De royaalste in consoleboten

Artikel - De royaalste in consoleboten

Prins Watersport


De royaalste in consoleboten

Vlak aan de A28 bij Nijkerk staat prominent het onderkomen waarin Prins watersport met een king-size showroom de verkoop van een breed scala aan consoleboten, sloepen, visboten, tenders en sportboten ter hand neemt. Vernieuwing is hierin een rode draad. Er verschijnen vrijwel constant nieuwe modellen of verbeterde versies van bestaande ontwerpen. Voor een groot deel heeft Prins Watersport de productie in eigen hand. Zo kun je goede ideeën snel omzetten in een varend resultaat.

Ruim tien jaar geleden startte Rainaldo Prins en Dirk Jan Visser de handel in tweedehands boten vanuit een boerenschuur in Hoogland. Al snel kwam daar het importeren van aantrekkelijk geprijsde vis- en sportboten bij. Een doorbraak vormde de onder eigen naam in Polen gebouwde Prins consoleboten. Door ook te investeren in eigen mallen voor deze modellenserie en een intensieve kwaliteitsbewaking wordt er ook vandaag nog steeds veel boot geboden in een goede kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. Een formule die de basis heeft gelegd voor een flinke groei. Al na een paar jaar voldeed de boerenschuur niet meer en vormde een locatie aan de Nijkerkerstraat als tussenoplossing de opmaat naar het hypermoderne onderkomen nu. Op een perceel van 5000m2 aan de Sluiswachter in Nijkerk moet er toch, althans voorlopig, genoeg ruimte zijn. De showroom neemt daar 1000m van in waarin het complete assortiment in een juiste sfeer staat tentoongesteld. In de loop der tijd is het aanbod fors uitgebreid met visboten visboten, cabincruisers, sloepen, ribs, tenders en sportboten waarmee de showroom geen meter te klein is. Met de overeenkomst dat alle boten trailerbaar zijn vind je er vele verschillende soorten, maten, merken en modellen. Een totaalaanbod voor de gemotoriseerde watersporter tot pakweg 10 meter lengte.

Consoleboten
Onder de merknaam Prins worden 9 modellen tussen de 4,5m en 6,25m aangeboden. Een fris uiterlijk en prima vaareigenschappen in combinatie met een scherpe prijs vormen de basis. Vanaf 5.450, - is een prijs die snelvaren rap dichterbij brengt. Opnieuw ontworpen zijn de 500, 555 en 625 sundeck. De boten zijn breder, sneller, voorzien van meer luxe en een afwerking die geheel van deze tijd is. Het is een familie van toegankelijk vormgegeven boten die voor vele doeleinden geschikt zijn. Zonnen, vissen, achter de auto of snelvaren, multifunctioneel is een sleutelwoord in de filosofie van deze boten. Door goed te luisteren naar de wensen van de klant ontwikkelen de boten zich continue door. Een nieuwe lijn consoleboten is ontstaan met de 4 Family modellen in 475 of 550m lengte. Een iets eenvoudiger uitvoering dan een Prins maar daardoor ook scherper geprijsd. Zoals de naam al aangeeft een must-see voor een gezin met kinderen. Prins Watersport is dealer in de regio van de Beneteau Flyer series. Een serie stoere consoleboten gericht op het ruigere werk op groter water. De flyer series bestaat uit 10 modellen tussen de 5- en 8,5 meter met in de grotere modellen een volwaardige accommodatie voor vier personen op vakantie. Ook deze Benetau’s worden door buitenboordmotoren aangedreven.

Sportboten
Wanneer het hard moet gaan biedt Prins een drietal Amerikaanse sportbootmerken aan. Mariah, Regal en Azure. Mariah is daarin de sportieveling van het stel. Deze Amerikaanse werf concentreert zich op de kleinere modellen tot 25ft. Value for money zonder sprake van een haastig in elkaar gezet massaproduct. Waar Mariah de nadruk legt op compact en sportief zijn Regal en Azure de tegenhangers die zich met luxe en comfort onderscheiden. Regal is een echt familiebedrijf, opgericht in 1969. Tegenwoordig staat de tweede generatie Kuck aan het roer met de derde in de startblokken. In een dergelijke familiaire sfeer is het niet verwonderlijk dat Regal als concept, ontwerp en eindproduct naadloos aansluit bij wat een gezin van een sportboot verwacht. Verwar Regal echter niet met een gezapig familiebootje. Een van de wapenfeiten in de historie van de werf is de ontwikkeling van het FasTrack onderwaterschip. Hierbij worden niet alleen airvents op de kimmen toegepast maar is er sprake van een echte stepped hull door over de gehele breedte een knik toe te passen. Deze zit net achter het midden van de boot en genereert in plané een bellenbaan onder het achterste deel van het onderwaterschip. Hiermee wordt het natte oppervlak gereduceerd met hogere prestaties of een lager brandstofverbruik tot gevolg. Alle Regals zijn voorzien van deze innovatie. Dat zijn maar liefst 30 modellen met een 52ft Europees gestylde sportcoupe als top of the bill.

