De ideale bescherming voor open boten

Artikel - De ideale bescherming voor open boten

Het populair worden van de sloep heeft veel met het open karakter van deze boten te maken. Lekker in de open lucht en dicht op het water geniet je toch het meest van de elementen. Alleen wat doe je als de boot wordt afgemeerd. Stoppen we de kussens en andere losse dingen weg om die regenbui aan de zelflozers over te laten. Of knopen we er een dekzeil op die het dan wel efficiënt afdekt maar wat ook een korte tocht in de weg staat omdat het teveel werk is het eraf te halen. Er is sinds enkele jaren ook een derde oplossing die de boot niet alleen tegen regen beschermd maar ook tegen de slopende werking van het tegenwoordige zonlicht. Met een Boatshelter overkapping vaar je de boot in een eigen drijvend tenthuisje waar zon en regen niet bij kunnen komen.

Een Boatshelter bestaat uit twee of meerdere drijvers uit PE of van aluminium. Daarop wordt een frame uit aluminium buizen en PVC doek geplaatst. Met elastieken wordt het doek opgespannen. Een opening in het dak en eventueel de zijkant vormt de toegang om in- of uit de boot te stappen. Hiermee blijft de boot startklaar voor een volgende trip. Je hoeft niet eerst de bladeren eruit te scheppen en met shampoo aan de gang. Er verdwijnt niet ieder jaar een laklaag van het houtwerk en kleurechte gelcoat is ook echt kleurecht zonder vele tinten te vervalen onder invloed van UV straling. De ventilatie is verder optimaal dus ook geen rottende kussens of zwarte spikkels in de bekleding.

De overkappingen hebben standaard maten maar een Boatshelter op maat is altijd mogelijk. De onderdelen zijn op een (boot)trailer makkelijk te vervoeren en zijn na plaatsing ook weer demontabel. Het kan als bouwpakket worden geleverd en door iedere doe-het-zelver in elkaar gezet worden, toch worden de meeste door Boatshelter zelf geplaatst, dat kan dus ook. Er zijn een drietal modellen.

Boatshelter type puntdak
Dit model boothuis heeft een vaste kap en kan voorzien worden van kunststof PE- of aluminium drijvers. De opbouw is een aluminium frame, waarvan de buizen in elkaar passen zoals tentstokken waarmee monteren snel en eenvoudig is. Het PVC zeildoek wordt rondom afgespannen door elastieken en is standaard voorzien van een afsluitbare instap. Optioneel zijn een gesloten achterkant en PVC tochtstroken bij de ingang. Een Boothuis type puntdak is standaard leverbaar vanaf 3,50 m lang en 2,00 m breed.

Boatshelter type ronddak
Dit type boothuis heeft een schuifkap en kan ook voorzien worden van kunststof PE- of aluminium drijvers. De opbouw bestaat uit 2 ronde kappen waarvan de 1 onder de andere schuift. Hierdoor ontstaat een ruime instap. Door de ronde kap en met aluminium- of met hardhout afgetimmerde PE drijvers heeft dit boothuis een luxe uitstraling. Door de schuifkap in te schuiven ontstaat een ruime instap waardoor ook de passagiers makkelijk in kunnen stappen. Een Boothuis type ronddak is standaard leverbaar vanaf 6,00 m lang en 2,00 m breed.

Minishelter
De minishelter is een overkapping speciaal voor waterfietsen of kleine boten. Ideaal om de waterfiets of kleine boot droog weg te liggen. In de winter kan de Minishelter gemakkelijk worden losgekoppeld en opgeruimd. De kap is aan een kant voorzien van een aluminium drijver en aan de andere kant scharnierend aan de wal bevestigd. De opbouw is een aluminium buizenframe met een zeildoek afgespannen door elastieken. Een Minishelter is 3,00 m lang en 2,00 m breed. De hoogte is 0,95 cm. aflopend naar 0,70 cm. Maar ook deze minishelter is op maat te maken.

Een doeltreffende oplossing die uitblinkt door z’n eenvoud. Onderhoud bestaat uit zo af en toe eens afsoppen. Bij een verhuizing neem je de shelter gewoon mee. Het kan verder het jaar rond in het water blijven. Ook in de afgelopen strenge winter zijn alle geplaatste boatshelters probleemloos ontdooid. Ook wordt een tenthuis door de overheid veelal gezien als vlot. Dat is iets anders dan wanneer er palen worden geslagen voor een steiger. In de meeste gevallen is er voor plaatsing van een Boatshelter geen vergunning nodig.

Voor meer informatie:
Boatshelter
Deventerseweg 28
2994 LD Barendrecht
Tel: 06 54685081
[email protected]
www.boatshelter.nl

Facebook Comments "De ideale bescherming voor open boten"
                         my-ip