Lago Amore 530, van instapmodel tot familiesloep

Artikel - Lago Amore 530, van instapmodel tot familiesloep

Lago Amore 530 opent een wereld van genieten


Lago Amore, het is niet alleen die amoureuze Italiaanse naam die zo sterk tot de verbeelding spreekt. Na een kennismaking met de range van Lago Amore modellen, blijft men zich aangetrokken voelen. Lago Amore opent een wereld van genieten. Een bezoek aan AVR Watersport in Waddinxveen is dan ook een absolute aanrader.

Bij de eerste kennismaking met de boot staat deze nog op de trailer en moeten we wat wennen aan de rompvorm maar eenmaal te water ontpopt zich een alleraardigst scheepje waar een stel passanten in de haven direct alle info over willen weten. Dat beloofd iets goeds voor de commerciële mogelijkheden die de boot in zich heeft.

Een bezoek aan AVR Watersport in Waddinxveen. Daar opent zich de wereld van Lago Amore. Daar worden wij hartelijk ontvangen door Arjan van Rijn, die in november 2003 dit watersportcenter startte. AVR Watersport is een snelgroeiend bedrijf, dat is gespecialiseerd in de in- en verkoop van boten en motoren. Zij verrichten ook alle onderhoud en reparaties aan zowel motoren als boten. Bij AVR Watersport koopt men een boot, volledig naar eigen smaak en wenst. Eigenaar Arjan van Rijn: “Wij krijgen al onze boten zonder optie binnen en bouwen deze af volgens de wensen van de klant. Niet alleen de standaard opties, maar ook speciale wensen. Denk maar eens aan de 11 verschillende soorten vloeren of de tafels die in veel verschillende materialen en vormen leverbaar zijn.” Nog voor wij het pand aan de Coenecoop betreden zien wij dat de kwaliteiten van o.a. de Lago Amore niet verborgen zijn gebleven. Buiten langs de rand van de straat staan de trailers vol nieuwe boten. Net aangeleverd of klaar voor aflevering. Het is voorjaar en dan ontwaakt de ware watersportliefhebber. Dus is het ook voor ons tijd om kennis te maken met de nieuwste telg binnen de Lago Amore range: de Lago Amore 530 Lounge.

Lago Amore
Lago Amore is een eigen importlijn van AVR Watersport. Het bijzondere aan de Lago Amore lijn is dat alle 17 modellen verschillend zijn. Geen uitvergroting van een voorgaand model, maar volledig ontwikkeld met een eigen identiteit. Dat maakt dat aan iedere wens van de sloepenliefhebber wordt voldaan. Tussen de kleinste, de 3,60 meter en de grootste, de 7,80 meter, presenteert AVR nu de 5,30 meter, in de populaire middenklasse. Een spitsgatter met de motor in de bun. De boten worden bij AVR in Waddinxveen volledig afgebouwd met accessoires en appendages naar wens van de koper. Tijdens de bouw van de boten is intensief contact met de werf, waardoor ook tijdens de bouw nog speciale wensen worden ingevuld en meegenomen. Deze flexibiliteit wordt alleen maar vergroot, omdat het afbouwen in Nederland gebeurt. De 530 is een sloep waarvan Arjan van Rijn ons nog voor onze eerste kennismaking weet te vertellen: “Dit is een sloep die veel kwaliteiten heeft voor weinig geld. Want voor een bedrag rond de € 10.000,- kun je al een hele complete boot hebben. Die kwalitatief hoogwaardig is, die voldoende ruimte biedt en die zich ook een stabiele partner toont op het water.”

Zelflozende sloep
De Lago Amore blijkt bij onze verkenningstocht een prachtige zelflozende sloep, die met zijn afmetingen 5,30 meter bij een breedte van 2 meter, niet alleen het ideale instapmodel voor de beginnende watersportliefhebber, maar hij biedt ook voldoende ruimte aan een gezin of vriendenkring. De romp is uitgevoerd in zwart polyester, maar die kleur kan verschillen. Door zijn combinatie kleur van zwart en een roomwit interieur oogt hij ook zeer luxe. De afwerking van de railing is uitgevoerd in RVS. Verder wordt de Lago Amore 530 gekenmerkt door een stuurconsole met luxe RVS-stuurwiel met spaken. De stoere romp wordt omgeven door een brede kabelaring. Zoals in het interieur de totale afwerking op een hoog niveau is. Dikke kussens die een aangenaam zitcomfort garanderen. De rondzit voorin is dicht te leggen als zonnedek. Ook achter in de sloep nog voldoende zitruimte. Ook is in de boot ruimte gelaten om een toilet te plaatsen. Omdat men altijd wel graag enige spullen meeneemt, zijn in de Lago Amore diverse opbergvakken onder de banken. De prijs beneden de € 10.000,- maakt hem absoluut nog meer interessant voor een breed publiek. Van starter tot familieboot.

Ontwerp
Bij het ontwerp van de Lago Amore is bijzonder veel aandacht geschonken aan het zitcomfort en aan de veiligheid. Door de bijzondere diepe zit, is men verzekerd van een hoge rugleuning die zorgt voor een optimaal prettige zitbank, zodat men ook bij lange ritten niet vermoeid raakt. Maar het maakte het varen met kinderen ook extra veilig. Ongewenst voorover tuimelen in het water is onmogelijk. Dat gevoel van veiligheid is zeker voor ouders, die hun kinderen graag op jonge leeftijd wensen kennis te laten maken met de watersport zeer aangenaam en geeft een gevoel van rust. Een gevoel van optimale veiligheid.

Motor
Een andere prettige factor is de rust die de boot uitstraalt. Omdat de motor in de bun is geplaatst, komt er nauwelijks motorgeluid naar buiten. Waardoor men nog meer kan genieten van de rust en de ontspanning op het water. De Lago Amore wordt uitgerust met een nieuwe 9.9 PK Suzuki of Nimarine 4 takt motor, voorzien van een elektrische starter. Het is vooral een zeer zuinige en sterke 4 takt motor. Die zeer zuinig is in het in gebruik. De 2 cilinders lopen zeer vloeiend en rustig, terwijl dat beetje geluid dat ze maken verstomt in de bun. Er kan een motor geplaatst worden tot een maximaal vermogen van 25 pk.

Standaard accessoires
Standaard voorzien van: kussenset, zonnedek, kabelaring, 4 opbergvakken, zelflozende kuip, RVS-kikkers, RVS-rugreling, stuurconsole, zwemplateau, motor in bun, toilet. Leverbaar in de kleuren: blauw / beige, zwart / beige, wit / wit, zwart / grijs, zwart / zwart.

. Technische gegevens:
Lengte: 5,20 meter,
Breedte: 2,05 meter,
Gewicht: 540 kg,
Diepgang: 0,40 meter,
Aantal personen: 8,
Eigen gewicht: 400 kg,
Motor: 9.9
Maximaal vermogen 25 pk,
Categorie: C.

Voor verdere informatie:
AVR Watersport, Coenecoop 139, 2741 PJ Waddinxveen, tel: 0182.392.403. Mobiel: 06.514.55.961. E-mail: [email protected] Internet; www.avrwatersport.nl

Facebook Comments "Lago Amore 530, van instapmodel tot familiesloep"
                         my-ip