Sloepen
Corsiva is het sloepenhuismerk bij Prins Watersport hoewel er met de opkomst van tenders ook twee zijn bijgekomen die in deze categorie vallen. Het comfort wat de Corsiva sloepen kenmerkt is gebleven met als extra de mogelijkheid snel te varen door een een op snelheid getekend onderwaterschip en een brede spiegel. Inclusief de beide tenders zijn er 12 modellen met een prijs vanaf € 3950.-. De boten worden aangedreven door buitenboordmotoren behalve de grootste sloep, deze 6,50m is als eerste ooit uitgerust met een dieselmotor. Robuust, hufterproof en vooral groot. De nieuwe Stout 750 is geïnspireerd op de aloude reddingssloep. Zeewaardige vaareigenschappen en zeer stabiel zijn kenmerken van een dergelijk reddingsvaartuig bd. Stout voegt daar een comfortabele zitplaats voor een man of 14 aan toe. Geheel naar wens aan te kleden en verkrijgbaar met een outboard in een bun of met een inboard diesel. Ook nieuw is een serie van 12 Admiral sloepen en tenders. Een breed assortiment met een 360 sloepje als beginner en een klassieke sloep als sluitstuk. Er is al een compleet uitgerust Admiral sloepje voor € 1495.- Een motor zit daar uiteraard niet bij inbegrepen maar op dat detail na is de boot vaarklaar.

Suzuki
Licht en compact zijn kenmerken van Suzuki Outboards. Voor Prins Watersport het huismerk in buitenboordmotoren. Met een modellenlijn van 2,5 tot 300PK is er voor alle boten een geschikte motorisering beschikbaar. Door een uitstekende reputatie op te bouwen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en optimale service, heeft Suzuki haar aandeel in de markt de afgelopen jaren voortdurend weten te vergroten en mag ze zich in Nederland marktleider noemen. Door veel in vernieuwing te investeren heeft Suzuki Marine een behoorlijk aantal mijlpalen in de buitenboordmotorindustrie weten te bereiken. Zo is de nieuwste generatie Suzuki buitenboordmotoren uitgerust met het “Lean Burn Control System” voor een ongekend laag brandstofverbruik, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Naast een breed aanbod in buitenboordmotoren levert Suzuki ook een complete range rubberboten onder de namen Suzumar en Nimarine. Beide worden als A-merk in de markt gepositioneerd. Suzumar rubberboten worden uitsluitend verkocht als Boot & Motor combinatie met een Suzuki buitenboordmotor. Nimarine rubberboten kunnen daarentegen ook separaat verkocht worden. Beide merken onderscheiden zich door kwaliteit aan te bieden tegen een scherpe prijs. Met meer dan veertig keuzemogelijkheden is er altijd een Suzuki rubberboot die aan de wensen voldoet.

Werkplaats
Service en reparatie van boten en motoren vinden in eigen huis plaats. In het nieuwe onderkomen van Prins Watersport is voorzien in een riante werkplaats. Een team van gekwalificeerde monteurs kan overweg met zowel inboard benzine of diesel als aangehangen motoren van alle merken. Ook las- en polyesterwerk wordt niet uitbesteed. Als klant van Prins Watersport heb je daarmee maar één aanspreekpunt van verkoop tot reparatie met het onderhoud daartussen.

Prins Watersport is met al de boten in de showroom zowel importeur met een zestal dealers in Nederland als zelf een dealer met een eigen rayon. Iedereen is dus welkom in het Nijkerkse onderkomen, vissers, sloepvaarders, snelheidliefhebbers of toervaarders. Tussen alle mogelijkheden die Prins Watersport te bieden heeft is een betaalbare boot die bij je past snel gevonden.

Voor meer informatie:
Prins Watersport
Sluiswachter 24
Nijkerk
Tel: 033 2571950
info@prinswatersport.nl
www.prinswatersport.nl

Facebook Comments "De royaalste in consoleboten"
                         my-ip