HISWA 2011: dé plek om het vaarseizoen te beginnen

Artikel - HISWA 2011: d plek om het vaarseizoen te beginnen

Van 1 t/m 6 maart 2011 is Amsterdam RAI de verzamelplaats voor vele watersporters.
Dan vindt de jaarlijkse HISWA Amsterdam Boat Show plaats, de grootste watersportbeurs van de Benelux. Heel watersportend Nederland & België treft elkaar om zich voor te bereiden op het nieuwe vaarseizoen. Er zijn meer dan 500 boten en duizenden nautische accessoires te vinden. De HISWA pakt dit jaar ook flink uit met veel nieuwe beursonderdelen en activiteiten. Zo is er het SloepenPlaza, de Havenstraat, het Zeiltheater en kunnen bezoekers dit jaar voor het eerst professionele meteoclinics volgen.

Klaar voor de start
Voor wie van varen houdt is de HISWA dé start van het vaarseizoen. Want of het nu om zeilen, sloepvaren, of om varen met een snel jacht gaat, je vindt er alles voor op en om de boot. Van binnen- en buitenboordmotoren en onderhoudsproducten, tot navigatieapparatuur en kleding voor aan boord. Een groot aantal watersportwinkels biedt bezoekers bovendien aantrekkelijke beurskortingen op veel watersportartikelen.

Van Antwerpen tot de Carieb
Ook presentaties nemen een belangrijke plek in op het programma van de HISWA. Herkenbare onderwerpen als varen met kinderen, zeiltrim, verre bestemmingen en zwaar weer zeilen komen aan bod in het Zeiltheater. Hoe kun je het beste omgaan met alle weersvoorspellingen die tegenwoordig voorhanden zijn? Hierop wordt uitgebreid ingegaan in de meteo clinics die gratis te volgen zijn. Nieuw is ook het Vlaanderenpaviljoen, waar bezoekers informatie vinden over de vele vaargebieden die Vlaanderen rijk is. Op het Doe-het-zelf plein worden in diverse demonstraties antwoord gegeven op technische vragen waarmee veel zelf klussende watersporters rondlopen.

Zelf waterskiën of een kijkje nemen in de wereld van powerboat racing?
Watersporten kan op de HISWA ook, en wel op vele manieren. In de Water Fun Zone, het grote bassin met windturbines en kabelbaan kunnen jongeren bijvoorbeeld zelf zeilen, surfen, waterskiën en kneeboarden. Voor wie liever geen nat pak haalt is de nieuwe Powerboat Zone een must see. Een uitgebreide range wedstrijdspeedboten uit verschillende klassen laten zien welke duizelingwekkende snelheden op het water mogelijk zijn.

Opvallende (wereld) primeurs en zeer divers aanbod boten
Op de HISWA 2011 zijn meer dan 500 boten te vinden. Van extreem snelle sportboten tot comfortabele sloepen en luxueuze motorjachten. Van dynamisch kajuitzeiljachten tot snelle open zeilboten. Bekende bedrijven en merken, maar ook opvallende nieuwkomers tonen de juwelen en primeurs uit hun collectie. Met trots presenteren we twee wereldprimeurs: de nieuwe Favorite 1400 van Mulder Shipyard en de VanDutch 30, het kleinere zusje van de populaire VanDutch 40. Maar veel meer bedrijven grijpen de HISWA aan om hun primeurs te tonen aan het publiek. Zo worden nieuwe modellen getoond van ondermeer Beneteau, Dehler, Catalina, Winner, Quicksilver, Cobalt en ZAR en wordt een aantal nieuwe sloepen geïntroduceerd, waaronder de Grand Coast 840 XTender van Damarin, de Outlaw 999, de Maril 650, de Enkhuizen 630 en de Yburg 650.

Tot en met 16 jaar gratis toegang
Een bezoek aan de HISWA kost jongeren t/m 16 jaar niets en biedt hen een unieke gelegenheid om kennis te maken met watersport in ondermeer de Water Fun Zone. Maar ook volwassenen wordt een voordeel geboden: bij aankoop van een toegangskaart via www.hiswa.nl kan voor maar € 7,50 een 2e klas NS-dagretour worden gekocht kopen vanaf elk NS-station in Nederland naar station Amsterdam RAI.

Openingstijden HISWA 2011
dinsdag 1 en woensdag 2 maart: 10 – 18 uur
donderdag 3 en vrijdag 4 maart: 10 – 22 uur
zaterdag 5 en zondag 6 maart: 10 – 18 uur
Meer informatie: www.hiswa.nl

Facebook Comments "HISWA 2011: d plek om het vaarseizoen te beginnen"
                         my-ip