoor het trendy karakter wordt onderstreept. Verder is hij voorzien van een houten stuurwiel met omranding. Een klein model maar gemakkelijk in de hand te houden en aansluitend bij het moderne snelle karakter van de 472. De boot wordt aangedreven door een Suzuki buitenboord motor, maar hier kan men ook voor elk ander type kiezen, wanneer het maar rond de 15 PK blijft. Maar met een 9,9 PK kan men in alle omstandigheden perfect uit te voeten. Ook alle opstapjes zijn afgewerkt met teak.

Veel bergruimte
De Oud Huyzer 472 kent veel bergruimte. Opbergruimte die men nooit te veel heeft. Ook al gaat men een dagje het water op, het is altijd handig om spullen mee te kunnen nemen. Die bergruimte is er onder andere onder de voorbank, maar ook onder de achterbank en onder de extra stoel van de stuurconsole. Omdat de motor compleet achter de boot hangt heeft U zoveel binnenruimte dat het lijkt alsof U in een boot zit van bijna 6 meter! Want hierdoor wordt de binnenruimte optimaal benut. De breedte is 2,02 meter en het gewicht bedraagt 340 kg. Hij is daarmee licht in gewicht en ook zuinig in zijn energieverbruik.

Populaire klasse
De vraag aan Leo Staat is, waarom hij koos voor een afmeting van rond de 5 meter? “Dat is een klasse die erg populair is en voor veel doelgroepen handig in het gebruik is. Van familie tot vriendengroep, tot stelletjes die samen graag willen genieten van de watersport. Met zijn tweeën heeft men natuurlijk zeeën van ruimte in de 472. Men kan ook het voorste gedeelte van de boot dichtleggen, waardoor een royaal zonnebed van 2 meter ontstaat.

Stoer en eigenwijs
Stoer en eigenwijs mag hij genoemd worden. “Deze Oud Huyzer 472 moest zich onderscheiden van anders. Ik denk dat dit goed gelukt is. Onderscheiden door zijn model; door in te spelen op de wensen gebruiker, maar ook door zijn kwaliteit. Want uitgezonderd de romp, wordt alles in Nederland gemaakt. Dat zie je o.a. aan de kussens die extra dik zijn, waarmee wordt tegemoet gekomen aan de wensen van de watersportliefhebbers. Bijzonder is ook nog de ruimte onder de stoel voor de console. Deze ruimte is ideaal te gebruiken om een elektromotor te plaatsen. Als hybride sloep krijgt hij natuurlijk nog meer uitstraling en is hij nog zuiniger.

Standaard accessoires:
Tot de standaard uitrusting behoren: diverse opbergvakken, zwemtrap, luxe zit- en rugkussenset, rondzit, stuurconsole, lenspomp, zelflozende boot. Verlichting, Optioneel zijn o.a. sleepoog, vlaggenstokhouder, zonnedek, afdekzeil, teakhouten vloer.

Specificaties:
Lengte: 4.72 meter,
Breedte: 2.02 meter,
Diepgang: 0.45 meter,
Doorvaarhoogte: 0.9 meter,
Max. aantal personen: 8,
Max. Motorvermogen: 15,
Certificering: C.

Voor dealerinformatie van Boat Import Holland zie: www.boatimportholland.nl of mail: [email protected] of stuur een fax naar 0341-552681.

Facebook Comments "Oud Huyzer 472 Trendy; stoer en eigenwijs."
                         my-ip