Noord-Nederlands watersportplezier

Artikel - Noord-Nederlands watersportplezier

Op de grens tussen zeegaande jachten vanuit Harlingen en de kleinere pleziervaart op de Friese oude venen e.v. is hoofdstad Leeuwarden gesitueerd. Als watersportbedrijf dien je dan van veel markten thuis te zijn. Hemrik Marine vult dit in met een megavestiging vol faciliteiten gericht op alle verschijningsvormen van watersportplezier.

In 2008 startte de onderneming met schiphuizen en een showroom waarin een aantal dealerschappen de verkoop van nieuwe boten doet met daarnaast een portefeuille schepen in bemiddeling. In 2010 is daar het belendende pand bijgekomen en zijn een watersportshop, DHZ loodsen en stallingruimte het aanbod komen versterken.

Service
Bij Hemrik Marine kun je voor alle facetten die met pleziervaren van doen hebben terecht. Er is een brandstofstation waar onbemand met PIN wordt afgerekend. De vuilwatertank kan ook hier worden geledigd. Voor onderdelen of accessoires loop je de watersportshop in. Is er panne, dan staat een monteur gereed de oorzaak van de storing op te sporen. Voor dringende zaken is er een hellingbaan waar schepen tot 25T mee uit het water en in de loods gereden kunnen worden. Aldaar kun je kiezen tussen zelf doen of uitbesteden. Op dat zelf doen zijn een drietal loodsen ingericht met een eigen ingang cq alarmsysteem. Ook buiten kantoor-tijden en in het weekend kan er aan de eigen boot gewerkt worden. Er is krachtstroom en een pers-luchtaansluiting voorhanden. De loodsen zijn geheel van elkaar gescheiden zodat iemand met een slijptol een aflakkende buurman niet in de weg zit. Schepen tot 20M passen erin.

Schiphuizen
Is de boot eenmaal strak en netjes, dan wil je dat graag zo houden en wel met een minimale inspanning. Een schiphuis is daar de oplossing voor. Hemrik Marine biedt met twee geïnundeerde loodsen onderdak aan een kleine 100 boten. Alle ligplaatsen zijn voorzien van water en elektriciteit. Op de wallenkant van deze indoor haven zijn keurig verzorgde toiletten en douches te vinden. Voor de veiligheid en tegen diefstal is er cameratoezicht. Parkeren kun je vlakbij de ingang van het schiphuis. De prijs voor een overdekte ligplaats laat zich vergelijken met een plaats in de open lucht. Reken je de besparing op het onderhoud mee, dan pakt een plek in het schiphuis al snel voordeliger uit. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Het vaargebied strekt zich uit naar Harlingen aan de Waddenzee of richting de Alde Feanen van Earnewald voor een tocht over de Friese meren. Leeuwarden zelf biedt het vermaak van een grote stad.

Nieuwe boten
Hemrik Marine heeft het dealerschap van een aantal aansprekende grootheden in de botenbouw. Sportboten met Amerikaanse spierballen of als superstrak Oostenrijks design. Consoleboten, sloepen met een diesel of buitenboord. Suzumar RIB's voor een aantrekkelijke boot+motor combinatie . Ook zeilers en kayakkers komen aan bod.

Frauscher
Een Oostenrijkse werf die sinds 1927 vooral mooie boten maakt. Gendarmerie- en douaneboten naast O jollen, H-boats en andere zeilende legendes. Frauscher gaat volop met de tijd mee maar koestert ook het verleden. De modellen van vandaag lopen dan ook uiteen van een puur klassieke st Tropez als Riva killer tot een strak en recht vormgegeven Lido die associaties met een James Bondfilm oproept.

Four Winns
Volbloed sportboten met een dikke inboard voor aansprekende prestaties. Four Winns maakt sinds de zeventiger jaren een brede range speedboten en cruisers. Er is te kiezen uit ca. 25 modellen. Opvallend is de Stable V romp van Four Winns. Er zijn eigenlijk drie drijflichamen die samen ��n romp vormen. Dit vergroot de laterale stabiliteit flink en geeft in de lay out van de cockpit een zee aan ruimte. Bowriders komen er ook beter vanaf met een veel bredere boegsectie.

