Jongeren Sint Maarten zeilen mee op de Eendracht!

Artikel - Jongeren Sint Maarten zeilen mee op de Eendracht!

Stichting ‘Het Zeilend Zeeschip’ geeft samen met de ‘Maritime School of the West Indies’ jongeren uit Sint Maarten de kans om een week mee te zeilen aan boord van de Eendracht. Na een selectie procedure zijn er drie locale jongeren uitgekozen om vandaag aan boord te stappen! Vanaf Sint Maarten zeilen zij met de driemaster uit Nederland een week mee langs de Bovenwindse eilanden.

Dit initiatief draagt bij aan de doelstelling van Stichting ‘Het Zeilend Zeeschip’ en de ‘Maritime School of the West Indies’ in Sint Maarten, namelijk jongeren de kans geven om actief alle aspecten van het zeezeilen te beleven. Zeezeilen in teamverband is karaktervormend en vergt doorzettingsvermogen.

Alle jongeren tot en met 25 jaar krijgen dan ook 50% korting op alle reizen van de Eendracht.

De Eendracht zeilt ook jaarlijks mee met de Tall Ships Races. De Tall Ships’ Races zijn internationale zeilwedstrijden voor jongeren van 15-25 jaar oud. Deelnemers zijn jongeren vanuit heel de wereld die kennis willen maken met de wereld van het zeezeilen.

Alle belevenissen van de drie studenten tijdens deze zeilreis zijn te volgen op www.eendracht.nl, waar zij een blog bij zullen houden.

Zeilschip Eendracht verblijft tot 20 februari 2011 in het Caribische gebied. Via Bermuda en de Azoren maark zij de oversteek terug naar thuishaven Rotterdam.

Facebook Comments "Jongeren Sint Maarten zeilen mee op de Eendracht!"
                         my-ip