Ambachtelijke service op moderne techniek

Artikel - Ambachtelijke service op moderne techniek

Vanuit het Friese Garyp, een klein plaatsje onder de rook van Leeuwarden, is Jachtservice Friesland wereldberoemd als technisch specialist met een neus voor het opsporen en herstellen van storingen, de complete inbouw van motoren en elektronica of een algehele refit van een ingevaren schip. Jachtservice Friesland is niet gericht op een regionale functie maar biedt met een mobiele service deze mogelijkheden door heel Nederland en daarbuiten.

Sinds begin 2006 is Jachtservice Friesland actief als technisch installateur voor pleziervaartuigen. Een jong en enthousiast bedrijf dat overal zijn werkzaamheden uit kan voeren. Klanten zijn merendeels booteigenaren maar ook scheepswerven en importeurs van techni-sche componenten zijn opdrachtgevers. Zo wordt er door bijvoorbeeld voor Mastervolt, Victron of Fischer Panda servicewerkzaamheden verricht, ook wanneer de klant reeds met de boot in Zweden ligt.

De vraag naar Custom Built schepen neemt toe. Vaak wil men een boot op maat die geheel volgens eigen inzicht wordt vormgegeven en ingericht. In vroeger tijden stond er dan een casco in de achtertuin waar een goedwillende doe-het-zelver met genoeg tijd nogal wat valkuilen diende te overwinnen. Zo gaat dat nu niet meer. Je kunt als particuliere scheepsbouwer verschillende bedrijven opdracht geven hun specialisme in het project te investeren. Zolang je daar de goede partners voor uitzoekt is een hoge kwaliteit boot haalbaar en bespaar je op de werfkosten. Jachtservice Friesland heeft flink wat werk van-uit dit deel van de markt door consequent een optimale kwaliteit te leveren met een uitstekende service, ook na oplevering. Zoiets vertel je graag aan andere zelfbouwers nieuwe stijl waarmee mond tot mond reclame de toenemende interesse nader verklaart.

Ook voor de overheid en stichtingen is Jachtservice Friesland vaak in beeld. Er is veel ervaring met elektrische vaartuigen. Een recent pro-ject is de zonnepont die vanuit Suwald richting de Prinsenhof vaart. Met mooi weer is de pont geheel autonoom, de zonnepanelen op het dak van de opbouw leveren dan genoeg stroom om zonder bijladen de overtochten te maken. Alleen als de dagen korter worden of als er veel bewolking is geweest moet s’nachts de stekker nog in het stopcontact. Ook het praamvaren in Leeuwarden, een van de toeristische trekpleisters, is door Jachtservice Friesland van een elektrische aandrijving voorzien.

De drijvende kracht achter Jachtservice Friesland is Jan Leegstra. Hoewel Jachtservice Friesland in deze vorm nog maar 4 jaar bestaat gaat er hiermee toch 20 jaar ervaring in de scheepsbouw aan vooraf. Nog steeds voert Jachtservice Friesland werkzaamheden uit voor vroegere werkgever Boarnstream. Maar ook een werf als Jongert in Medemblik weet deze technische specialist vaak te vinden.

Voor meer informatie:
Jachtservice Friesland
De Tuije 14
9263 PZ Garyp
T. 0511 522012
[email protected]
www.jachtservicefriesland.nl

Facebook Comments "Ambachtelijke service op moderne techniek"
                         my-ip