Eén op de vijf booteigenaren niet verzekerd

Artikel - En op de vijf booteigenaren niet verzekerd

Van de Nederlandse watersporters, die in het bezit zijn van een boot, vaart ongeveer een vijfde deel (19%) onverzekerd rond. Dit komt naar voren uit de 3e editie van Het Nationale Watersport Onderzoek van Eileen.

Schokkend
Terwijl we op de weg al jaren een verzekeringsplicht kennen, neemt een op de vijf booteigenaren een volstrekt onaanvaardbaar groot risico. Het zal je maar gebeuren dat je betrokken raakt bij een aanvaring met ernstig materiele schade of erger nog, lichamelijk letsel.

Volstrekt onnodig
De premies voor een bootverzekering zijn extreem laag. Voorbeeldje: ik heb pas een zeilbootje aangeschaft. De verzekerde waarde van het bootje is € 10.000,- en de wettelijke aansprakelijkheidsdekking is € 5.000.000,-. Daarvoor betaal ik een premie van € 135,- per jaar. Voor dat bedrag kun je nog geen oude auto één maand verzekeren.

Niet moeilijk
Het is heel eenvoudig om een boot te verzekeren. Je gaat naar www.watersportcursussen.nl, je klikt op verzekeren en je vult online de gegevens in. Simpeler kan het niet. Toch varen er in Nederland zo’n 60.000 boten rond die niet verzekerd zijn.

Verzekeringsplicht
In diverse landen zoals België, Engeland, Italië, Kroatië geldt een verzekeringsplicht voor boten. Deze verplichting geldt ook voor buitenlanders die in deze landen varen.

Voor meer informatie over verzekeren kijk op
www.watersportcursussen.nl.

Ben Ros, Vaarbewijsopleidingen (VBO)
[email protected]

Facebook Comments "En op de vijf booteigenaren niet verzekerd"
                         my-ip