KNMR VIERKANT ACHTER HET VAARBEWIJS!

Artikel - KNMR VIERKANT ACHTER HET VAARBEWIJS!

In ‘De Reddingsboot’, het blad van de KNMR,
las ik onder VAARTIPS het volgende.

BEWIJS DAT U KUNT VAREN MET EEN VAARBEWIJS!
Wilt u geestverwanten ontmoeten, dan kunt u naar een winterbijeenkomst van uw watersportvereniging gaan. Ook als u een cursus volgt, komt u in aanraking met andere mensen die plezier op het water hoog in het vaandel hebben staan.

SOMS VERPLICHT MAAR ALTIJD NUTTIG
Bij een cursus vaarbewijs maakt u nader kennis met heel wat aspecten van varen. De vaarreglementen komen uitgebreid aan de orde, maar ook de werking van uw schroef (en hoe die aanleggen makkelijker of moeilijker kan maken), de betonning, de beginselen van navigatie op stromend water, het berekenen van doorvaarthoogtes en nog allerlei nuttige zaken.

DE VRIJE ZEE
Op de Noordzee geldt geen vaarbewijsplicht, maar in de havens wel. U kunt dus vanaf het strand vertrekken met een jetski, maar als u zonder vaarbewijs eindigt in een haven kunt u worden bekeurd met een boete van € 300,-. Wilt u met uw boot naar het buitenland, dan hebt u al snel een vaarbewijs nodig, of een internationaal equivalent daarvan, het Internationaal Competentie Certificaat (ICC).

GEWOON WEL DOEN
De koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij vindt dat iedereen die op ruim water vaart een vaarbewijs zou moeten hebben, ongeacht bootlengte of motorvermogen. Dan heb je in ieder geval wat basiskennis kunnen opdoen. Maar ook op binnenwater is de opgedane kennis nuttig: U kent de vaarregels en weet wanneer u extra moet opletten. Dat kan een hoop ellende voorkomen. Zo’n cursus kunt u natuurlijk ook samen met uw partner volgen, want twee weten meer dan één!

Voor meer informatie over het vaarbewijs, marifonie, marcom-b en TKN ga naar www.watersportcursussen.nl. U kunt ook bellen naar 0162-323396 voor een gratis brochure.

Ben Ros,
Vaarbewijsopleidingen (VBO)
[email protected]

Facebook Comments "KNMR VIERKANT ACHTER HET VAARBEWIJS!"
                         My IP