Specialisten in snel en trailerbaar

Artikel - Specialisten in snel en trailerbaar

Sportboatstore Specialisten in snel en trailerbaarMet een zekere eigenzinnigheid en een schat aan ervaring in de verkoop van snelle trailerbare boten tilt Sportboatstore in Hengelo het begrip service naar een hoger niveau. Het blijft niet bij de verkoop van een vaarklare sportboot of –cruiser. Met name in after sales, reparaties en onderhoud weet Sportboatstore zich op een positieve manier te onderscheiden in een competitieve markt.

Initiatiefnemer van Sportboatstore is Robert Sanders. Een man met zowel benzine in de aderen als een eigen visie op een succesvol verkooptraject. De focus ligt op trailerbare boten waar vanaf verkoop tot winterstalling een totaalpakket aan service voor wordt geboden. Niet op de standaard manier maar omringt met extra zorg en aandacht. Zo worden boten in de winterstalling niet gestapeld maar blijven op hun eigen trailer staan. Kans op krassen of andere schade is daarmee tot een absoluut minimum beperkt. Ook wordt er bij het hijsen van een boot geen risico genomen. Er is een op z’n taak berekende kraan om boten van hun trailer te halen. Improviseren met een heftruck is er niet bij. In reparatie en onderhoud zijn alle merken outboard en inboardmotoren welkom. Hiervoor is alle diagnostische apparatuur aanwezig, een ter zake kundige monteur doet de rest. Een ander specialisme is polyester en gelcoat reparaties. Zowel voor particulieren als schadeverzekeringsmaatschappijen verricht Sportboatstore dit relatief ondankbare werk. Na de uitvoering van de werkzaamheden zie je er namelijk niets meer van. Ook reparaties aan vinylbekleding kennen dit verschijnsel. Opnieuw bekleden na het oplopen van een winkelhaak hoeft lang niet altijd. Sportboatstore is in staat dit te lijmen en opnieuw in te kleuren waarbij de originele eigenschappen van het materiaal behouden blijven. Al deze werkzaamheden kunnen ook op locatie worden uitgevoerd, inclusief een halen en brengen service. Sportboatstore heeft een zeer ruim aanbod in jonge occasions voorzien van een uitgebreide garantie. Alleen boten in smetteloze staat, vanaf de trailer gebruikt zonder een jaar rond in het water te liggen komen in aanmerking. Daarnaast zijn de huismerken in de verkoop van nieuwe boten Brig en Grand ribs, Larson en Crownline sportboten en –cruisers naast Mercury, Pega of Harbeck trailers en Jobe skiaccessoires.

Brig en Grand ribs
Grand is een prestigieus merk waar veel kwaliteit en elegantie in is verwerkt. Die kwaliteit is ook terug te vinden in een constante innovatie. Grand is een Canadese werf waar een veelomvattende ervaring in de vliegtuigbouw wordt toegepast op het ontwerpen en produceren van ribs Grand heeft met meer dan 30 modellen een ruime keus. Ook zijn er verschillende accessoires beschikbaar om een Grand rib volledig te personaliseren is. Brig rubberboten worden in Oekraïne gebouwd en biedt een uiterst complete lijn opblaasboten en ribs aan: Er zijn meer dan 40 modellen verkrijgbaar. Deze opblaasbare boten zijn er in verschillende afmetingen en prijsklassen waardoor er ongetwijfeld een Brig tussenzit die naadloos op specifiek vaargedrag en –gebied aansluit. Ook biedt Brig de nodige tenders voor het pendelen tussen een geankerd jacht en het vasteland aan. Naast de ruime keus in Ribs en tenders heeft Brig ook een gevarieerde keuze aan accessoires en aanvullende uitrusting om een seriegebouwde boot toch een eigen en unieke uitstraling te geven.

Larson
Al een jaar of 95 maakt het Amerikaanse Larson snelle sportboten. Begonnen in houten kano’s en later de eerste mahonie runabouts is de werf in Little Falls Minnesota vandaag een belangrijke aanbieder in het segment van snelle polyester sportboten. Vanaf begin vijftiger jaren werd polyester het bouwmateriaal. Zeker in die tijd nog een exotisch product. Innovatie in materiaal, bouw en concept loopt dan ook als een rode draad door de lange historie van deze werf. In polyester was ineens Iedere vorm snel en gemakkelijk te produceren. De meest wulpse uitingen hiervan waren terug te zien in de ontwerpen uit die tijd. Vandaag bestaat het aanbod uit 25 modellen van 18 tot 37ft. Snelle polyester sportboten en cruisers om achter te skiën, mee te vissen of om met de familie een weekend of langer te gaan varen. De productie is hightech. Als pionier in vacuümtechniek als bouwwijze komt er eigenlijk geen mensenhand meer aan te pas. Romp en dek worden met een schuimlaag ertussen naadloos aan elkaar verbonden, volledig computer en robot gestuurd. Het resultaat van deze zogeheten VEC technologie is seriebouw zonder onderlinge verschillen. Er is geen maandagochtendmodel meer, de kwaliteit is gegarandeerd. Ieder exemplaar uit dezelfde serie weegt dan ook exact hetzelfde.

Crownline
Het Amerikaanse Crownline bestaat als werf sinds 1991 en is gevestigd in West Frankfort, Illinois. De range bestaat uit 28 modellen bowriders, deckboats, cuddy’s en cruisers van 18 tot 35ft. Optimale vaareigenschappen worden bereikt door veel aandacht te besteden aan het onderwaterschip. Volgens het stepped hull principe wordt er lucht onder de boot gebracht. Dit zorgt voor een betere acceleratie en brengt de boot eerder in plane. Daar is dan ook nog eens minder brandstof voor nodig. Daarnaast is de V-vorm ver naar achteren doorgetrokken over het kielvlak. Ook dit draagt bij aan een uitstekende koersstabiliteit. Onderdeks blinkt Crownline uit in een ongeëvenaarde luxe en een sublieme afwerking. Hoewel een volledig Amerikaans product kan het interieur zich volledig meten met de Europese smaak alhier. Ook in bouwkwaliteit ontstijgt Crownline de concurrentie en is misschien wel het beste te noemen wat de markt in snelle sportboten en -cruisers te bieden heeft.

Trailers
Het robuuste chassis van Pega trailers biedt een prima wegligging en lange levensduur. Uiteraard voldoen de trailers aan alle Europese normen en goedkeuringen. De goede kwaliteit wordt ondersteund met 2 jaar fabrieksgarantie. Door de uitstekende reputatie zijn Pega boottrailers een begrip voor zowel watersporters als professionele gebruikers. Wanneer het belangrijk is om het aangehangen gewicht te beperken zodat een normale auto het nog kan trekken levert Sportboatstore ook Harbeck aluminium trailers. Deze lichtgewicht aanhangers kunnen net het verschil maken waardoor er geen nieuwe, zwaardere auto hoeft te komen. Zowel in staal als aluminium maakt Sportboatstore ook trailers geheel op maat.

Voor meer informatie:
Sportboatstore
Loodsstraat 24
7553 ED HENGELO (ov)
Tel: 074 851 32 99 / 06 518 143 12
info@sportboatstore.nl
www.sportboatstore.nl

Facebook Comments "Specialisten in snel en trailerbaar"
                         my-ip