Van bowlingpin tot jacht?

Artikel - Van bowlingpin tot jacht?

U zult zich afvragen wat een bowlingpin met een jacht te maken heeft. Feitelijk niets behalve dat Polyester Solutions ze allebei kan maken. Zo heeft dit bedrijf dus een levensgrote polyester bowlingpin gemaakt voor een Bowling centrum in de regio die nu achterop een mini rondrijdt als reclame object.

De watersport is altijd een passie geweest van de oprichter van het bedrijf. Na jarenlang zowel in de kleine watersport als op jachtwerven gewerkt te hebben begon het eigen ondernemerschap te kriebelen. En zie daar, begin 2010 werd Polyester Solutions geboren. Bij deze onderneming kunt u terecht voor reparatie, onderhoud, vervaardiging en verwerking van alle kunststofcomposieten. Kundige polyester bewerking en reparatie is een vakgebied wat jarenlange ervaring vereist. Zeker als het om een vaartuig gaat, gezien de complexiteit van de vorm en de invloeden waar deze aan onderhevig is. Denk aan wind, weer en water, dit zal de gemiddelde watersporter genoeg zeggen. Als vakspecialisten met veel ervaring op het gebied van polyester reparaties en -onderhoud in de watersport heeft Polyester Solutions de expertise om polyester reparaties uit te voeren naar de oorspronkelijke sterkte en uiteraard zodanig dat je niet ziet dat er ooit schade is geweest. Spiegelversteviging, vernieuwen van dubbele bodems, het plaatsen van trekspanten, het repareren van scheuren of vaarschades en gelcoat reparaties vormen allemaal onderdelen van de dienstverlening. Polyester Solutions beperkt zich niet tot het alleen maar wegwerken van de zichtbare schade. Vaak heeft een probleem een onderliggende oorzaak. Dat moet eerst worden aangepakt voor de esthetische kant aan bod komt. Een reparatie van Polyester Solutions is onzichtbaar.

Om een impressie te geven van wat er zoal in dit bedrijf omgaat, één van de lopende projecten betreft de modificatie van een W60, de Brunel Sunergy Whitbread Racer. De aanpassing betreft het creëren van een rechte steven waarmee de waterlijn wordt verlengd voor een hoger snelheidspotentieel. Gezien de afmetingen van deze racer voert Polyester Solutions de werkzaamheden op locatie uit. Bij dergelijke gecompliceerde opdrachten zorgt Polyester Solutions voor een plan van aanpak die in goed overleg met de opdrachtgever wordt opgesteld. Voordat overgegaan wordt tot de werkzaamheden wordt alles eerst op CAD uitgetekend zodat het eindresultaat zichtbaar is voor de slijptol in het laminaat gezet wordt. Opdrachtgevers worden op de hoogte gehouden van het verloop van een project door middel van fotoreportages en via e-mail. Dit wordt gedaan bij zowel grotere projecten als onderhoudsklussen of de kleinere reparaties. De stelling van Polyester Solutions is dat elke klant even belangrijk is!

Het op locatie verwerken van polyester is een tweede natuur voor Polyester Solutions. Naast scheepstechnische werkzaamheden houdt Polyester Solutions zich ook bezig met onderhoud en reparatie van diverse objecten in de recreatieve sector. Denk hierbij aan waterglijbanen, zwembaden, kermis attracties, speeltoestellen, etc. Gezien de grootte van dit soort objecten is het noodzakelijk om dit op locatie uit te voeren.

Polyester Solutions biedt echter ook de mogelijkheid om werkzaamheden uit te laten voeren in een eigen, goed geoutilleerde werkplaats te Rijnsburg wat voor de kleinere watersport vaak een uitkomst is.

Bij een forse schade kan het voorkomen dat er stukken missen of dusdanig beschadigd zijn dat de oorspronkelijke vorm daar niet meer eenvoudig in aan te brengen is. Hiervoor komt waar vakmanschap en een esthetisch oog om de hoek kijken. Er moet immers vanuit ‘niets’ weer een heel beschadigd deel gereconstrueerd worden naar de oorspronkelijke vorm van de boot. Techniek en esthetiek gaan hierbij hand in hand. Polyester Solutions heeft de expertise in huis om dit soort schades te repareren en uw boot er weer als nieuw uit te laten zien.

Polyester Solutions werkt uitsluitend met professionele producten en gereedschappen. Er wordt altijd in goed overleg met de cliënt gekeken naar de beste oplossing, of het nu gaat om een gelcoat reparatie, het dichten van een gat in de romp, osmosepreventie of de wat meer technische aanpassingen zoals het inbouwen van een boeg- of hekschroef. Andere werkzaamheden aan de boot, met name wanneer die noodzakelijk zijn om de polyester reparatie uit te voeren, kunnen ook worden verricht. Bijvoorbeeld het demonteren van staarstukken of het uitbouwen van motoren.

Of het nu gaat om boot, sloep of jacht, bowlingpin of glijbaan, Polyester Solutions heeft de expertise in huis om iedere vorm van polyester reparatie of modificatie uit te voeren.

Voor meer informatie:
Polyester Solutions
Maessloot 1D
2231 PX Rijnsburg
Nederland

M 06 – 39 88 18 51 (ma t/m vr 09:00 – 19:30)

E info@polyestersolutions.nl

W www.polyestersolutions.nl

Facebook Comments "Van bowlingpin tot jacht?"
                         my-ip