Een (h)echt familiebedrijf

Artikel - Een (h)echt familiebedrijf

Watersport Giethoorn Een (h)echt familiebedrijf


Met de opening van een nieuwe verkooplocatie maakt Watersport Giethoorn een voortvarende ontwikkeling door. Aan de Nering, vlakbij het kanaal Beukers Steenwijk en de doorgaande weg langs Giethoorn is een nieuwe, sfeervolle showroom verrezen waar de collectie nieuwe sloepen, motoren en accessoires van Watersport Giethoorn volop tot hun recht komen.

Een prachtig natuurgebied
Samen met de vestiging in het nabijgelegen Wanneperveen wordt met verkoop, stalling en onderhoud een complete service geboden. Aan de Belterwiede in Wanneperveen biedt een kraan, werkplaats, magazijn en een presentatie van de gebruikte boten alle mogelijkheden daartoe. Met name de watersport ter plaatse wordt goed bediend. Midden in een prachtig natuurgebied waar een stelsel van ondiepe sloten de verschillende Wiedes met elkaar verbinden is er veel ervaring met elektrisch varen. Giethoorn heeft een rijk verleden. Het dorp vindt zijn oorsprong in het afgraven van veen. Hierdoor ontstonden er plassen en meren. Om de turf te vervoeren kwamen er vaarten en sloten. In plaats van wegen en paden zijn er in Giethoorn dan ook enkel grachten en sloten. Ook vandaag nog vindt vervoer voornamelijk over het water plaats. De inwoners doen zo hun boodschappen en de rondvaart vervoert nu toeristen in plaats van turf. Giethoorn wordt daarom ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. In de vorige eeuw was de blauwe walm en knetterende herrie van de vele stalen huurbootjes met een eerste generatie buitenboord in de hoofdgracht minstens zo legendarisch. Omdat deze “welvaart” nu niet echt paste bij het historische karakter van Giethoorn was deze gemeente er als één van de eerste bij om elektrisch varen te stimuleren. De herrieschoppende benzinemotoren van de verhuurvloot werden in rap tempo vervangen door geluidloze elektromotoren.

Elektrisch varen en meer
Bij Watersport Giethoorn vind je een uitgebreide collectie elektromotoren, accu’s en accessoires om iedere boot geschikt te maken voor een omgeving waar rust geboden is. Haswing is daar een toonaangevende naam in samen met Suzuki als dealerschap in verbrandingsmotoren. Beide aandrijvingen vinden hun weg naar een breed aanbod in Wiedesloepen, -tenders en -sportboten, Suzumar en Nimarine opblaasboten en Cleversloepen in het luxe segment van de markt in outboard-, inboard en bun sloepen.

Wiedesloepen
Een eigen importlijn waar veel boot voor een scherpe prijs bij voorop staat. In plaats van één model te vergroten of verkleinen hebben de verschillende modellen een eigen voorkomen. Het idee hierachter is dat met veel verschillende verschijningsvormen van de sloep, iedere wens van sloepvaarders kan worden ingevuld. Het kleinste exemplaar is een sloep van 3.90m met een aangehangen motor, een bijna hartvormige spiegel en een stoere kabelaring rondom is het een aangenaam compact exemplaar. Waar de kleinste modellen ook vissers zullen aanspreken begint het echte sloepenwerk bij de grotere modellen. Met voor en achter een rondzit, een console met stuurwiel, een ankerkluisje op het voordek en meer opbergruimte onder de banken bieden deze boten het comfort en de mogelijkheden om met het familie, vrienden, etc. een dagje te genieten van wat sloepvaren leuk maakt. In de populaire maten vanaf 4,50m vaar je voor een aantrekkelijke prijs een luxe sloep. De vrij hoge rompvorm geeft een comfortabele diepe zit. De rondzit voorin is daarnaast ook als zonnebed om te bouwen. Tussen de voor- en achterbanken is aan weerszijden een opstapje voor de betere ergonomie. Sturen gaat met een wiel op een console met voldoende ruimte voor de inbouw van navigatie- of andere motorinstrumenten. De Retro 550 is een tendersloep. Met een outboard in een bun biedt deze samenstelling het comfort van een sloep maar met een breed achterschip is de boot tot hogere snelheden in staat. Daarbij zorgt die breedte achterin voor meer zit- en bergruimte achter het stuurwiel. Ook in een variant met een diesel is voorzien. Het maakt van de uitgebreide modellenreeks een keuze waar inderdaad iedereen een boot kan vinden die het best bij het gewenste vaargebied en vaargedrag past.

