Global Network Group & DNA Adviesgroep

Artikel - Global Network Group & DNA Adviesgroep

In vroeger dagen werden scheepsexperts en jachtmakelaars beëdigd. Bij de aanschaf van een schip kon je ervanuit gaan dat het bedrijf of persoon waar je mee in zaken ging, van een zeker kwaliteits niveau zou behoren te zijn.

Op het beëdigen voor het leven op zich was het een en ander aan te merken maar met het verdwijnen ervan in 2002 dreigde er zonder alternatief een ondoorzichtige branche te ontstaan waarin de goeden nog maar moeilijk van de slechten zijn te onderscheiden. Om dit te voorkomen is het EMCI opgericht als onafhankelijk instituut die gecertificeerde personen en bedrijven een kwaliteitsstempel geeft. De inkt van deze stempel blijft vijf jaar zitten en wordt opnieuw gezet zolang de certificaathouder zich aan de gestelde regels en eisen houdt. Indien een aangesloten persoon of bedrijf er een janboel van maakt volgt schorsing of royement.

Het voordeel voor de scheepseigenaar in spé gaat verder dan op het eerste gezicht lijkt. Bedrijven in de pleziervaart hebben een overeenkomst en dat is een passie voor watersport. Zodra je een passie professioneel gaat exploiteren ligt er echter hobbyisme op de loer. Heeft de jachtmakelaar wel veel verstand van boten maar als de administratie niet klopt en een aanbetaling zoek raakt, koop je als consument niet veel voor dat verstand van boten. Een scheepsexpert die braaf overal goed aankruist op het voorgedrukte aankoopkeuringsformulier kan na aanschaf van een boot ook voor prijzige verassingen zorgen.

Natuurlijk is er dan eerst de teleurstelling over een slecht geleverde dienst. De juridische nasleep kan echter nog vervelender zijn indien je zaken blijkt te doen met een beunhaas. Met de aanschaf of reparatie van een boot zijn vaak forse bedragen gemoeid. Claims die een privépersoon doorgaans niet kan dragen. Er blijkt dan naast de kat ook nog een kale kip in de zak te zitten.

Het EMCI stelt als eis dat een certificaathouder over een deugdelijke beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschikt om dit soort drama’s te voorkomen. Nu kun je dat wel eisen maar zolang er door verzekeraars geen bij een watersportbedrijf passende polis wordt aangeboden zal deze verzekering te duur uitpakken. Een risicoprofiel wordt door een verzekeraar zonder verstand van zaken al snel voorzien van onderdelen die op een specifiek watersportbedrijf niet van toepassing zijn. Global Network Group heeft als overkoepelende organisatie voor EMCI certificaathouders een stap gezet om de eisen die het EMCI stelt, in praktijk op een prijsbewuste manier in te kunnen vullen. Met DNA Adviesgroep als partner in verzekeringen voor de watersport is een polis ontwikkeld die opgebouwd in modules de EMCI certificaathouder exact biedt wat nodig is de risico’s van de bedrijfsvoering verzekeringtechnisch te dekken. Op het kantoor van DNA in Rotterdam tekenden onlangs Rob de Nijs, directeur DNA Adviesgroep en Marlot Lagemaat, CEO Global Network Group hiertoe de overeenkomst waar EMCI gecertificeerde personen en bedrijven in de watersport zich verder mee kunnen professionaliseren.

Voor meer informatie:
Global Network Group BV
P.O. Box 2082
2800 BE Gouda
T .088 0038780 / Cell.06 50677415
Email: info@global-education-network.com
www.global-yachtandshipbrokers-network.com

DNA Adviesgroep
Willemskade 18-D
3016 DL Rotterdam
tel: +31 (0)10 - 29 09 343
www.dna-adviesgroep.nl

Facebook Comments "Global Network Group & DNA Adviesgroep"
                         my-ip