Dragon Marine
Zeilen, windsurfen en kayakken is de kern van dit dealerschap. De optimist als de jeugdboot maar ook de nieuwe BIC open als eenheids-klasse in sp� is nader te bekijken in de showroom van Hemrik Marine. Ook een tiental kayak modellen hebben een plaats gevonden naast de serie aluminium visboten.

Suzuki
Het huismerk in buitenboordmotoren. Met een modellenlijn van 2,5 tot 300PK is er voor alle boten een geschikte motorisering beschikbaar. Service en reparatie vinden in eigen huis plaats. Maar ook andere merken zijn welkom.

De meest complete watersportshop van Noord-Nederland
Voor kleding, bootaccessoires en onderdelen is een 700m2 grote winkel ingericht. Hemrik Marine, de grootste watersportshop van Noord-Nederland, is gevestigd op de Hemrik in Leeuwarden .Hemrik Marine biedt u alles op watersportgebied,waaronder onderhoudsartikelen, scheepsaccessoires en (zeil)kleding. Het watersportbedrijf is erop gericht watersporters te voorzien van alle artikelen om de kwaliteit van hun boot te behouden en te vergroten, zodat klanten hier zo lang mogelijk van kunnen genieten.

Watersportproducten van A tot Z
De technische kennis van dit bedrijf is enorm. 'Geen boot is gelijk' vertelt Marinus Stuiver bedrijfsleider van Hemrik Marine shop. �Niks is standaard.� Daarom is kennis van de watersport van groot belang om deskundig advies te kunnen geven. De 700m2 grote winkel biedt een scala aan onderdelen. U vindt hier van A tot Z alles op watersportgebied. Zo is Hemrik Marine gespecialiseerd in sanitair, koelkasten, kooktoestellen en toiletten. Ook kunt u bij Hemrik Marine terecht voor steigertoebehoren, zwemvesten, RVS, hang en sluitwerk en verf en onderhoud. Daarnaast beschikt de winkel over nautische cadeauartikelen en kussens en is er een speciale kledingafdeling met merken als Gaastra, Resq, en Marine pool. Het merk Gaastra pro is met name zeer populair.

Prijs-kwaliteit verhouding
De watersportwinkel beschikt over een goede prijskwaliteit verhouding. 'Wij werken ook veel samen met andere watersportbedrijven' merkt Marinus op. Zo is het mogelijk om in op de Hemrik Marine met een eigen technische inbouwdienst uw aankopen, zoals een marifoon of dieselkachel, in te laten bouwen. Advies van klanten over de winkel wordt ook enorm op prijs gesteld. Met name advies over de inrichting van de winkel wordt meegenomen. Tot slot is Hemrik Marine de watersportliefhebber ook binnenkort online van dienst. De webwinkel is een handige shop die binnenkort een nieuw grafisch jasje krijgt� aldus Marinus. Kortom, Hemrik Marine is erg veelzijdig!

Sloepenverhuur
Heb je geen boot voorhanden maar wil je toch eens de omgeving verkennen dan kan dat in een huursloep van Hemrik Marine. Een aantal stoere sloepen met een inboard diesel liggen daartoe paraat in het botenhuis. Een dag kost € 150,- maar een halve kan ook. Reserveren is wel gewenst.

Hemrik Marine biedt met het nieuwe en uitgebreide onderkomen een megacentrum voor de watersport. Een adres waar je voor zo�n beetje alles terecht kunt wat met boten te maken heeft. Centraal staan netheid en een dienstverlening die klopt. Zo strak als de buitenkant van de loodsen oogt is de organisatie ook. Alles is daarbij ruim opgezet zodat een tentoongestelde boot ook echt tot zijn recht komt. Schuin tegenover Hemrik is de jachthaven van Leeuwarden met 700 ligplaatsen en evenzoveel potenti�le klanten. Geen gekke locatie dus maar een aanwinst voor watersportend Noord Nederland.

Voor meer informatie:
Hemrik Marine BV
Junokade 2
8938AC Leeuwarden

T (+31) 058 288 00 07
M (+31) 06 29 59 49 99
E [email protected]
I www.hemrikmarine.nl

Facebook Comments "Noord-Nederlands watersportplezier"
                         my-ip