Clever sloepen
Deze sloepen zijn zowel voor een binnenboord diesel als voor buitenboord 4-takt motor en motor in bun geschikt. Mooie ranke boten, voorzien van een grote U-zit voor en een 2-zits achterbank. De eventuele buitenboord motor wordt geplaatst voor het roer in een bun, de diesel inboard motor wordt geplaatst midden in het schip onder een motorkast. Maar het is ook mogelijk een elektromotor in te bouwen. De Clevers zijn standaard voorzien van kabelaring, vochtbestendige sterke kussens, veel hoogwaardig rvs beslag en een aangehangen roer met fraai gebogen helmstok. Watersport Giethoorn is de importeur van deze merknaam en heeft sinds enkele jaren de rechten in eigendom.

Suzuki
Huismerk in motoren is Suzuki. Aanverwant horen daar ook Haswing elektromotoren, Suzumar en Nimarine opblaasboten en Nimarine buitenboordmotoren bij. Deze laatstgenoemde is een budgetvriendelijke motorenlijn naast Suzuki. De Nimarine’s komen uit China. Dat is goed voor de prijs maar kan nadelig zijn voor bijvoorbeeld de verkrijgbaarheid van onderdelen. Bij Nimarine is dat niet het geval. Met de ervaring rond een A-merk als Suzuki kloppen prijzen en service van Nimarine als een bus. Waar voorheen een gebruikte motor het best in een krap budget paste is het nu mogelijk een kwalitatief goede motor nieuw aan te schaffen.

Accessoires
Om iedere boot goed aan te kleden en uit te rusten is er in de nieuwe showroom een uitgebreide afdeling met watersportaccessoires. Alle gangbare artikelen en meer zijn verkrijgbaar. Er is veel aandacht voor veiligheid zoals sloten en reddingvesten, alle slijtdelen voor boottrailers en een grote collectie kleding en schoeisel van o.a. Mistral.

Familiebedrijf
Watersport Giethoorn is een echt familiebedrijf, ook opa en oma werken volop mee in de onderneming naast initiatiefnemers Hans en Paula met dochters Silina en Sharon. Martijn, Tony en monteur Christiaan maken het familieteam compleet. Hiermee ontstaat een gezellig en sfeervol bedrijf waar de klant centraal staat. Er vindt geen lopende bandwerk plaats maar iedere geïnteresseerde in de boten van Watersport Giethoorn krijgt de tijd en aandacht die nodig is om een keuze/aflevering te maken die aansluit op de wensen en vaargedrag van de klant. Illustrerend is de woonkeuken die dienst doet als koffiecorner. Het maakt van de showroom meer een huiskamer dan een louter efficiënte bedrijfslocatie. Dat heeft iets met de oorsprong van Watersport Giethoorn te maken. Ooit begonnen in de achtertuin bootjes op te knappen die vervolgens aan de keukentafel werden verkocht. Zoiets geeft een unieke sfeer die in de huidige moderne bedrijfsvoering nog volop aanwezig is.

Voor meer informatie:
Watersport Giethoorn (Nieuwe Sloepen)
Nering 2 t.h.v. Beulakerweg 131
8355 DK Giethoorn

T. +31 (0) 521 - 360 550
www.watersportgiethoorn.nl
info@watersportgiethoorn.nl

Openingstijden
Ma. t/m Vrij. 09:00u - 17:00u
Za. 10:00u - 17:00u
Zo. 10:00u - 17:00u

Locatie Wanneperveen (Occasions)
Veneweg 251
7946 LV te Wanneperveen

Openingstijden
Ma. t/m Vrij. 09:00u - 17:00u
Za. 10:00u - 17:00u

Facebook Comments "Een (h)echt familiebedrijf"
                         my-ip